Місце під Сабарівське кладовище освятив священник. Встановили хрест

Місце під Сабарівське кладовище освятив священник. Встановили хрест
  • Сутички на Сабарівському кладовищі почалися сьогодні, 2 вересня, близько 5-ї ранку;
  • У таку ранню пору туди привезли велику кількість правоохоронців, а також приїхали представники міської влади;
  • Врешті священник Київського патріархату освятив місце кладовища, а ще там встановили хрест

Про те, що на полі почалися заворушення, повідомила близько 5-ї ранку на своїй сторінці у Facebook вінницька активістка Юлія Піскунова.

«Вінниця!!! Прокидайся!!!!  На полі повна зачистка!! Усі, хто може!!!!», — написала вона.

Відео дня

Стало відомо, що на поле заїхали правоохоронці, які відтіснили мітингувальників. Все для того, щоб провести там освячення.

— Поліцейські при повній амуніції ставали у три ряди проти кількох десятків протестуючих, — розповіли учасники подій з боку мітингарів.

Невдовзі під’їхала група людей, які представилися мешканцями Вінниці, проте не мікрорайону Сабарів. Вони виступали за будівництво кладовища. Про це розповів заступник міського голови Вінниці Микола Форманюк. Таким чином протестувальники не змогли завадити освяченню місця.

Натомість мітингуючі пішли перекривати рух транспорту на Електромережу. Наразі рух відновлено.

Після того, як активна фаза конфлікту вщухла, Юлія Піскунова звинуватила вінницьку владу у тому, що вони діють такими ж методами, як екс-президент Янукович. А що протестувальники робитимуть далі, поки що невідомо.

 


Люди, які виступали за будівництво кладовища, йдуть з поля


Так виглядає "штаб" протестувальників


Заступник міського голови Микола Форманюк на місці конфлікту


Ось що відбувається за парканом


Будівництво проходить повним ходом

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (6)
  • Татьяна Пацан

    Я всю жизнь жила на вишенке, а сейчас с удовольствием живу в частном доме у мужа на пятничанах (30м. от забора кладбища). Единственный минус мы не пьём воду с колодца, а так то тихий, спокойный район. Не пойму одного! У жителей свои виды на поле? И чего митингующие ходят вокруг постройки кладбища, которое в 200м от домов, а не валят устраивать майдан в Киев?! Аааа....!!! Денег уже не дают там?!

    К сожалению все мы не вечные, а хоронить всех где-то нужно!
  • Сергей Глушко

    А мені якось по барабану де буде кладовище

    Питаня у іншому   нове кладовище у край потрібно нашому місту.

    Я впевнений  де б влада не виділила  землю то там та кож знайдуться актівісти  захисту чогось інтересу  вже на той клаптик землі.
  • Олексій

    Це було очікувано. Біля 18-ї школи, коли будинок на шкільному стадіоні будували, теж тітушок пригнали. Почерк однаковий і міліція, яка за наші податки утримується в цьому віджимі землі допомогла.
  • Игорь

    Так шо получается, кладбище им. Форманюка
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
13:45 У Вінниці чоловік з сокирою накинувся на контролера обленерго 13:32 «Колосівські» тхеквондисти здобули дві бронзи на турнірі «Hereya open» в Болгарії 13:20 Де смачно пообідати на Вишенці: огляд бізнес-ланчі і не тільки (партнерський проєкт) 12:45 За вбивство продавця трактора хмільничанин сидітиме 15 років Від читача 13:03 EPAM Україна та ГО «Загартовані серця» передали Силам оборони 100 автомобілів 12:21 «Коли в темну пору йшли по траві, іскри сипалися з-під ніг». Спогади про аварію в Чорнобилі photo_camera 12:00 Адреси, де у Вінниці 26 квітня тимчасово не буде світла чи води 12:00 Як знайти роботу в Польщі: поради для українців (Новини компаній) 11:45 Знайшли військових, які переховували вбивць поліцейського з Вінниччини 11:00 Ліквідували ще 950 окупантів. Зведення Генштабу на ранок 26 квітня 10:00 Сьогодні день пам'яті Чорнобиля. Історія та прикмети 26 квітня 09:44 Чи знаєте історію Чорнобильської катастрофи? Тест від 20minut.ua 09:00 Конференц-зали та коворкінги у Вінниці: де орендувати та за скільки? (партнерський проєкт) 21:00 Поліція Вінниччини затримала двох наркоторговців: їм загрожує до 10 років ув'язнення 20:08 «Жирна ціль»: Як військові з вінницьких міні-градів знищили генерала рашистів 20:00 Вінниччина готується до сильного вітру: оголосили жовтий рівень небезпеки 19:00 Воїнам з бригади «Червона калина» передали 20 FPV дронів 18:44 Тест: 10 каверзних питань з історії Вінниці, які змусять вас подумати 18:00 «На війні найважче – бачити дітей на лінії фронту». Історія поліцейського, який пішов на війну 17:40 Рецепт шоколадної паски з шоколадною глазур'ю від учасниці 13 сезону МастерШеф та ТМ Зерносвіт (партнерський проект)
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up