Маршрутка з німецьким підйомником: купили авто для людей з інвалідністю

Маршрутка з німецьким підйомником: купили авто для людей з інвалідністю
Вінничанка Наталія Видайко (у центрі на фото) вже їздила на такому «бусі». Казала, що новий - більш комфортний, адже у салоні можна їхати без супроводу
  • У служби перевезень, яка працює при центрі реабілітації «Гармонія», поповнився автопарк.
  • Купили мікроавтобус Ford, обладнаний підйомником та ремінями безпеки: адже ця машина буде возити людей, що пересуваються на візках.
  • І як виявилося, служба перевезень має великий попит. Тільки за минулий рік вона здійснила 5740 поїздок.

Біля міськради, 1 лютого, представили новий автомобіль для перевезення людей на візках. Його закріпили за центром реабілітації «Гармонія», де проходять реабілітацію та адаптацію люди з інвалідністю.

Керівниця «Гармонії» Олена Чернобривенко розповідала, що це авто, яке буде використовувати служба перевезення.

— Раніше в нас їздили три машини, але торік одна з них зламалася та вичерпала свій ресурс, — казала пані Олена. — Тому звернулися до міського голови, аби влада посприяла нам у вирішенні питання. Бо ті машини, що залишилися, перезавантажені. Водії не встигають виконувати всі заявки: а їх у нас мінімум по 25 на день на кожну машину.

Відео дня

За 1 мільйон 440 тисяч гривень придбали Ford Transit, салон якого зробили комфортним для пасажирів на візках. А саме — обладнали підйомником від німецької компанії «Spiele», на якому в автомобіль можуть в'їжджати та виїжджати пасажири.

За словами громадської діячки Наталі Видайко, нове авто є більш комфортним, ніж ті, що вже використовує «Гармонія».

— Інші машини обладнані голландськими підйомниками, але в салоні не так комфортно. У них потрібно, аби був супровід: щоб людина тебе тримала, поки їдеш по місту. А в новому авто, яким ми сюди приїхали, візок закріплюють ременями і цього цілком достатньо, — розказала Видайко.

Нова машина може перевезти до чотирьох людей на візках. А якщо прибрати всі сидіння для пасажирів, то в салоні буде місце ще для двох людей на візках.

Олена Чернобривенко розповіла, що послугами служби користуються не тільки працівники чи вихованці «Гармонії», а й усі вінничани з порушенням опорно-рухового апарату.

— Визначили, що люди з інвалідністю, які не можуть самостійно пересуватися, можуть їздити на цій машині. Бо, якщо для прикладу, в людини порушення зору, то він може викликати службу супроводу, яка утворили при міськраді, — пояснила керівниця центру «Гармонія».

— У 2007 році за кошти міського бюджету з ініціативи Раїси Панасюк придбали перший автомобіль для служби перевезення людей на візках. З того часу ми купили ще два автомобілі, але перший мікроавтобус вже вичерпав свій ресурс. Тож у кінці 2018 року ми купили новий Ford, — казав міський голова Сергій Моргунов. — У минулому році було здійснено 5740 перевезень машинами Служби перевезення.  А це значить, що Вінниця стає більш доступною тим людям, яким тяжко пересуватися самостійно і те, що ми разом з центром «Гармонія» будемо продовжувати розвиток інклюзивної доступності Вінниці. А щодо необхідності купівлі нових авто - будемо вивчати попит та після приймати відповідне рішення,

Служба перевезення діє з 9-ої ранку до 18.00. Але школярів водії возять на 8:30, на уроки. Аби скористатися послугою потрібно залишати заявку за 2-3 дні до дати поїздки за телефоном: (0432)57-20-07

Читайте також:

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (2)
  • Сергей Александрович

    Добрі справи робите!
  • Поpошок

    О хоч нормальне авто купили, а не як раніше ржаве лахміття з за порєбріка у вигляді газельок
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
21:07 Вінничани можуть оформити пенсію дистанційно, без відвідування держустанови. Навіть з-за кордону 20:34 Батьки загиблого Героя подарували дитячий ігровий майданчик громаді на Вінниччині photo_camera 20:12 Зустріли траурний кортеж «На щиті»: чого не варто робити, яке може бути покарання 19:55 У Подільський зоопарк можна ходити безплатно. Хто має таку можливість та у які дні photo_camera Від читача 19:25 Допоможіть зібрати підписи петиції (посмертно) моєму чоловікові на звання Героя України 19:29 «По новому закону Зеленського можемо робити, що хочем!» У Тульчині силою мобілізували 21-річного 18:18 Наше місто тепер має свій ексклюзивний десерт — торт «Вінниця» 18:13 Військовий, який знищив з «Джавеліна» дев’ять ворожих цілей, став Почесним громадянином Якушинець 17:24 У Вінниці продезінфікували понад 400 колодязів у приватному секторі 16:16 Стали відомі дати, коли розпочнуться літні канікули у вінницьких школах 15:33 Називався пораненим військовослужбовцем та просив гроші на лікування. Шахрай отримав підозру 15:05 До сервісного центру на Ботанічній величезні черги. Чому і як це пов’язано з мобілізацією? photo_camera 14:39 Вінничанин хотів втекти за кордон за десять тисяч доларів. Чому не вийшло 14:27 Наукова лабораторія на Вінниччині: як школярі створюють роботів та спілкуються зі штучним інтелектом play_circle_filled photo_camera 14:20 Косметичні процедури навесні: поради, що зараз необхідно зробити (партнерський проєкт) 13:55 Вакцинація дорослих: що перевірити, коли йдете вакцинуватись від дифтерії і правця 12:28 Якими послугами служби зайнятості можуть скористатися ВПО 12:02 Втекли з частини зі зброєю та вбили патрульного: деталі та версії злочину в Гайсинському районі play_circle_filled photo_camera 12:00 Лабораторія ДІЛА - не лише про дослідження, а про турботу до команди, благодійність та підтримку госпіталів (новини компаній) 11:34 Почастішали випадки укусів кліщів. Як уберегтися?
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up