На ремонт тепломереж Вишеньки і Слов’янки потрібно 200 мільйонів гривень

На ремонт тепломереж Вишеньки і Слов’янки потрібно 200 мільйонів гривень
  • Розриті подвір’я та відсутність гарячої води — така буденність колишніх споживачів «Маяка» на Вишеньки, Слов’янки з цієї осені.
  • З серпня 2018-го тепер ними опікується «Вінницяміськтеплоенерго», де пояснили, що відсутність гарячої води — це наслідки бездіяльності попередників.
  • А щоб усунути всі аварійні ділянки на мережах потрібно щонайменше 200 кілометрів.

Перекопане подвір’я, зсунуті плити та труби, з яких витікає гаряча вода — у такому стані зараз тепломережі біля будинку на Келецькій, 81. Комунальники «Вінницяміськтеплоенерго» відслідкували цей порив кілька днів тому: сталеві труби скріпили хомутами та зварювальними швами. На повноцінну заміну їм не вистачає ресурсів. До того ж, ці труби стали їхніми тільки з 1 серпня 2018-го.

— Підприємство отримало на баланс 26 кілометрів тепломереж, які раніше обслуговувало ДП «Маяк». Під час обстеження нашими працівниками було виявлено, що більше 80% труб зношені, що призвело до масових поривів.

Відео дня

— Не просто так немає гарячої води чи опалення — усе це наслідки бездіяльності ДП «Теплокомуненерго Маяк». І якщо б не передали нам ці мережі, то Вишенька, Слов'янка могли б бути цієї зими без тепла!  Наші бригади виконують ремонти цілодобово, але полагодити всі мережі одночасно неможливо. На це у нас немає не вистачить ресурсів, — казала речниця КП «Вінницяміськтеплоенерго» Сніжана Шпікіна.

Начальник відділу транспортування теплової енергії «Вінницяміськтеплоенерго» Олександр Осовський додав, що на колишніх тепломережах «Маяка» вони вже усунули 70 поривів, на що витратили приблизно чотири мільйони гривень з спецрахунків «ВМТЕ».

— Це ми накладаємо бандажі та замінюємо ділянки трубопроводів. Але, по суті, це тимчасове рішення: потрібна комплексна реконструкція всіх мереж, які раніше були в управлінні «Маяка». Порахували, що 15 кілометрів мереж гарячої води потребує заміни — сталеві труби на пластикові — це коштуватиме вже 20 мільйонів гривень. Для того аби замінити всі 26 кілометрів труб як гарячого водопостачання, так і опалення — потрібна сума в 10 разів більша. Тобто, 200 мільйонів гривень, — сказав Осовський.

Утім, й в інших районах міста — а не тільки на Вишеньці та Слов’янці — люди скаржаться на відсутність гарячої води, тепла. Тепловики на це відповідають, що мешканцям багатоповерхівок потрібно звертатися до своїх управлінських компаній, що обслуговують будинок.

— Влітку, разом з представниками управлінських компаній (ЖЕК), обстежували всі багатоповерхівки, які отримують тепло від «Вінницяміськтеплоенерго». Виявили, що тільки 37 будинків були готові до старту опалювального сезону. А 1073 будинки не виконали на 100% цю підготовку.

— Тобто, не було перевірено теплове обладнання, стан мереж та конструктивних елементів всередині будинку. Тому в таких будинках можуть не прогріватися квартири, відсутня гаряча вода, поки проблему не усунуть працівники ЖЕКів. А ми не контролюючий орган, на них, на мою думку, має впливати департамент житлового господарства міста, — сказав провідний інженер відділу з контрою якості теплової енергії служби збуту «ВМТЕ» Віталій Себастіянський.

Там, де немає тепла з вини «ВМТЕ» — комунальники розміщують на власному сайті. Сьогодні через порив на Грушевського, 17 відключені від опалення та гарячої води десятки житлових та адміністративних будівель. Тепловики обіцяють все налагодити до 22-ої години 21 листопада. Перелік будинків за цим посиланням.

Нагадаємо, з 1 січня 2019 року зросте тариф на опалення

Читайте також:

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (40)
  • Igor Taranenko

    Цікаво, чи притягнули когось з "Маяку" за розкрадання 52 млн. грн? Впевнений, що ні. Чому? Тому що крали разом з місцевою владою. А тепер нам втюхують щось тут про 200 млн! Де "Вінницяміськтеплоенерго" була 3 місяці? Чому нічого не робили, тільки брехали людям? А тепер, коли почалися морози, порозривали труби у дворі та перестали давати гарячу воду? При чому роблять хитро - не перекривають водогін, а подають холодну воду замість гарячої. Люди відкривать крани, щоб перевірити наявність гарячої води. А лічильники крутять. ЦЕ ВІДВЕРТЕ ШАХРАЙСТВО! ГАНЬБА! Крадуть звідусіль - на ремонті Київського мосту, тепер з'ясувалось, що ДФС вкрало 300 млн грн! Ось де ці гроші - заарештуйте та конфіскуйте майно! Так ні ж - ворон ворону око не виклює...

    Олексій reply Igor Taranenko

    Технології, які служать довго вже давно розроблені. Їх впровадження край не вигідне, адже красти не буде з чого. Спостерігав у нас по місту часто, що навіть якщо ставлять трубу з гальванічним захистом, то компетенція часом не дозволяє його правильно зробити.
  • Igor Taranenko

    Цікаво, чи притягнули когось з "Маяку" за розкрадання 52 млн. грн? Впевнений, що ні. Чому? Тому що крали разом з місцевою владою. А тепер нам втюхують щось тут про 200 млн! Де "Вінницяміськтеплоенерго" була 3 місяці? Чому нічого не робили, тільки брехали людям? А тепер, коли почалися морози, порозривали труби у подвір'ї та перестали давати гарячу воду? При чому роблять хитро - не перекривають водогін, а подають холодну воду замість гарячої. Люди відкривать крани, щоб перевірити наявність гарячої води. А лічильники крутять. ЦЕ ВІДВЕРТЕ ШАХРАЙСТВО! ГАНЬБА! Крадуть звідусіль - на ремонті Київського мосту, тепер з'ясувалось, що ДФС вкрало 300 млн грн! Ось де ці гроші - заарештуйте та конфіскуйте майно! Так ні ж - ворон ворону око не виклює...😡
  • Денис Нелюбин

    По даним, що надали то по 2 000уе на один прорив труби вилітає. Чого, так можна працювати....

    Олексій reply Денис Нелюбин

    Скільки хатинок затишних побудувалось мабуть за містом на цих проривах...
  • Григорій Петрович

    Ця некомпетентність та безвідповідальність буде продовжуватись до того часу  пока на таких підприємствах є такі барани, як Віталій Себастянський...
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
21:01 «Вінниця у коміксах»: оголосили конкурс для дітей і молоді 20:05 Про «Щедрик»: у Вінниці покажуть матеріали із українських, чеських, канадських та американських архівів photo_camera 20:02 Командиру розвідгрупи з Вінниччини вручили орден 19:40 Сонячні електростанції: для чого вони вам, яка їх вартість та терміни окупності (Новини компаній) Від читача 18:58 смс для Анечки 19:01 Сміттєзвалище посеред кварталу: по вулиці Чайковського майже немає місця для виносу сміття 18:27 Помер колишній директор 23-го ліцею Григорій Поліщук 17:28 Вибори на посаду ректора Вінницького медуніверу: хто претендує photo_camera 17:26 ФК «ЯСКО» підтвердив звання чемпіона області з футзалу 16:20 «Сцену любощів знімали у холодній воді». Актор з Вінниці — про фільм «Перелесник» і не тільки 16:17 Прикордонники викрили 12 ухилянтів, які сиділи в старій будівлі та чекали коли втечуть до Молдови play_circle_filled 15:10 «Долину плюс» знову виганяють з Вінниці? Ми розбиралися, що сталося 14:51 Вінницькі прокурори повідомили про підозру жінці, яка здавала ворогу позиції ЗСУ 13:55 Куди вступити після 11 класу: огляд вищих навчальних закладів Вінниці (партнерський проєкт) 13:53 У Козятині нетверезий водій пропонував поліцейським 20 тисяч гривень 12:50 Вже можна записуватись на безоплатну комп’ютерну томографію в онкоцентр 12:23 Вінничанин дерев'яною палкою побив знайомого. Потерпілий в лікарні 11:26 На території Кунківської сільської ради виявили 10 стихійних сміттєзвалищ photo_camera 11:05 Що таке шале? Про затишні будиночки на природі та хто їх будує (Новини компаній) 10:19 Без води та світла. Де у Вінниці 18 березня відключають послуги
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up