На Старому місті побудують сквер на честь добровольця Шльоцика

На Старому місті побудують сквер на честь добровольця Шльоцика
  • На сесії міськради, 26 квітня, депутати ухвалили рішення Про створення скверу.
  • За ним на розі вулиць Шепеля та Тараса Сича побудують сквер, який присвятять Євгену Костюку.
  • Він був активним учасником Революції Гідності, пішов добровольцем у АТО. Загинув у червні 2016 року.

Депутати міськради вирішили створити новий сквер на Старому місті. Його створять на честь учасника Революції Гідності, добровольця з «Правого сектору» Євгенія «Шльоцика» Костюка.

Утім, на місці, де буде сквер, є проблеми щодо земельних ділянок. Депутат міськради Віктор Мартинюк розказав, що земля, на якій мають створити сквер, знаходиться в оренді.

— У департаменті земельних ресурсів мені роз'яснили, що на двох ділянках, на яких мають створити сквер, знаходиться у користуванні релігійної громади.

Відео дня

А інша надана в оренду, терміном на чотири роки. Але станом на сьогодні на ділянці, яка здана в оренду підприємцю, не здійснено жодного благоустрою. Там тільки чагарники і сміттєзвалище. 

У зв'язку з цим прошу не передбачати продовження оренди цієї земельної ділянки. Питання по земельній ділянці, якою керує греко-католицька релігійна громада — я не маю, — казав Мартинюк.

Перспективне зображення скверу

На це мер Вінниці Сергій Моргунов відповів, що держслужбовці мають опрацювати юридичні підстави для непродовження оренди та доповісти про варіанти вирішення ситуації депутатам.

Кожне дерево, яке посадять у сквері, буде присвячено вінничанам, які загинули на Сході України 

Але питання «Про створення скверу» не зняли з розгляду, і всі 48 депутатів його прийняли, без змін.

 

Євген Костюк

28.08.1996 – 02.06.2016

Боєць 1-ї окремої штурмової роти Добровольчого українського корпусу «Правий сектор». Позивний «Шльоцик». Взимку 2013-2014 років перебував на Майдані Незалежності у місті Києві, де був активним учасником Революції гідності.

Влітку 2014 року добровольцем вступив до батальйону УНСО (Українська Націоналістична Самооборона). Пройшов курс військової підготовки в таборі УНСО.

З грудня 2014 року брав участь в антитерористичній операції на сході України. Учасник боїв за селище Піски Ясинуватського району Донецької області. У лютому 2016 року перейшов до лав 1-ї окремої штурмової роти Добровольчого українського корпусу «Правий сектор».

29 травня 2016 року Євген Костюк отримав осколкові поранення голови в результаті підриву на «розтяжці» під час виконання бойового завдання поблизу шахти «Путилівська» («Бутівка-Донецька») в районі міста Донецьк.

Євген пішов на війну і не попрощався з батьками. Цей лист для матері він кинув у поштову скриньку

Пораненого бійця евакуювали до реанімаційного відділення Обласної клінічної лікарні імені Мечникова міста Дніпро, де за його життя на протязі трьох днів боролися лікарі. 2 червня 2016 року,  не приходячи до тями, Євген Костюк помер від отриманих поранень.

Четвертого червня 2016 року похований на кладовищі села Лука-Мелешківська Вінницького району Вінницької області. Джерело: Український меморіал

Читайте також:

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (6)
  • Anna Pavlycheva

    Це буде чудово
  • Вася

    Ось, не розумію...
    Якщо він звершив подвиг, то чому б не просити громаду звільненних мисц...
    Нехай й вони назвуть сквер, вулицю, поставлять дошку, та водять діток - "Дивись! Цей дядьку загинув, захищаючи тебе! через таких, як він, ми вільні"..
  • Vercetti26

    только делайте нормальные тренажеры а не это кошмар от интер-атлетики
  • Сепар Торонтуй

    Загадили всю Винницу.

    Vercetti26 reply Сепар Торонтуй

    ты загадил весь 20minut
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
12:12 Судитимуть ділків, які пропонували «посприяти» отримати посаду ректора медуніверситету 12:06 «Дуже вчасно! Дуже красиво й потужно!» Чим вразив концерт-реконструкція у Вінниці? play_circle_filled photo_camera 11:22 Уряд уточнив перелік ВПО, які отримуватимуть допомогу на проживання. Що нового? 10:21 Де у Вінниці 28 березня не буде світла, гарячої та холодної води. Адреси Від читача 00:11 Учні з Вінниці здобули призове місце на Таборі підприємництва у Львові 09:36 Вночі ворог застосовував стратегічну і тактичну авіацію, атакував кількома хвилями дронів 09:11 «На щиті» повернувся додому Андрій Цвях. Сьогодні Героя проводжатимуть в останню путь 09:00 Охорона та безпека під час війни: вінницькі охоронні фірми, сигналізація та відеонагляд (партнерський проєкт) 08:17 Сьогодні відзначають Всесвітній день історика. Історія, заборони та прикмети 28 березня 21:11 Чоловік здійснив 38 транзакцій і перевів собі з карти знайомого понад 255 тисяч 20:18 В один день на Вінниччині сталось одразу чотири автопригоди, в одній з них загинув пішохід photo_camera 19:45 Не лише комуналка. Які пільги має родина учасника бойових дій 19:19 Сварка через свійську тварину ледь не закінчилася трагедією 18:53 «Дочка у снах кличе тата, а в мене від того серце розривається». Жінка просить підтримати петицію 18:23 З нагоди річниці створення Нацгвардії відзначили військовослужбовців Вінниччини photo_camera 17:33 Тяжилівського різника волосся забрали в Дніпро. Що про це кажуть мами постраждалих дівчаток? 17:30 Куди віддати дитину: гуртки Вінниці, студії та позашкільні заняття (партнерський проєкт) 17:21 До 14-ти років ув'язнення засудили «прокурора» з окупованої Луганщини 16:23 Понад 200 гектарів лісу вартістю 3,2 млрд грн повернуть у комунальну власність Вінницької області 15:23 Найбільше мікрогрантів на розвиток власного бізнесу видали на Вінниччині
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up