«Лікарня наша власність»‎: під райрадою мітингують лікарі та обіцяють перекрити дорогу

«Лікарня наша власність»‎: під райрадою мітингують лікарі та обіцяють перекрити дорогу
  • Сьогодні, 20 січня, розпочався мітинг медиків районної лікарні.
  • Головний лікар сказав, що перекриють дорогу,  якщо влада не піде на діалог.
  • Наш журналіст веде прямий репортаж з місця.

На площі близько 14 години почали збиратися мітингарі. Причина — «районку» хочуть передати на баланс Вінниці, без обговорень та погоджень з колективом.

Раніше на сайті Вінницької ЦРЛ опублікували відкрите звернення під заголовком «Бенкет у чуму або дерибан по «Вінницькі». У ньому пояснюють причини невдоволення.

— Потужну медичну клінічну установу, яка належить жителям Вінницького району, хочуть безоплатно віддати місту. Питання не виносилося на розгляд сесії райради, не було обговорень з громадою. А рішення виконкому вже готове, — йдеться в зверненні.

Відео дня

Згоду на прийняття медзакладу в комунальну власність надав вже виконком Вінницької міськради в цьому і цьому документах. Районна лікарня та поліклініка, що на Хмельницькому шосе, 92, мають перейти до сфери управління Вінницької міської ради та будуть підзвітні департаменту охорони здоров’я. Однак на це потрібно ще рішення сесії міської ради.

Докладніше читайте у матеріалі:

Що відбувається зараз

На акцію  крім лікарів прийшли представники ЄС.

Головний лікар попереджує, якщо влада не піде на діалог, то вони перекриють дорогу.

Андрій Гижко, голова обласного осередку ЄС прийшов підтримати лікарів районки.

Говорить, що не можна ліквідувати райлікарні в області, бо пацієнтам і так складно отримати кваліфіковану меддопомогу.

— Вінницька ЦРЛ має залишитись як базова лікарня Вінницького району. Ми побоюємось, що після передачі місту в райлікарні залишиться тільки терапевтичне відділення, — розповів Гижко журналісту «20 хвилин».

Валерій Щербань, заступник головного лікаря по напрямку охорони дитинства і материнства зазначає, що засновниками лікарні є територіальні громади Вінницького району.

Люди, які говорять зі сходів райради, кажуть, що готові перейти на міське фінансування за умови, що лікарня залишиться у спільній власності сільських громад. Таким чином, вважають медики, вдасться зберегти профіль лікарні, всі відділення та спрямування на обслуговування мешканців району.

Близько 15 години у райраді почалась зустріч медиків з чиновниками. Наразі тримає обговорення проблеми.

— Хочу заспокоїти жителів громад, Вінницьку ЦРЛ закривати не будуть. Вона буде прийнята, як окрема юридична одиниця, всі хто працював — будуть працювати. Реорганізації не буде. В лікарні зміниться власник та зміниться статут, — каже заступник міського голови Вінниці Галина Якубович. —Медики міста, які працюють в ковідних бригадах та відділеннях, отримують муніципальні доплати - до 15 тисяч гривень щомісяця. Такі ж доплати будуть отримувати медики районки.

За її словами, для жителів громад сьогодні громадянин будь-якої громади може обрати будь-яку лікарню на території України, отримавши направлення від сімейного лікаря.

— Міська рада завжди розиває соціальну та бюджетну інфраструктуру, бо пацієнтів менше не стане, — зазначає Якубович.

Олександр Кривов'яз, головний лікар Вінницькій ЦРЛ, пояснює, чому медики боїться.

— Кожна реорганізація — це скорочення, а в нас є такі відділення, які дублюються міськими закладами. У місті Вінниці залишилась одна опорна лікарня на Київській, 68. На 370 тисяч населення. Нас НСЗУ викреслила з опорних. Тобто, в разі чого, тільки одна лікарня буде приймати 370 тисяч населення і ще 300 тисяч жителів району, — каже він.

«Усе залиште як є! Не потрібно нам місто, громада проти», — вигукували медики після виступу Кривов'яза.

 

Читайте також:

«Хто казав, що карантин, то скучно»: хлопці роздяглись та стрибнули з мосту

Коронавірус в Україні: скільки хворих на COVID-19 станом на 18 січня

На Вінниччині вчора повторно виявили COVID у 21 хворого. Цифри по районах

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (15)
  • Читач48

    а я предлагаю мерию Винницы на кол
  • Сергей Булка

    Головний лікар має 630 тис зарплатні ,  2000 м2 землі у Вінниці і 9000 м2 у області, конечно всрамся не здамся, такой доходняк , жалко простих врачей и медсестер
  • Наталья Горошко

    "вашего" уже ничего не осталось.
  • Ols Kat

    Якщо це ваша власнiсть, то продайте її, будете мати купу грошей
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
12:14 На фронті вчора відбулося 61 бойове зіткнення. «Найгарячіше» на Новопавлівському напрямку photo_camera 11:06 Без води та світла. Де у Вінниці 19 березня відключають послуги photo_camera 10:04 У Вінниці засніжило: містян просять пересісти на громадський транспорт photo_camera 09:57 Вінницька громада проводжає у вічність Захисника Михайла Шастуна photo_camera Від читача 10:22 Закреслюють кандидатуру Путіна": у чаті "виборчкому" Керчі звітують про масове псування бюлетенів. Фото 09:27 На хабарі у 300 000 гривень попався директор енергопідприємства play_circle_filled photo_camera 09:20 Охорона та безпека під час війни: вінницькі охоронні фірми, сигналізація та відеонагляд (партнерський проєкт) 09:08 У трьох районах області знайшли уламки «шахедів». Один був у нездетонованому стані photo_camera 08:40 Робота у Вінниці: 94 свіжих вакансій від вінницьких компаній 08:37 Сьогодні вітаємо Дарію та Дмитра. Історія, заборони та прикмети 19 березня 21:01 «Вінниця у коміксах»: оголосили конкурс для дітей і молоді 20:05 Про «Щедрик»: у Вінниці покажуть матеріали із українських, чеських, канадських та американських архівів photo_camera 20:02 Командиру розвідгрупи з Вінниччини вручили орден 19:40 Сонячні електростанції: для чого вони вам, яка їх вартість та терміни окупності (Новини компаній) 19:01 Сміттєзвалище посеред кварталу: по вулиці Чайковського майже немає місця для виносу сміття 18:27 Помер колишній директор 23-го ліцею Григорій Поліщук 17:28 Вибори на посаду ректора Вінницького медуніверу: хто претендує photo_camera 17:26 ФК «ЯСКО» підтвердив звання чемпіона області з футзалу 16:20 «Сцену любощів знімали у холодній воді». Актор з Вінниці — про фільм «Перелесник» і не тільки 16:17 Прикордонники викрили 12 ухилянтів, які сиділи в старій будівлі та чекали коли втечуть до Молдови play_circle_filled
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up