Міський голова та очільник облдержадміністрації про ситуацію на військовому арсеналі

Міський голова та очільник облдержадміністрації про ситуацію на військовому арсеналі
  • Сергій Моргунов та Валерій Коровій поспілкувалися з журналістами з приводу вибухів на військовому сховищі. Ми занотували найцікавіше зі сказаного.

Валерій Коровій, голова Вінницької ОДА

 –У приміщенні ОДА створено ситуаційний центр, у якому задіяні представники всіх міністерств і відомств, які приймають участь у ліквідації наслідків цієї ситуації. В Калинівській районній адміністрації розміщено оперативний штаб, спрямований на евакуацію людей.

За ніч було евакуйовано 22 тисячі людей. Зранку евакуація продовжувалася. В основному з Калинівки, Сальника, Медвідки, Лаврівки. Наразі (27 вересня 11 година - авт.) нараховано 25,9 тисяч людей, яких евакуювали.

Відео дня

Інтенсивність вибухів скоротилася у п'ять разів. Фіксуються тільки поодинокі вибухи.

На даний час ніхто не загинув. Травми отримали лише дві людини.

В області розгорнуто дев'ять пунктів для розміщення громадян. З дев'ятої ранку вони забезпечені харчуванням.

На полігоні працює чотири пожежні танки. Для забезпечення водою, залізницею було підігнано тепловоз. Піднято квадрокоптери, завдяки яким ми бачимо джерела загорання. Не буду забігати вперед, бо це надзвичайна ситуація, але ми робимо все, щоб ситуація була взята під контроль. Ми намагаємося мінімізувати матеріальні та людські втрати, у тому числі ліквідаторів пожежі на 48-му військовому арсеналі.

Просимо не поширювати неперевірену інформацію. І наголошую, що ніякі снаряди на територію Вінниці не прилітали. СБУ перевіряє таку інформацію на предмет провокацій пов'язаних з сіянням паніки серед населення.

Наше першочергове завдання локалізувати пожежу і крок за кроком створювати умови для повернення людей у свої домівки.

На території знаходився повний арсенал зброї. Це снаряди, які використовуються танками, є міни, є значний арсенал зброї, яка використовується в системах залпового вогню (Град, Смерч, Ураган -авт.) Але такі склади розташовані у підземних сховищах і за оперативною інформацією, вибух виник, тільки на одному з них. Решта локалізовані.

На сьогоднішній день не зафіксовано жодного випадку мародерства. Для запобігання було розгорнуто підрозділи нацполіції, нацгвардії, "Ягуару", підрозділи з інших областей.

Маланж (окислювач для ракетного палива - авт.), який був на цьому полігоні було вивезено 10 років тому. Тому там немає того, що могло би зашкодити здоров'ю через повітря.

Розпочато слідство, яке очолює керівник СБУ (Василь Грицак - авт.) Найближчим часом люди зможуть отримати достовірну інформацію про події на арсеналі.

Сергій Моргунов, вінницький міський голова

– Вінниця не потрапила у зону ураження вибухонебезпечних речовин і предметів, які знаходилися на цих військових складах. Ніяких пошкоджень не було, тому що радіус ураження п'ять км.

Разом з ОДА, ми відпрацювали заходи щодо допомоги в евакуації людей. У необхідній кількості було надано муніципальні автобуси. Крім того, у місті відкрито чотири пункти прийому людей, які наразі не мають даху над головою. У пункті, де ми зараз знаходимося (школа №6 - авт.) перебуває 124 людини.

В лікарні швидкої медичної допомоги і в ряді лікарень міста були евакуйовані хворі з Калинівської центральної районної лікарні. Їм надана необхідна допомога.

Евакуйовані люди забезпечені харчуванням, мінімальними засобами обігріву, матрацами, подушками, ковдрами.

У п'ятницю, на сесії Міської ради, ми внесемо пропозицію щодо виділення 5 мільйонів гривень Калинівській міськраді для вирішення ліквідації наслідків пожежі.

Після остаточної локалізації та розмінування складів, нам потрібно буде займатися питанням відновленням пошкоджених будівель, щоб люди змогли повернутися до нормального побутового життя.

Ви можете прееглянути це на відео

 

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (12)
  • Юрий Бондарук

    И опять! Коровий, Моргунов - на людях, координируют, участвуют... А ГДЕ КОМЕНТЫ ВОЕННЫХ? Где интервью хоть одного генерала? Которых у нас .....много, даже более, чем нужно!
  • Наташа Иванова

    На всякий случай, м.б. кому пригодится:

    ПОМОЩЬ ПОСТРАДАВШИМ В ВИННИЦКОЙ ОБЛАСТИ!

    1) Мережа ЧЕЛІНТАНО надає безкоштовні обіди постраждалим

    2) СПОРТ комплекс "Сансей" Коцюбинского, 43 (приютит бесплатно) - 0980398957

    4) "Винницкая Реберня" Киевская 3-А , будет работать в режиме пункта помощи: крыша над головой, супы, теплые пледы и т. д.

    5) Всі хто не можуть виїхати з Калинівки

    097 166 05 38 Оля

    096 502 31 75 Вадим

    050 701 79 43 Олександр

    Допоможемо.

    6) Всем кому нужно жильё, звоните, будем помогать.

    ☎ (093)454-1111

    Юрий Бондарук reply Наташа Иванова

    Ребята - ВЫ ЛУЧШИЕ! Спасибо, что Вы есть!
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
16:37 Екс-голова лісового управління Бондар вийшов з під варти за два мільйони гривень застави 16:20 Допоможуть у тяжку хвилину: ритуальні послуги та товари, кафе та обіди на замовлення (партнерський проєкт) 16:11 На Келецькій п'яний та «під кайфом» водій потрапив у ДТП 15:15 Музиканту Джанго, який публічно підтримує росію, вінницькі СБУшники оголосили підозру Від читача 15:02 Skills4Recovery та JA Ukraine провели ярмарок молодіжного підприємництва Junior EXPO-2024 14:50 Ветерани та ВПО можуть скористатись безкоштовною послугою переїзду в Україні (Новини компаній) 14:13 Війна — не завада любові: історія сапера зі Жмеринки Івана та його коханої Яни photo_camera 14:10 Де поставити зубні імпланти у Вінниці? Огляд кращих стоматологій Вінниці (партнерський проєкт) 13:19 Зникла 82-річна Лілія Марценюк з Вінниці. Допоможіть розшукати жінку 12:20 Військові чекають ваші книги! У Вінниці розпочався збір «Літературний донат» photo_camera 12:06 Загиблі мирні люди, зруйновані лікарні та багатоповерхівки: про 784-й день війни 11:50 Куди вступити після 11 класу: огляд вищих навчальних закладів Вінниці (партнерський проєкт) 11:43 До 400 тисяч гривень готові дати ветеранам на бізнес у Вінниці. Триває конкурс 11:17 Знищили усі 13 ворожих ударних дронів. Цієї ночі на Вінниччині працювала ППО 10:36 Сталося аварійне відключення води на 16-ти вулицях та в одному мікрорайоні. Адреси 10:07 У Вінниці знеструмили шість вулиць: адреси, де немає світла та причина відключення 09:20 ДІЛА — лабораторна діагностика в ім’я здоров’я кожної людини (Новини компаній) 09:11 Вінниця проводжає на вічний спочинок військового Сергія Плаксюка 08:26 Сьогодні вітаємо Івана та Віктора. Історія, заборони та прикмети 18 квітня 21:01 Все цвіте та буяє: світлини заквітчаного Подільського зоопарку photo_camera
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up