Мерія виділила більше 60 мільйонів на дотації тепловикам

Мерія виділила більше 60 мільйонів на дотації тепловикам
  • Депутати міської ради вирішили передати 61 мільйон 325 тисяч гривень в статутний фонд «Вінницяміськтеплоенерго».
  • Депутатка від «Батьківщини» Ганна Давиденко порівняла це підприємство-монополіст з «бездонною бочкою», яку міський бюджет безкінечно фінансує.
  • На це міський голова Сергій Моргунов відповів, що міська рада продовжить передавати мільйони гривень дотацій і далі, бо без міста підприємство не впорається.

На сесії міської ради, 30 листопада, депутати прийняли рішення поповнити статутний фонд комунального підприємства «Вінницяміськтеплоенерго». Цим рішенням вони передали 61 мільйон 325 тисяч гривень в статутний фонд теплопостачальника. Тоді як загальний розмір цього фонду тепер складає 621 мільйон 325 тисяч гривень. Про це є рішення на сайті міськради.

Але перед погодженням питання відбулася словесна перепалка між депутаткою Ганною Давиденко та мером міста Сергієм Моргуновим.

— Дотації «Вінницяміськтеплоенерго» стали традиційним явищем, це просто бездонна бочка по викачці грошей. У нас є відзнака, що Вінниця є найбільш енергоефективним містом України. Мені здається, що ця енергоефективність повинна відбиватися у платіжках людей. Бо виходить так, що вінничани утримують цього монополіста двічі: спочатку платять за спожите тепло, а потім — платять своїми податками з бюджету.

Відео дня

На комісії ми вимагали звіту цього підприємства, щоб з'ясувати яким чином здійснюється енергоефективні заходи та куди йдуть десятки мільйонів з міського бюджету. І нам розповідають, що ремонтуються труби, щось утеплюється... Але скільки можна виділяти мільйони на це підприємство?, — казала Давиденко.

— Я думаю, що ми будемо так продовжувати далі. І нікуди від цього не дінемся. Ми тільки зі швейцарцями 26 мільйонів швейцарських франків поклали в фонд підприємства. А знаєте на що? Тільки на 168 будинків та три котельні. А знаєте скільки в нас будинків? 2000. А знаєте, яка в нас ситуація з мережами, якими опікувався ДП «Маяк»? А знаєте, який рівень сплати населенням комунальних послуг за тепло? 68%! А ви хочете, щоб ми перестали подавати опалення та гарячу воду?! Звичайно, є проблеми. Але без міської ради ніяке комунальне підприємство з цим не впорається. Тому дякуємо вам, ставимо на голосування... 39 (голосів «За» - авт.). Рішення прийнято.— відповів Моргунов.

Нагадаємо, з 1 січня 2019 року для споживачів «Вінницяміськтеплоенерго» почнуть діяти нові тарифи на опалення та гарячу воду.

Читайте також:

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (3)
  • Olex Zakharchuk

    комунальне підприємство надає мені послуги за , з їх же слів , економічно обгрунтованими тарифами і потім ще раз бере певну суму з бюджета міста який наповнюється і моїми податками ?! нехерово пристроїлись ))) і якщо такий стан речей існує вже досить довго то і існують люди які з цього мають зиск , як ті хто отримує дотації так і ті хто їх виділяє !
  • Viktoria Postova

    Хорошее  решение,но для нашей страны( коррупция все же)
  • Anonymous

    Напевне це перемога, турбота і бажання допомогти людям які працюють для нас.
    На що підуть гроші з бюджету?
    Пан Гройсман з грудня шалено
    збільшує розмір пенсій (близько 60 грн) .
    Поглянемо на декларації керівників  Вінницяміськтеплоенерго.
    КЕРІВНИК
    Бульбас Сергій Валерійович
    https://public.nazk.gov.ua/declaration/37a5baf2-757c-4ffb-a942-021cce2b1759
    Заробітна плата - 422779 грн (2017р)
    Пропоную переглянути кількість квартир , та годинників. Напевне людина пунктуальна і ніколи не спізнюється.
    Корпоративні права ..... дуже цікава інформація.
    Перший заступник:
    Шатковська Людмила Степанівна
    https://declarations.com.ua/declaration/nacp_a0db8d49-2ae7-458f-a47b-cc696fa24be4
    Заробітна плата отримана за основним місцем роботи 350282 грн
    Перший заступник віддає перевагу діамантам
    Вид об'єкта:
    Ювелірні вироби
    Дата набуття права:
    23.04.2017
    Прізвище: ШАТКОВСЬКА
    Ім'я: ЛЮДМИЛА
    По батькові: СТЕПАНІВНА
    Торгова марка:
    невідома

    Назва виробника:
    невідоме

    Опис майна:
    каблучка з діамантом
    105000 грн
    Головний інженер
    Білик Максим Сергійович
    https://declarations.com.ua/declaration/nacp_f371a1cb-b8da-456a-afac-e103bc60854a
    Заробітна плата отримана за основним місцем роботи 313069 грн
    Людина вміє зробити собі подарунок до Нового року.
    Вид об'єкта:
    Квартира
    Дата набуття права:
    31.12.2017
    Загальна площа (м2):
    64
    Реєстраційний номер:
    Прізвище: БІЛИК
    Ім'я: МАКСИМ
    По батькові: СЕРГІЙОВИЧ
    Країна:
    Україна
    Поштовий індекс:
    Населений пункт:
    Вінниця / Вінницька область / Україна
    Адреса:
    [Не відомо] [Не відомо]
    Тип права: Спільна власність
    Відсоток, %: 25
    Прізвище: БІЛИК
    Ім'я: МАКСИМ
    По батькові: СЕРГІЙОВИЧ
    3 людини і близько 1 млн грн  бюджетних коштів пристроїли.
    Золоті слова пана Моргунова."— Я думаю, що ми будемо так продовжувати далі. І нікуди від цього не дінемся."
    Посилання на джерело: https://vn.20minut.ua/Podii/meriya-vidilila-bilshe-60-milyoniv-na-dotatsiyi-teplovikam-10746905.html
    Так пане Сергій, як  з таким керівництвом не підтримати акцію уряду "ПРИКРУТИ ГАЗ" . Мене особисто дивує що  у жодний з 39 депутатів не виникло бажання задати питання пану меру можливо зробити конкурс на посади керівників, можливо знайдуться люди які зможуть працювати , а не дерибанити кошти?

Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
09:05 Заміські комплекси поруч з Вінницею, де можна відпочити з родиною (партнерський проєкт) 09:03 Ліквідували ще 880 окупантів. Зведення Генштабу на ранок 24 квітня 08:05 Сьогодні вітаємо секретарів та водопровідників. Історія та прикмети 24 квітня 21:07 Вінничани можуть оформити пенсію дистанційно, без відвідування держустанови. Навіть з-за кордону Від читача 19:25 Допоможіть зібрати підписи петиції (посмертно) моєму чоловікові на звання Героя України 20:34 Батьки загиблого Героя подарували дитячий ігровий майданчик громаді на Вінниччині photo_camera 20:12 Зустріли траурний кортеж «На щиті»: чого не варто робити, яке може бути покарання 19:55 У Подільський зоопарк можна ходити безплатно. Хто має таку можливість та у які дні photo_camera 19:29 «По новому закону Зеленського можемо робити, що хочем!» У Тульчині силою мобілізували 21-річного 18:18 Наше місто тепер має свій ексклюзивний десерт — торт «Вінниця» 18:13 Військовий, який знищив з «Джавеліна» дев’ять ворожих цілей, став Почесним громадянином Якушинець 17:24 У Вінниці продезінфікували понад 400 колодязів у приватному секторі 16:16 Стали відомі дати, коли розпочнуться літні канікули у вінницьких школах 15:33 Називався пораненим військовослужбовцем та просив гроші на лікування. Шахрай отримав підозру 15:05 До сервісного центру на Ботанічній величезні черги. Чому і як це пов’язано з мобілізацією? photo_camera 14:39 Вінничанин хотів втекти за кордон за десять тисяч доларів. Чому не вийшло 14:27 Наукова лабораторія на Вінниччині: як школярі створюють роботів та спілкуються зі штучним інтелектом play_circle_filled photo_camera 14:20 Косметичні процедури навесні: поради, що зараз необхідно зробити (партнерський проєкт) 13:55 Вакцинація дорослих: що перевірити, коли йдете вакцинуватись від дифтерії і правця 12:28 Якими послугами служби зайнятості можуть скористатися ВПО
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up