«На проспекті Коцюбинського катаюсь дуже рідко, бо страшно» – як пройшов перший велозабіг від VinMile

«На проспекті Коцюбинського катаюсь дуже рідко, бо страшно» – як пройшов перший велозабіг від VinMile
  • Тиждень Вінницької милі завершився велопробігом, який пройшов цього ранку.
  • Попередньо участь у велопробізі мали взяти 130 учасників, проте по факту по проспекту Коцюбинського проїхало близько 90-та.

 

Холодний ранок неділі зібрав біля пам'ятника Михайлу Коцюбинського 90 велосипедистів різного віку і статі. Від малечі у спеціальних кріслах до чоловіків із сивими бородами. Так люди прийшли урізноманітнити свій вихідний і підтримати діяльність VinMile.

Велосипедисти проїхали від пам'ятника Коцюбинського по проспекту до залізничного вокзалу і назад. Після подолання маршруту на учасників чекало спільне фото та лотерея із розіграшем призів (насоси для велосипедів, освітлювальні набори та спеціальний захист).

Відео дня

Чи зручно сьогодні пересуватися велосипедистам по проспекту Коцюбинського?

Роман, 25 років – менеджер з продажу

– Доволі рідко катаюсь на проспекті Коцюбинського, тому що живу і працюю трохи в інших краях, тому це не головна моя дорога. Проте, інколи буває. На ділянці від Будинку офіцерів і до залізничного вокзалу погані тротуари, на дорозі завжди припарковані машини. На дорогу виїжджати страшно. Бачив запропоновані концепції реконструкції проспекту, думаю, що це крута ідея. Правда, питання в тому, як все-таки розташують парковку для автомобілів, щоб усім було зручно.

Анна, 32 роки – технічний письменник

– Відверто кажучи, по самому проспекту я на велосипеді катаюсь дуже рідко, тому що мені тут страшно їздити. Здебільшого їжджу тротуарами. Мої шляхи досить часто проходять саме через проспект Коцюбинського, але я намагаюсь десь об’їжджати. Бо боюся, що мене зіб’є машина. Я думаю, що VinMile– це гарна ініціатива і дуже сподіваюся, що тут з'являться велодоріжки, по яким мені буде безпечно і комфортно пересуватися.

Зіна, 30 років – в декреті

– На проспекті Коцюбинского ми з родиною катаємось не часто, тому що тут особливо немає маршруту і погана дорога. Ми завжди стараємося  виїхати за межі міста, щоб покататися на природі і не дихати загазованим повітрям міста. Для велосипедистів нові велодоріжки – це класно.


Віталій, 15 років – школяр

– На проспекті я катаюсь часто і мені тут зручно. Якщо я поспішаю, то їду по проїжджій частині, якщо ні, то на тротуарі. Думаю, після реконструкції тут буде набагато краще, ніж зараз. Хоча мене все влаштовує.


Наташа, 25 років – контент-менеджер

– Ми доволі рідко їздимо по проспекту на велосипедах, тому що це агресивна вулиця. Ми з чоловіком надаємо перевагу паралельним вулицям. Тут просто ринок і парковки, тому не зручно їздити. Здебільшого ми катаємося на Вишеньці. Там багато велодоріжок і водії на дорогах не так поспішають. У нас є багато знайомих серед урбаністів, які проектують проспект і Замостянську. Тому було сьогодні цікаво зустріти однодумців і подивитися зі сторони – як це, коли вся вулиця належить велосипедистам.

Читайте також: 

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (5)
  • Олег

    Це автомобілі задовбали, стоять скрізь, на тротуарах, вдоль доріг, у дворах. Спокійно пройтись і прогулятись з дитиною неможливо. Вони навіть навколо дитячих майданчиків.

    Юрий Бондарук reply Олег

    з 27 го числа запрацює "закон про парковку", трошки почекайте))) потім телефонуйте, викликайте копів...
  • З.А.Глядач

    Менеджер,письменник,знову менеджер... А де прості трудяги,чи вони не "катаються"?

    P.S.Вже задовбали обмежувати рух через цих велосипедорів. Носяться з ними,як дурень з торбою. Таке враження,що інші учасники руху отримали обмеження в правах.
  • Юрий Бондарук

    Якщо людина (на будь чому) пересувається проїздною частиною дороги, то вона є УЧАСНИКОМ РУХУ, з усіма відповідними наслідками! Має знати ПДР і мати відповідний про це документ! Хто не згоден?

    З.А.Глядач reply Юрий Бондарук

    Згоден. І цей документ має бути при собі,а не "десь лежить вдома. Але він є".
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
15:15 Отримав поранення під Ізюмом та в Бахмуті. Історія бійця з позивним «Лєба» photo_camera 14:09 П'яний та «під кайфом» водій потрапив у ДТП на Келецькій photo_camera 13:17 Знаний футболіст підтримав Ромчика, який дивом вижив після обстрілу по Вінниці photo_camera 12:42 Чи можна отримати відстрочку від мобілізації, якщо близький родич загинув чи зник безвісти? Від читача 19:06 Молодь Вінниччини ярмаркувала у Хмельницькому 11:42 За розстріл поліцейських розшукують військових батька та сина. Відео з нагрудної камери копа play_circle_filled 10:58 На фронті відбулося більше ста зіткнень: Генштаб розповів, де вчора було «гаряче» 09:30 Шукають двох чоловіків на темно-зеленій Suzuki, які вночі розстріляли поліцейських на Вінниччині play_circle_filled photo_camera 09:16 Ціною свого життя врятував пораненого побратима. Вінниця прощається з Олександром Яремчуком 08:24 Сьогодні вітаємо Олександра та Гаврила. Історія, заборони та прикмети 20 квітня 21:01 Створимо живий коридор для Героя! До Вінниці «на щиті» повертається Олександр Яремчук play_circle_filled 20:14 Орденом нагородили молодого бойового медика Нацгвардії Богдана Гижу з Козятина 20:02 «Він навчив мене бути щасливою, але не сказав, як жити без нього». Розповідь дружини полеглого бійця 19:33 Дев'ять днів у Вінниці за рядом адрес не буде газу. Список будинків 19:25 Онови дані в ТЦК або станеш ухилянтом. До чого ще зобовʼязує новий закон про мобілізацію? 18:02 На Вінниччині вирує негода: рятувальники прибирають повалені вітром дерева photo_camera 18:00 Кращі клінінгові компанії та хімчистки Вінниці: де і як замовити? (партнерський проєкт) 17:01 Справа на мільйон. Заступника мера Гнівані знову звинувачують у розкраданні бюджетних коштів 16:00 Афіша Вінниці. Де і як відпочити дітям і дорослим на вихідних 20 та 21 квітня
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up