На місці «Ювілейного» — сквер й меморіал пам’яті загиблим під час теракту 14 липня. ПЕТИЦІЯ

На місці «Ювілейного» — сквер й меморіал пам’яті загиблим під час теракту 14 липня. ПЕТИЦІЯ
  • Алла Черняхівська втратила доньку під час ракетного обстрілу Вінниці 14 липня. Жінка написала петицію, яку опублікували 8 серпня, та просить на місці «Ювілейного» створити сквер й меморіал пам’яті загиблим.

— Ця трагедія не завершилась Днем жалоби 15 липня. Вона з нами щодня. Про маленьку Лізу почула не лише Україна, а весь світ. Моїй донечці, Олександрі Борівській, назавжди залишилося 18 років. Вона загинула на місці. 19 липня померла Наталя Фальштинська, сиротами залишилися її троє дітей. 21 липня перестало битися серце 20-річної Ольги Лисенко, котра потрапила до лікарні з 98% опіків тіла. 2 серпня обірвалося життя Павла Ковальчука. За нього до останнього боролися колеги-лікарі, — цитуємо текст петиції. — І це не всі імена. Їх 27. І гострим болем відгукується пам'ять про кожного.

Авторка петиції звертається до влади та просить створити на місці Будинку побуту «Ювілейний» сквер й меморіал пам’яті загиблим.

— Війна завершиться, ми відзначатимемо перемогу! Але це місце ніколи не повинно стати місцем розважального центру чи нового житлового комплексу. Нехай про скорботне 14 липня 2022 року нинішнім і майбутнім поколінням вінничан нагадують сакури. Кількість цих дерев символізуватиме кількість загиблих. Пропонуємо також встановити меморіал зі світлинами загиблих. Це єдине, що ми, як рідні люди, можемо просити — вшанувати пам'ять, — розповідає Алла. — Нами вже створено благодійну організацію «Міжнародний благодійний фонд пам’яті жертв та допомоги постраждалим від російського теракту в місті Вінниця, Україна, 14 липня 2022 року». Частину витрат, пов’язаних облаштуванням скверу й Меморіалу, фонд готовий фінансувати.

Відео дня

Опитування

Чи підтримуєте ви ідею створення скверу й меморіалу пам'яті загиблих від ракетного обстрілу у Вінниці 14 липня 2022 року?

Петицію уже підписали 207 людей з 350 необхідних. Долучитися до голосування можна за посиланням.

Внаслідок ракетного удару по Вінниці, який стався 14 липня, нагадаємо, загинуло 27 людей, з них — троє дітей.

Сильно постраждала також інша інфраструктура міста. Загалом пошкоджень зазнали 55 будівель і 40 автомобілів. Повибивало вікна та пошкодило будинки також приватних квартир.

Більше інформації знайдете наших у репортажах:

 

Читайте також:

Не ігноруйте. Вінничанам нагадують про чотири види сигналу у разі екстрених ситуацій

Можливі ракетні удари. Що робити вінничанам після сигналу «Увага всім!»

Не нехтуйте власною безпекою. Правила безпечної поведінки у надзвичайних ситуаціях

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (23)
  • Валерій Поляк

    💕💕💕💞💞💞💓💓💓❤️‍🔥❤️‍🔥❤️‍🔥🙏🙏🙏🙏🙏💙💙💙💙💙💙💙💛💛💛💛💛🇺🇦🇺🇦🇺🇦🇺🇦🇺🇦🇺🇦🇺🇦🇺🇦🇺🇦🇺🇦
  • Таня Дубривная

    Сквер це нормально,але зараз потрібні бомбосховища.Але будують тільки елітні квартали повсюди.Гуркіт,пил,не чути тривогу.Квартал біля Центрального парку будують навіть допізна,навіть по вихідних.І де стільки грошей взяли?!Щось наша влада не те робить.
  • Nadia Kyrychenko

    Ніякі меморіали!
    Війна ще надовго.
  • Валентина Гевчук

    давайте наразі дбати про безпеку людей ,здоровя , а після перемоги займатися  скверами ( у вінниці сигнали тривоги не спрацьовують, а якщо працюють то не  кругом їх чути)

keyboard_arrow_up