На Вінниччині планують побудувати екоферму

На Вінниччині планують побудувати екоферму
  • У селі Малі Крушлинці Вінницької громади планують будівництво молочнотоварної екоферми на 800 голів великої рогатої худоби.

На черговому засіданні сесії Вінницької міської ради (23 лютого) депутати затвердили деталізовані додаткові умови здійснення партнерства в Малих Крушлинцях. 

На території цього населеного пункту, який входить до складу Вінницької громади, планують побудувати сучасну екоферму. Планують створити 50 нових робочих місць, 20% з яких — для учасників бойових дій. У проєкті — встановлення сонячних панелей та будівництво біогазової установки для переробки органічних відходів, що відповідає Європейському зеленому курсу.

Йдеться про будівництво молочної ферми не менш ніж на 800 голів великої рогатої худоби, де згодом планують виготовляти крафтову продукцію з молока власного виробництва.

Відео дня

Реалізувати проєкт планують упродовж трьох років з дня укладання договору оренди землі та угоди про соціально-економічне партнерство.

Нагадаємо, Вінниця першою в країні з міських громад затвердила Програму розвитку аграрного сектору та забезпечення продовольчої безпеки Вінницької громади на 2023-2025 роки. Її реалізовуватимуть на території приєднаних до міста сільських громад. Програмою передбачається створити у громаді бренд «Вінницький фермер», гуртово-роздрібні ринки, а також фермерські кооперативи та екоферми.

 

Читайте також:

Мережа лабораторій «Сінево» повідомила про ймовірне закриття відділень в регіонах через ДБР

Вінницька міська рада розширила перелік осіб, які можуть отримувати соцпослуги

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (4)
  • Дзюбенко

    Добра ідея
  • Світлана

    Чудово 👍
  • ОВ

    Дай Боже щоб це відбулося.
  • Татьяна Пустовая

    Молодці. Все починається з малого......., Аби держава допомагала в розвитку, а не обкладали захмарними податками.

keyboard_arrow_up