На чотирьох будинках з'являться мурали. Адреси та ескізи малюнків

На чотирьох будинках з'являться мурали. Адреси та ескізи малюнків
Ескіз муралу на Келецькій, 138. «Місто культури», Олег Ходаков
  • Незабаром Вінницею прокотиться нова хвиля мурал-артів
  • Стіни деяких будинків у місті розмалюють величезними картинами, як зробили до Дня міста у 2015 та у 2016 роках
  • Як та які будинки розмалюють?

Вже традиційно, з середини липня, почне роботу резиденція художників «VIN-ART-CITY». І цього року міська влада дає їм величезні «полотна» — стіни 9-поверхівок. Першу з них — на Коріатовичів,155 — розпочнуть розмальовувати вже з наступної неділі, орієнтовно з 17 липня. Усі роботи мають домалювати до Дня міста.

Що таке мурал-арт?

Одна з гілок вуличного мистецтва, коли створюють малюнок на внутрішній частині стіни. Зазвичай, їх створюють у промислових та “сірих” зонах міста, де немає гарних пам’яток, архітектури. У Вінниці 6 настінних малюнків з’явилася влітку 2015 року. І ще 6 малюнків з’явилося влітку 2016 року.

Відео дня

Дім-веселка, Буг, Замріяний хлопчик. Які малюнки з’явилися у місті?

Модератор резиденції та голова ГО «Лабораторія актуальної творчості» Олександр Никитюк розказав, що нарешті мурал-арти нарешті з’являться за межами центру міста.

— Усі об’єкти матимуть більший масштаб, ніж в минулі роки. Їх малюватимуть на фасадах дев’ятиповерхівок. І також ми почнемо втілювати ідею «маркування» мікрорайонів. Як приклад, малюнок Наталії Лісової з’явиться на будівлі в Слов’янці. Сподіваємося, що в майбутньому цю ідею підтримає громада та міська влада. А ще хотілось би отримати об’єкти й в промислових зонах: там можна буде застосувати інакші підходи та радикальні ідеї.

Де з’являться мурали?

  • Коріатовичів, 155

«Спрямованність», автор Олександр Марченко

 

  • Келецька, 138

«Місто культури», автор Олег Ходаков

 

  • Келецька, 132а

«Місто спорту», авторка Наталя Лісова

 

  • Амосова, 28а

два малюнки:

1. «Плідність», автор Володимир Ходак

2. «Слов’янка», авторка Тетяна Чубар

Загалом подали 29 робіт. А чеських муралістів, що малювали замріяних хлопчика та дівчинку на будівлі «Вінтери» цього року не буде.

— Гостей з інших країн не буде, хоча були заявки і з-за кордону. Дуже багато орнаментальних малюнків, ескізів із політичним підтекстом, агресивних малюнків. Але визначили, що краще брати ті світлини, які стосуються Вінниці та щоб давали імпульс для розвитку міста, — розказав Олександр Никитюк.

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (13)
  • Анонім

    Мрію побачити мурал на стінах Ювілейного і на здоровенній стіні м"ясокомбіната.
  • Olvol

    Честное слово, лучше уж вышиванки рисовать на стенах, чем этих голых баб и ленточку - непришейкобылихвист.

    Анонім reply Olvol

    купіть окуляри, де ви бачите голу натуру?
  • Грепечук Елена

    Дахи та підїзди має ремонтувати ЖЕК. І вони не мають ніякого відношення, до місцевого бюджету. Я за мурали!!! Вінниці дуже повезло з владою.

    Oleksandr Stoliarov reply Грепечук Елена

    Дахи і під"їзди ремонтують власники квартир у будинку, а те якого підрядника вони оберуть, це інша справа.

    А ця совкова писанина на будинках нікуди не годиться. На якій підставі власність людей розмальовується і якщо розмальовується, то чому вирішує нікітюк, який малюнок обрати?

    Анонім reply Oleksandr Stoliarov

    Сашко Столяров, ви відстала від життя людина! Подивіться в Інтернеті як в усіх країнах світу прикрашають сірі будинки яскравими муралами.

    Якщо вам не подобається, то повиколюйте собі очі.
  • Natalka Melnyk

    а потім рагулі заклеять їх пінопластом...
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
21:01 Нагородили 21-річного воїна, який врятував життя побратимам під час обстрілу «Градами» 20:21 «Продемонстрували майстерність у сфері, що стрімко розвивається». Про конкурс юних програмістів photo_camera 19:58 В Іллінцях через несправну пральну машинку ледь не згоріла квартира 19:04 На Вінниччині зафіксували 57 випадків браконьєрства під час нересту Від читача 20:49 Прагнеш знайти роботу своєї мрії? Відвідай Ярмарок кар‘єри 2024 на стань на крок ближче до професійної реалізації! 18:23 «Де мій лист, Укрпошто?» Два тижні журналіст чекає конверт з Могилів-Подільського 18:17 На Вінниччині судитимуть учасників масштабного підпільного виробництва алкоголю photo_camera 18:02 Мільйони, бізнеси та енергетика: декларації членів медкомісій розкривають несподівані зв'язки 18:00 Де замовити передвеликоднє прибирання: огляд клінінгових компаній та хімчисток Вінниці (партнерський проєкт) 17:23 Оголосили підозру жінці, яка бреше про українських полонених та виправдовує агресію рф 17:07 Захисник з Козятинщини отримав «Золотий Хрест» від Головнокомандувача ЗСУ 16:19 Поліція шукає 16-річну дівчину та 17-річного хлопця 15:55 Вкрала понад 200 тисяч? ОСББ на Лялі Ратушної звинувачує колишню бухгалтерку в махінаціях photo_camera 15:14 На Калинівщині перекинувся легковик. Загинула 20-річна пасажирка 15:00 Квадромарафон «RUN 4 VICTORY»: компанія МХП проводить благодійний забіг у чотирьох містах України (новини компаній) 14:21 Двоє чоловіків продавали за $6000 ухилянтам «путівки» до Молдови 13:57 «Почули» після публікації: чоловік, якому без пояснень не дали групу, добився справедливості 13:13 У Вінниці збільшили кількість автобусів на одному маршруті 12:08 Терор України окупантами: 170 атак на фронті, загиблі та поранені серед мирних жителів 11:14 Родом з Калинівки, але жив у Вінниці. На війні загинув військовий Павло Радецький
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up