Міст через Дністер у Ямполі будують цілодобово. Але змінили час введення в експлуатацію

Міст через Дністер у Ямполі будують цілодобово. Але змінили час введення в експлуатацію
Цілодобово працюють будівельники на спорудженні мосту через Дністер у Ямполі, так кажуть в Укравтодорі
  • Мостову переправу через Дністер почали будувати на околиці Ямполя.
  • Буде 24 опори з максимальною висотою 50 метрів.
  • У піковий період працюватиме приблизно 500 людей і сто одиниць техніки.
  • Коли планують завершити переправу?

Стартувало масштабне будівництво Ямпільського мосту на україно-молдовському кордоні. Так написано на Фейсбук-сторінці Укравтодору.

Підготовчі роботи завершено, підрядна організація почала зводити мостовий перехід через Дністер  поблизу Ямполя. Переправа стане довгоочікуваною альтернативою поромній переправі на прикордонному переході «Ямпіль-Косеуць», котра  давно не відповідає вимогам часу і реальним потребам мешканцям обох держав. Новий міст стане ключовим об’єктом транспортного коридору Київ-Кишинів. В Укравтодорі називають цей шлях найкоротшим з центрального регіону України до країн Центральної та Південно-Східної Європи.

Відео дня

Повідомляють, що використовують сучасні технології насамперед у спорудженні естакади через Дністер, довжина якої майже 700 метрів.

За інформацією Укравтодору, роботи ведуться цілодобово. Вже пробурили та забетонували 12 паль, що стануть фундаментом для опор мосту. На одну опору потрібно 15 паль. Загалом по проекту передбачено 24 опори.

Буріння здійснюють на глибину 50 метрів, роблять це сучасною німецькою установкою Bauer.

На будівельному майданчику змонтували завод для виготовлення бетону. У піковий період на будівельному майданчику  працюватиме приблизно 500 людей і сто одиниць техніки. Довжина мосту становитиме 1409 метрів. Така цифра наведена у повідомленні Укравтодору. Очевидно, взято до уваги також під’їзди до переправи.

«Завершити будівництво плануємо за два роки», — йдеться у повідомленні. Раніше оголошували інший термін — до кінця 2022 року, щоправда, уточнювали — при належному фінансуванні.

Читайте також:

Не вакцинованим допомогу не дають. Чи підтримає міська влада погорільців з Вінницьких Хуторів?

Заробляв близько 100 тисяч гривень в місяць. У Вінниці затримали наркоторгівця

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (1)
  • Aut Tupin

    Призедент, ви найкращий! А, місцевій владі, дуже дякую, що не буде через два роки, будівельного ринку "Владимір", його забудують, буде тільки епіцентр? (((((((((((

keyboard_arrow_up