На Вінниччині через вчорашній удар вводять аварійні вимкнення електроенергії

На Вінниччині через вчорашній удар вводять аварійні вимкнення електроенергії
На період стабілізаційних заходів в об’єднаній енергосистемі України графік погодинних відключень відмінили
  • Внаслідок чергової масованої атаки РФ по українській енергетиці по всій Україні відбудуться екстрені відключення електроенергії.

На Вінниччині вводять в дію аварійні вимкнення електроенергії. Про це повідомляє Вінницяобленерго.

Внаслідок ракетного удару по об‘єктам енергетики України відбулись зміни в балансі генерації і споживання. У зв’язку з цим НЕК «УКРЕНЕРГО» ввели додаткове обмеження граничного рівня споживання потужності для Вінницької області. На період стабілізаційних заходів в об’єднаній енергосистемі України графік погодинних відключень (ГПВ) відмінили.

Відео дня

Через наслідки обстрілів частина електростанцій не зможе певний час працювати на повну потужність. Для збереження балансу між виробництвом та споживанням електроенергії в усіх областях України буде запроваджено режим аварійних відключень. 

— Диспетчери та інженери «Укренерго» працюють над заживленням постраждалих регіонів за резервними схемами. Там, де це можливо, вже здійснюється підключення споживачів, — повідомили в «Укренерго».

Де шукати свій графік

Перегляд планових та аварійних відключень:

Отримання повідомлень про заплановане та фактичне відключення електроенергії:

Дізнатися, в якій черзі ваш будинок, можна за цим посиланням.

Наслідки обстрілів

Оператор пояснює, що через наслідки обстрілів частина електростанцій певний час не зможе працювати на повну потужність. Разом із посиленням морозів в найближчу добу це зумовить збільшення дефіциту електроенергії в системі.

— Для збереження балансу між виробництвом та споживанням електроенергії в усіх областях України буде запроваджено режим аварійних відключень. Першочергово електроенергія буде подаватись на об’єкти критичної інфраструктури: лікарні, водоканали, котельні, — зазначають в Укренерго.

Укренерго наголошує, що диспетчери та інженери компанії працюють над заживленням постраждалих регіонів за резервними схемами. Там, де можливо, вже здійснюється підключення споживачів.

Ракетний удар по інфраструктурі

Були влучання в енергоооб’єкти у Київській, Вінницькій, Одеській областях. Про це повідомив прем'єр-мінстр Шмигаль

— Енергетична система країни функціонує та залишається цілісною. У деяких регіонах вимушено застосовано екстрені відключення для збалансування системи й уникнення аварій. Рятувальники вже працюють над ліквідацією наслідків атаки, аби повернути світло в кожну домівку, — написав прем’єр-міністр.

Через чергову масовану атаку РФ на об’єкти критичної інфраструктури на Київщині, Дніпропетровщині та Донеччині наразі застосовані екстрені відключення.

Внаслідок восьмої масованої ракетної атаки у понеділок, 5 грудня, є влучання в об’єкти критичної інфраструктури, запроваджуються екстрені вимкнення електроенергії.

Вчора, 5 грудня, нагадаємо, була масштабна ракетна атака по Україні.  У матеріалі зібрана вся актуальна інформація від початку до закінчення тривоги.

Також розповідаємо, про шість способів, як зарядити мобільний телефон та що має зробити кожен вінничанин

 

Читайте також:

На Вінниччині облаштували 193 Пункти незламності (Мапа з адресами)

Вінницькі військові підняли синьо-жовтий прапор у Благодатному на Херсонщині

Мешканка Павлівки народила малюка-козака вагою понад п’ять кілограмів

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (13)
  • Виталий Груць

    Коли будить світло? Замерзаю!
  • Читач68

    зашов на твитер  венгерського  жополиза  орпана.написав  воно,що воно путинська  шлюха.не прошло и 2 мин.як  акк блоканули.от вам  и  демократия и права  выраження  думки по европейськи яж  правду написав.
  • Дмитрий Куницкий

    На сайт огидно переходити. Реклами пів єкрана.
  • Маріна Гаврилюк

    😡😡😡

keyboard_arrow_up