Муніципальна служба супроводу: як замовити безкоштовну послугу для незрячих людей у Вінниці

Муніципальна служба супроводу: як замовити безкоштовну послугу для незрячих людей у Вінниці
Супроводжують незрячих людей в лікарні, аптеки, магазини, на ринки та у соціальні заклади
  • Соціальні працівники покращують якість життя незрячим вінничанам. З початку року у Вінницькій громаді надали 2722 послуги супроводу особам з порушенням зору. Куди звертатися за безкоштовною допомогою вінничанам та ВПО?

На базі Вінницького міського терцентру соціального обслуговування п'ять років успішно функціонує Муніципальна служба з надання безкоштовних соціальних послуг, спрямованих на підтримку людей з важкими порушеннями зору І групи. Тут допомагають з перекладами за допомогою жестової мови, а також надають послуги з супроводу незрячих.

Супровід безкоштовний

Муніципальна служба супроводу осіб з інвалідністю по зору І групи та перекладу жестовою мовою супроводжує незрячих людей в лікарні, аптеки, магазини, на ринки та у соціальні заклади. Мешканці Вінниці, що мають інвалідність по зору І групи, завдяки супроводу, мають можливість подавати документи, безпечно прямувати в установи та організації, отримувати різноманітні послуги та інше.

Відео дня

Люди з вадами зору, які не мають поруч рідних, щоб допомогти, можуть розраховувати на наших соцпрацівників, — говорить директор Вінницького міського територіального центру соціального обслуговування Галина Бачинська. — Крім супроводу, наша Муніципальна служба сприяє соціалізації людей з інвалідністю по зору».

З початку 2023 року послугою супроводу скористалися 76 осіб з I-ю групою інвалідності по зору. Станом на 11 серпня 2023 року соціальні працівники надали 2722 послуги. 

— Зараз за цією послугою може звернутися будь-яка людина, яка має інвалідність по зору першої групи і незалежно від того, знаходиться вона в нас на обслуговуванні чи ні, — каже Галина Бачинська.

Подати заявку на послугу необхідно за 24 години. В екстрених випадках, коли людині терміново потрібну кудись піти, послугу можуть надати як виняток за наявності вільного соціального працівника.

— Замовлення приймає диспетчер телефоном за 24 години до надання послуги, — зазначає заступниця директора Вінницького міського територіального центру соціального обслуговування Наталія Жиліховська.— Якщо людина планує кудись піти, вона повинна попередньо замовити цю послугу. Бувають екстрені випадки, коли людині терміново потрібно, наприклад, до аптеки, чи в лікарню, — тоді, за наявності вільного соціального працівника — ми надаємо таку послугу в день замовлення.

Як отримати послугу

Замовити послугу супроводу та перекладу жестовою мовою можна за телефонами: (0432) 67-07-44, 097-966-00-12, 073-213-65-05. Для вінничан та внутрішньо переміщених осіб вони безкоштовні. Графік роботи служби: з понеділка по п’ятницю, з 8:30 до 17:00. 

Щоб подати заявку, необхідно надати такі документи:

  • Заява до Департаменту соціальної політики (форма заяви затверджена Міністерством соціальної політики);
  • Копія довідки МСЕК про встановлення групи інвалідності.

Вперше озвучили виставу для незрячих і слабозорих вінничан

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (1)
  • Новини Вінниці на 20хвилин

    Завжди свіжа та перевірена інформація на нашому Телеграм-каналі 👉 https://t.me/+i-ok5yoWHO0xNTQ6

keyboard_arrow_up