На площі Могилка досі немає літака. Відкриття затримується? (ФОТО,ВІДЕО)

На площі Могилка досі немає літака. Відкриття затримується? (ФОТО,ВІДЕО)
  • Робітники з «Олеріт» працювали навіть у вихідні. Вони закінчують свою роботу на площі Могилка
  • «Шляхбуд» вкладає асфальт на площі. Але її відкриття затримується
  • За словами працівників, все через постамент для літака. Його досі не зробили

На початку проспекту Космонавтів є площа Могилка. Її ремонтують з вересня минулого року. Вона названа на честь льотчика-героя Костянтина Могилка. І сьогодні, 7 травня, тут дуже гучно.

Робітники тут наче «бджілки у вулику»: їх багато та вони вкладають плитку, асфальт. Тут працюють робітники з товариства «Олеріт»: організації, яка виконує реконструкцію площі за 6,9 мільйона гривень.

Відео дня
v class="embed-responsive embed-responsive-16by9">

Коли закінчать ремонти? Про це ми запитали у виконроба, що представився Віктором. За його словами, робочі закінчать вкладати тротуарну плитку, засиплять землею клумби та підуть у вимушену відпустку.

— Теоритично, через два дні ми маємо все закінчити. А потім пауза на цьому об’єкті на три місяці. Усе через складний постамент, який не можуть зробити. Там дуже розгулялася душа архітекторів, які його малювали, — сказав виконроб.

Літак, що стояв на цій площі, давно відремонтували. На Вінницькому авіаційному заводі, що знаходиться на Чехова, реставрацію літака завершили ще в листопаді 2016 року. Але не поставили назад на площу, бо немає постаменту.

Так, відкриття площі Могилка затримується? Про це журналіст намагався запитати у п’ятницю, 5 травня, у очільника міського департаменту капітального будівництва Ігоря Кравця.

— Там працюють, працюють робітники. Поки що не можу сказати, коли повернуть літак та відкриють площу Могилка. Ще не готовий сказати, — коротко відповів Кравець.

Нагадаємо, ремонти цієї площі розпочалися з вересня. Тендер на виконання робіт виграла компанія «Олеріт». Уся реконструкція обійдеться міському бюджету 6,9 мільйонів гривень. У міськраді розповідали, що на площі буде «сухий фонтан», клумби та дерева, лавки та велодоріжка. Аварійний постамент зруйнували, а літак відвезли на реставрацію. Постамент буде робити субпідрядна організація за 2 мільйона гривень.

Читайте також:

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (5)
  • Искра

  • Задунайский Торонтуй

    Опущенная площадь.
  • Purgen Purgen

    Какая такая могилка? Назовите сразу - кладбище. )

    Задунайский Торонтуй reply Purgen Purgen

    Это та, которая нацеливалась на школу и церковь (слушай запись). Но боженька вмешался...

    ДЯдя Вадя reply Purgen Purgen

    Да,н ты туп,й.....

Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
21:01 Нагородили 21-річного воїна, який врятував життя побратимам під час обстрілу «Градами» 20:21 «Продемонстрували майстерність у сфері, що стрімко розвивається». Про конкурс юних програмістів photo_camera 19:58 В Іллінцях через несправну пральну машинку ледь не згоріла квартира 19:04 На Вінниччині зафіксували 57 випадків браконьєрства під час нересту Від читача 20:49 Прагнеш знайти роботу своєї мрії? Відвідай Ярмарок кар‘єри 2024 на стань на крок ближче до професійної реалізації! 18:23 «Де мій лист, Укрпошто?» Два тижні журналіст чекає конверт з Могилів-Подільського 18:17 На Вінниччині судитимуть учасників масштабного підпільного виробництва алкоголю photo_camera 18:02 Мільйони, бізнеси та енергетика: декларації членів медкомісій розкривають несподівані зв'язки 18:00 Де замовити передвеликоднє прибирання: огляд клінінгових компаній та хімчисток Вінниці (партнерський проєкт) 17:23 Оголосили підозру жінці, яка бреше про українських полонених та виправдовує агресію рф 17:07 Захисник з Козятинщини отримав «Золотий Хрест» від Головнокомандувача ЗСУ 16:19 Поліція шукає 16-річну дівчину та 17-річного хлопця 15:55 Вкрала понад 200 тисяч? ОСББ на Лялі Ратушної звинувачує колишню бухгалтерку в махінаціях photo_camera 15:14 На Калинівщині перекинувся легковик. Загинула 20-річна пасажирка 15:00 Квадромарафон «RUN 4 VICTORY»: компанія МХП проводить благодійний забіг у чотирьох містах України (новини компаній) 14:21 Двоє чоловіків продавали за $6000 ухилянтам «путівки» до Молдови 13:57 «Почули» після публікації: чоловік, якому без пояснень не дали групу, добився справедливості 13:13 У Вінниці збільшили кількість автобусів на одному маршруті 12:08 Терор України окупантами: 170 атак на фронті, загиблі та поранені серед мирних жителів 11:14 Родом з Калинівки, але жив у Вінниці. На війні загинув військовий Павло Радецький
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up