На Вінниччині пройшли спільні навчання Нацгвардії та Збройних сил України

На Вінниччині пройшли спільні навчання Нацгвардії та Збройних сил України

У Вінницькій області Збройні сили, Нацгвардія та прикордонники пройшли спільні навчання. Військові тренувались спільно знищувати авіацію противника.

Комплексне командно-штабне навчання протиповітряної оборони із залученням оперативної групи та підрозділу протиповітряної оборони Національної гвардії України відбулося під керівництвом Командувача Повітряних сил.

Також, для проведення навчань залучались оперативні групи від командування Військово-морських сил, Сухопутних військ, Десантно-штурмових військ Збройних сил України та Державної прикордонної служби України.

Відео дня

— Спільні навчання зі Збройними силами, щодо практичного застосування підрозділів протиповітряної оборони Нацгвардії проводились вперше. Адже раніше вони проходили лише серед органів управління ППО. Зараз з метою максимального наближення умов навчань до бойових, в якості противника виступили військові льотчики Повітряних Сил. Все це проводилось задля підвищення ефективності системи протиповітряної оборони та вдосконалення практичних навичок, — розповів начальник служби застосування підрозділів ППО управління бойового забезпечення Головного управління Нацгвардії полковник Олександр Оністрат.

Військові також проводили тренування локального угруповання й чергових сил протиповітряної оборони. До того ж, було відпрацьовано взаємодію та єдині підходи до організації протиповітряної оборони.

До практичної фази навчання була задіяна зенітно-ракетна батарея військової частини 3028 Західного оперативно-територіального об’єднання Національної гвардії України, яка прикривала об’єкти Повітряних сил від ударів авіації противника.

Деталі у відео:

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (1)
  • Андрей Ковальский

    С кем воевать собрались!
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
18:10 Оригінальні автозапчастини від провідних виробників тепер доступні для вінничан (Новини компаній) 18:09 У Вінниці виділять 21 мільйон гривень на потреби Захисників та Захисниць 17:48 Шукає ту, яку ніколи не цілував. Вони обоє із Джурина: хвилююча історія двох наших земляків 17:32 Як вінничанам з хронічними захворюваннями безплатно отримати ліки Від читача 13:03 EPAM Україна та ГО «Загартовані серця» передали Силам оборони 100 автомобілів 17:00 Афіша Вінниці. Де і як відпочити дітям і дорослим на вихідних 27 та 28 квітня 16:35 Охорона та безпека під час війни: вінницькі охоронні фірми, сигналізація та відеонагляд (партнерський проєкт) 16:33 В останні дні квітня на вулицях біля Київського мосту обмежать рух. Яка причина та скільки це триватиме 14:45 З’явився білий бенгальський тигр. Чим ще здивує Подільский зоопарк у новому сезоні? photo_camera 13:45 У Вінниці чоловік з сокирою накинувся на контролера обленерго 13:32 «Колосівські» тхеквондисти здобули дві бронзи на турнірі «Hereya open» в Болгарії 13:20 Де смачно пообідати на Вишенці: огляд бізнес-ланчі і не тільки (партнерський проєкт) 12:45 За вбивство продавця трактора хмільничанин сидітиме 15 років 12:21 «Коли в темну пору йшли по траві, іскри сипалися з-під ніг». Спогади про аварію в Чорнобилі photo_camera 12:00 Адреси, де у Вінниці 26 квітня тимчасово не буде світла чи води 12:00 Як знайти роботу в Польщі: поради для українців (Новини компаній) 11:45 Знайшли військових, які переховували вбивць поліцейського з Вінниччини 11:00 Ліквідували ще 950 окупантів. Зведення Генштабу на ранок 26 квітня 10:00 Сьогодні день пам'яті Чорнобиля. Історія та прикмети 26 квітня 09:44 Чи знаєте історію Чорнобильської катастрофи? Тест від 20minut.ua
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up