Масштабна ракетна атака по Україні: на Вінниччині є влучання

Масштабна ракетна атака по Україні: на Вінниччині є влучання
  • У Вінницькій області майже шість годин поспіль тривала одна повітряна тривога, далі була друга. 
  • Вночі було чути вибухи. Оперативне командування «Південь» повідомило, що у нашому регіоні є влучання.
  • Матеріал оновлювався. Свіжу інформацію додавали згори.

18.00

Офіційних повідомлень від місцевої влади про влучання в нашому регіоні (або ж спростування раніше оприлюдненої іншими джерелами інформації) не було. 

14.55

Відео дня

З'явилася інформація про те, що вінницькі енергетики допомагають житомирянам відновлювати живлення після обстілу. 

«Чергова, вже 15 ракетна атака ворога по об’єктах Об’єднаної енергосистеми завдала нищівних руйнувань, — пишуть на сторінці Вінницяобленерго. — Аварійні відключення застосовані у низці областей. Зокрема у Львівській, Одеській, Житомирській. Але Воїнів Світла не здолати, не підкорити! Ремонтні бригади українських енергетиків працюють і відновлюють живлення. Ми згуртовані та єдині, як ніколи! Вінницькі енергетики, зокрема, активно допомагають житомирянам».

14.21

Відбій!

12.58

Повітряна тривога!

11.00

Цієї ночі ворог використав великий спектр озброєння, ракет фактично усіх, які у них є. Пускали їх з усіх напрямків, з трьох морів.

Задіяли ракети, проти яких українська ППО нині не має засобів, шість «Кинжалів» та протирадіолокаційні ракети. Про це в ефірі єдиного телемарафону повідомив речник командування Повітряних Сил Юрій Ігнат.

«Х-31 та Х-59 — вісім таких ракет було запущено, вони не досягли цілі, було організовано протидію. Мета була окупантів вразити засоби ППО, і ці ракети не долетіли, — розповів Ігнат. — Основними цілями попередньо були, об’єкти критичної інфраструктури. З 48 крилатих ракет збито 34. Це непоганий доволі показник для роботи ППО».

10.43

На Івано-Франківщині вночі влучили в енергетичної інфраструктури, — ОВА. За попередніми даними, люди не постраждали.

Також вночі росіяни обстріляли один з об'єктів критичної інфраструктури в Запорізькій області, попередньо, використовували С-300.

Як повідомляють в Офісі Президента, зранку було обстріляно Херсон. Влучили, у тому числі в зупинку громадського транспорту. Троє загиблих.

10.19

У Харкові немає електроенергії, води та опалення, — мер міста. Окрім цього, є проблеми із мобільним зв'язком. Не курсують тролейбуси та трамваї, але на маршрути вийшли автобуси.

9.55

Володимир Зеленський: «Вяжка ніч. Масована ракетна атака по всій країні. Київ, Кіровоградщина, Дніпропетровщина, Одещина, Харківщина, Запоріжжя, Львівщина, Івано-Франківщина, Житомирщина, Вінниччина. Атаки на об’єкти критичної інфраструктури, житлові будинки. На жаль, є постраждалі і загиблі».

9.39

Сьогодні, 09 березня, російські терористи здійснили чергову атаку на енергетичні об’єкти України, зокрема Житомирщини.

За повідомленням начальника Житомирської ОВА поблизу Житомира було уражено один з об'єктів енергетичної інфраструктури, в результаті чого без енергопостачання майже 150 тисяч абонентів області.

9.16

Повітряні сили: «Цієї ночі окупанти завдали масованого ракетного удару по об‘єктах критичної інфраструктури України. Пуски здійснили з десяти літаків стратегічної авіації Ту-95, семи літаків дальньої авіації Ту-22М3, восьми винищувачів Су-35, шести літаків МіГ-31К та трьох носіїв КР «Калібр» у Чорному морі. Загалом противник здійснив 81 пуск ракет різного базування».

8.40

— Є влучання на Кіровоградщині, Одещині, Вінниччині і Криворіжжі. Без людських втрат, — Наталя Гуменюк, керівниця пресцентру сил охорони та оборони ОК «Південь».

8.12

Львівська ОДА: «На цей момент відомо про чотирьох загиблих. Це четверо дорослих людей. Двоє чоловіків та двоє жінок. В момент падіння ракети вони перебували у себе вдома. Завали ще розбирають. Під ними можуть бути інші люди.

Пожежа знищила три житлові будинки. Три автомобілі, гараж і кілька господарських будівель».

8.10

Голова Золочівської громади (Львівської області) повідомляє про загиблих внаслідок ранкового обстрілу — повідомляє Садовий.

8.00

Укренерго: «Всю ніч 9 березня тривала 15-та масована ракетна атака росіян на енергетичну інфраструктуру. Для зменшення ризиків були превентивно застосовані обмеження у всіх регіонах.

Триває відновлення роботи енергосистеми, електропостачання поступово відновлюється. Водночас внаслідок атаки є пошкодження об’єктів енергетичної інфраструктури. Тому обмеження будуть застосовані у Житомирській, Харківській та Одеській областях. Ремонтні бригади вже виїхали для усунення наслідків обстрілів та відновлення живлення».

7.51

Відбій повітряної тривоги на Вінниччині!

7.36

У Житомирі відсутня вода та електроенергія у деяких будинках, — мер міста. Ситуація складна. Попередньо, постраждалих немає.

7.29

Через рашистські обстріли Запорізька АЕС повністю знеструмлена, — Енергоатом.

Києв аварійні відключення:

6.39

Через атаку росії застосовуються екстрені відключення світла, — ДТЕК. Це вимушений превентивний крок, який дозволить уникнути значних пошкоджень енергетичної інфраструктури

6.26

Вибухи в Голосіївському районі столиці. Всі служби слідують на місце. Детальніше згодом, — міський голова Київа.

Там є влучання в об’єкт інфраструктури.

6.15

Укрзалізниця: «У зв'язку з ворожою атакою по об'єктах енергетичної інфраструктури, маємо низку знеструмлених ділянок по країні, задіяно резервні тепловози. З-поміж 98 рейсів Укрзалізниці 10 затримуються на понад одну годину, ще п'ять — на понад 30 хвилин. Перелік потягів за посиланням.

5.00

Вибухи Київщина, Луцьк, Дніпро, Рівненщина, Тернопільщина.

4.15 

Є влучання ракет в об’єкт енергетичної інфраструктури області, пошкоджені житлові будинки, — Одеська ОВА.

— До кінця повітряної тривоги залишайтесь в укриттях! Ворог знову атакує об’єкти критичної інфраструктури по всій країні. Сили Оборони і всі служби працюють, — голова ОДА Сергій Борзов.

3.38

Вибух у Вінницькій області.

2.15

На Вінниччині оголосили повітряну тривогу!

Повідомляють про роботу ППО у Києві, Одесі, Павлограді, Запорізькій області. Люди чують вибухи на Вінниччині, у Житомирі.

 

Читайте також:

Як діяти, якщо ви виявили вибухонебезпечний предмет? Поради та рекомендації

Не ігноруйте. Вінничанам нагадують про чотири види сигналу у разі екстрених ситуацій

Можливі ракетні удари. Що робити вінничанам після сигналу «Увага всім!»

Не нехтуйте власною безпекою. Правила безпечної поведінки у надзвичайних ситуація

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (3)
  • Устим Якимович Кармелюк

    От бачте чим християни відрізняються від православних?
    Ісус вчив християн , ворогів любити.
    А попи вчать православних, ворогів вбивати.

    https://youtu.be/8WtkCbn8pDQ

  • Наташа Безкоровайна

    Повітряна тривогою лунала  не тільки  у Вінницький обл, але і по всій Україні. Майже  7 годин.
  • Віталій Гордаш

    Деж ті петріоти знамениті?

keyboard_arrow_up