На Космонавтів висадили клени. А де ще посадять дерева?

На Космонавтів висадили клени. А де ще посадять дерева?
  • Замість зрубаних кленів на третій черзі Космонавтів висадили нові. Дерев тут стане на 80 штук більше
  • Сакури, які мали бути на проспекті, посадили поряд з набережною Південного Бугу
  • Крім того, цієї осені висадять ще 700 саджанців каштанів, горіхів та лип в місті

На цьому тижні розпочали озеленювати третю чергу проспекту Космонавтів: на місце зрубаних канадських кленів посадили нові саджанці. Планують облагородити й площу Могилка, на якій висадять 18 кленів та самшит.

15 листопада на третій черзі проспекту Космонавтів почали висаджувати клени, загалом їх тут буде 80. Наразі роботи продовжуються, їх планується завершити до кінця наступного тижня. Пізніше на цій ділянці висадять ще й самшит, — передає слова прес-служба мерії директора департаменту капітального будівництва Ігоря Кравця.

Відео дня

Журналісту не вдалося знайти закупівлю в ProZorro, щоб дізнатися про вартість саджанців. Проте, попередньо було відомо, що клени, які посадять на Космонавтів, будуть коштувати 2200 гривень за одиницю.

Тоді як сакури, що мали посадити на алеї Космонавтів замість кленів, висадили над Південним Бугом, біля пам’ятника жертвам Чорнобильської катастрофи

А ще висадять 700 дерев

Цієї осені дерева саджатимуть не тільки на Космонавтів. Комунальники з «Вінницязеленбуд» планують до кінця року посадити 700 дерев (!), з яких 400 — саджанці лип.

Уже висадили липи:

  • на Соборній — 27 лип та одну голубу ялину.
  • на Хмельницькому шосе — 84,
  • на Винниченка — 24,
  • на Зодчих — 40
  • на Келецькій — 102.
  • на перехресті Юності-Келецька — 4
  • на перехресті Порика – 600-річчя — 5

— Ми висадимо окрім лип ще туї, голубу ялинку, шаровидні клени. Спільно з ЖЕО висадили 35 каштанів та 100 кущів чагарника жасмину, — передає слова прес-служба мерії слова заступника директора «Вінницязеленбуду» Миколи Залєцького.

Нагадаємо, що навесні цього року стався конфлікт між владою та мешканцями Вишеньки: комунальники вирізали клени на Космонавтів, де триває реконструкція проспекту. Там хотіли висадити сакури. А згодом, під тиском громади, від цієї ідеї відмовилися.

Читайте також:

Фото в матеріалі: прес-центр Вінницької міської ради

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (10)
  • Олексій

    Хороша новина. Рідкість для ЗМІ у наш час.
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
16:16 У Вінниці та області стрімко поширюється вітрянка. Що про це варто знати батькам 16:00 Що таке лікування зубів під мікроскопом та куди звернутися у Вінниці? (партнерський проєкт) 16:00 На Донеччині загинув 25-річний Владислав Сидорук із Дашківець 15:00 До Музею Вінниці передали ескізи малого та великого гербів міста. Їх створили у 1990-х роках Від читача 15:53 Збір для мого тата на бронежилет 14:44 Ми порахували, скільки грошей у вінницьких нардепів. Огляд декларацій за 2023 рік 14:05 У Вінниці збирають пропозиції для Програми розвитку безбар’єрного простору громади 14:00 Цілує орден сина… Родинам полеглих Захисників вручили почесні нагороди 13:10 Куди вступити після 11 класу: огляд вищих навчальних закладів Вінниці (партнерський проєкт) 13:00 Незаконне виготовлення марок та збут контрафактної продукції: на Вінниччині викрито масштабну схему 12:08 «Мав багато гарних мрій, які прагнув втілити в життя». Загинув захисник з Барської громади 11:30 Суд взяв під варту вбивцю 21-річного Романа Панянчука 10:30 Адреси, де у Вінниці 25 квітня тимчасово не буде світла чи води 09:30 Ліквідували ще 1040 окупантів. Зведення Генштабу на ранок 25 квітня 09:25 ТОП заклад Вінниці, що має дитячу кімнату - справжній відпочинок дітям та батькам (партнерський проєкт) 08:30 Сьогодні вітаємо Марка та не кричимо на дітей. Історія та прикмети 25 квітня 08:20 Будівельні та ремонті послуги по дому. Актуальні оголошення від вінницьких компаній 21:16 Про що потрібно знати, якщо у вас сезонна алергія? Розповідає професорка медичного університету 20:55 Дівчатам та жінкам не можна в церкву в штанах? Це вигадка — сказали в ПЦУ 20:05 У Вінниці завершився чемпіонат міста з волейболу серед чоловіків сезону 2023–2024 photo_camera
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up