На Келецькій люди виступають проти будівництва автомийки. Петиція

На Келецькій люди виступають проти будівництва автомийки. Петиція
Один з місцевих жителів показав, що мийку будують посеред скверу. Як казали мешканці, відстань до житлових будинків від комплексу — менше 40 метрів
  • Неподалік будинків на Келецькій, 50Б та 52 почали зводити цілодобову автомийку.
  • Жителі скаржаться, що порушені всі норми, а будівельники рубають здорові дерева.
  • Вони написали звернення на сайті петицій, аби міська влада втрутилася в ситуацію.

На сайті електронних петицій опублікували звернення Аліни Горбачук. Жінка, від імені жителів багатоповерхівок на Келецькій, 50Б та 52, опублікувала скаргу на будівельників та власників майбутньої автомийки.

У тексті петиції йдеться, що нова автомийка на шість боксів стане причиною збільшення шуму, викидів угарних газів та створить надзвичайну небезпеку для дітей, оскільки в тому районі й так є проблеми з транспортною розв’язкою.

Відео дня

«Мийка будується на відстані менше 40 метрів від дому на Келецькій, 52. Жителі наших будинків категорично проти цієї забудови, але з нашою думкою ніхто не рахується — не проводилося жодних громадських слухань. Зрубують живі дерева, — йдеться в зверненні. — На цьому місці ми хочему бачити зелену зону, якої так не вистачає нашому мікрорайону, це були своєрідні «зелені легені», які ми не хочемо втрачати і будемо відстоювати у будь-якому випадку!»

Станом на 17:17, 17 жовтня звернення підтримали 177 людей. А для розгляду владою потрібно щонайменше 350 підписів. Підтримати петицію можна за цим посиланням.

Замовником будівництва автомийки є товариство «Сам-Сервіс». За даними аналітично-пошукової системи Youcontrol, ця компанія була заснована в 2013 році. Займається наданням «інших індивідуальних послуг, які не включені в інші категорії». Статутний капітал — 3 мільйони гривень.

Засновниками та вигодонабувачами є три особи: Гижко Юрій Петрович, Владика Сергій Миколайович та Мартинюк Ірина Василівна.

Зокрема, Ірина Мартинюк є дружиною першого заступника міністра аграрної політики України Максима Мартинюка. Цей чиновник обіймав посаду директора департаменту архітектури, містобудування та кадастру у Вінниці з 2011 по 2014 роки.

Скріншот з декларації Максима Мартинюка за 2017 рік / declarations.com.ua

Читайте також:

Вирубали дерева та не порадилися з жителями. На Келецькій будують автомийку

Історія за парканом. У центрі Вінниці без документів будують ресторан

Фото в матеріалі Михайла Курдюкова

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (37)
  • Олексій

    За умови збереження берез, можна було б і дати їм там будуватись, але ж вони їх потім по партизанськи все таки винищать... У місті кожне дерево має значення, імхо.
  • Nina Stasyuk

    Де активісти? Чи тільки з пологового з шумом можемо виписувати?!
  • Вася

    А петицией по строительству ударим?
  • Daily

    эта речушка впадает  в другую речку которая возле храма на электросети а та уже в реку южный буг.!озеро тут ни причём
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
21:00 Поліція Вінниччини затримала двох наркоторговців: їм загрожує до 10 років ув'язнення 20:08 «Жирна ціль»: Як військові з вінницьких міні-градів знищили генерала рашистів 20:00 Вінниччина готується до сильного вітру: оголосили жовтий рівень небезпеки 19:00 Воїнам з бригади «Червона калина» передали 20 FPV дронів Від читача 16:51 Кіберполіція запрошує долучитись до соціального проєкту BRAMA 18:44 Тест: 10 каверзних питань з історії Вінниці, які змусять вас подумати 18:00 «На війні найважче – бачити дітей на лінії фронту». Історія поліцейського, який пішов на війну 17:40 Рецепт шоколадної паски з шоколадною глазур'ю від учасниці 13 сезону МастерШеф та ТМ Зерносвіт (партнерський проект) 17:00 Відпочинок та розвантаження: ветеранам та їх родинам влаштували екскурсію до зоопарку та кото-кафе 16:16 У Вінниці та області стрімко поширюється вітрянка. Що про це варто знати батькам 16:00 Що таке лікування зубів під мікроскопом та куди звернутися у Вінниці? (партнерський проєкт) 16:00 На Донеччині загинув 25-річний Владислав Сидорук із Дашківець 15:00 До Музею Вінниці передали ескізи малого та великого гербів міста. Їх створили у 1990-х роках 14:44 Ми порахували, скільки грошей у вінницьких нардепів. Огляд декларацій за 2023 рік 14:05 У Вінниці збирають пропозиції для Програми розвитку безбар’єрного простору громади 14:00 Цілує орден сина… Родинам полеглих Захисників вручили почесні нагороди 13:10 Куди вступити після 11 класу: огляд вищих навчальних закладів Вінниці (партнерський проєкт) 13:00 Незаконне виготовлення марок та збут контрафактної продукції: на Вінниччині викрито масштабну схему 12:08 «Мав багато гарних мрій, які прагнув втілити в життя». Загинув захисник з Барської громади 11:30 Суд взяв під варту вбивцю 21-річного Романа Панянчука
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up