На Пирогова велоактивісти не дозволили будувати магазин на велодоріжці

На Пирогова велоактивісти не дозволили будувати магазин на велодоріжці
  • На побудованій в минулому році велодоріжці збиралися поставити магазин. Він мав знаходитися поряд із зупинкою «вулиця Дачна»
  • Робітники огородили шматок велодоріжки. Але велосипедисти не дозволили будуватися та змусили прибрати паркан
  • Представники власника павільйону пояснили, що «це була помилка виконробу»

На зупинці громадського транспорту «Дачна», що на вулиці Пирогова, поряд з існуючим павільйоном хочуть побудувати ще один. Один з велоактивістів звернув увагу, що нова споруда буде якраз на велодоріжці, яку відкрили рік тому.

— У понеділок, на цьому тижні, закрили парканом шматок велодоріжки. А робітники, що там були, розказали, що будують тут зупинку!  Але не було ані знаків об’їзду, ані конусів. Велосипедисти змушені були виїжджати або на зустрічну смугу під колеса машин, або врізатися в паркан. На гарячій лінії міськради відповіли, що того дня були численні звернення від мешканців та вже реагують на це неподобство, — розказав велосипедист Ярослав Пашкевич.

Зупинка "Дачна". Фото Ярослава Пашкевича

Сьогодні, 19 липня, велосипедисти та представники ГО «Вінниця мобільна» мали зустріч із представниками власника павільйону. Виявилося, що ці люди дійсно хотіли розширити павільйон «Дачна». Проте, будівництво на велодоріжці в планах не було.

Відео дня

— Як нам розповіли представники власника, то це була помилка виконроба, який перегородив парканом велодоріжку, хоча й не мав цього робити. Головна умова —  зробити наново частину велодоріжки: відвести її трохи далі. І за кошт цього підприємства, а не з міського бюджету. Після цього займуться розширенням магазину, — розказав керівник велоінфраструктури міста Андрій Сорокін.

Про помилку підрядної організації сказав і представник власника павільйону Леонід Халевський.

— У нас є необхідні дозволи, але виконроб не повинен був закривати велодоріжку та взагалі чіпати її. Паркан вчора прибрали, до третьої години вечора. Тому зараз проблем у велосипедистів для проїзду на цій ділянці вже немає. Щодо перебудови велодоріжки, то треба ще узгодити проект із відповідними міськими департаментами, які нададуть нам технічні умови. І ми візьмемо участь в фінансуванні перебудови шматка велодоріжки. Вже після цього, розпочнемо реконструкцію зупинки, як й планували, — розказав пан Леонід.

Проект реконструкції зупинки "Дачна"

 

 

Читайте також:

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (15)
  • Олексій

    А ще там варварськи вирізали дерева, рік тому, так, типа непомітно.
  • НАталя

    Заради магазину на зупинці "Дачна" забудовники не пошкодували не тільки велодоріжку, але й ще  снищили декілька дерев...
  • Анонім

    Вело Контроль, б*я...
  • Богдан Пупкин

    как по мне так это и есть настоящая велодорожка. когда и дорога для машин есть и тротуар для пешеходов, и велодорожка. все отдельно. и просто вот так взять и перекрыть ее это действительно по свински.
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
14:09 П'яний та «під кайфом» водій потрапив у ДТП на Келецькій photo_camera 13:17 Знаний футболіст підтримав Ромчика, який дивом вижив після обстрілу по Вінниці photo_camera 12:42 Чи можна отримати відстрочку від мобілізації, якщо близький родич загинув чи зник безвісти? 11:42 За розстріл поліцейських розшукують військових батька та сина. Відео з нагрудної камери копа play_circle_filled Від читача 19:06 Молодь Вінниччини ярмаркувала у Хмельницькому 10:58 На фронті відбулося більше ста зіткнень: Генштаб розповів, де вчора було «гаряче» 09:30 Шукають двох чоловіків на темно-зеленій Suzuki, які вночі розстріляли поліцейських на Вінниччині play_circle_filled photo_camera 09:16 Ціною свого життя врятував пораненого побратима. Вінниця прощається з Олександром Яремчуком 08:24 Сьогодні вітаємо Олександра та Гаврила. Історія, заборони та прикмети 20 квітня 21:01 Створимо живий коридор для Героя! До Вінниці «на щиті» повертається Олександр Яремчук play_circle_filled 20:14 Орденом нагородили молодого бойового медика Нацгвардії Богдана Гижу з Козятина 20:02 «Він навчив мене бути щасливою, але не сказав, як жити без нього». Розповідь дружини полеглого бійця 19:33 Дев'ять днів у Вінниці за рядом адрес не буде газу. Список будинків 19:25 Онови дані в ТЦК або станеш ухилянтом. До чого ще зобовʼязує новий закон про мобілізацію? 18:02 На Вінниччині вирує негода: рятувальники прибирають повалені вітром дерева photo_camera 18:00 Кращі клінінгові компанії та хімчистки Вінниці: де і як замовити? (партнерський проєкт) 17:01 Справа на мільйон. Заступника мера Гнівані знову звинувачують у розкраданні бюджетних коштів 16:00 Афіша Вінниці. Де і як відпочити дітям і дорослим на вихідних 20 та 21 квітня 15:31 У Вінниці на «зебрі» Volkswagen збив пенсіонерку. Жінка у лікарні 15:19 Браконьєр на Вінниччині наловив риби на 117 тисяч гривень photo_camera
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up