Марш націоналістів та флешмоб «Хто не скаче, той москаль». У Вінниці зупинявся Потяг Єднання

Марш націоналістів та флешмоб «Хто не скаче, той москаль». У Вінниці зупинявся Потяг Єднання
  • У четвер, 14 грудня у нашому місті зупинився волонтерський «Потяг Єднання України Труханівська Січ».

Учасниками Потягу Єднання є митці, волонтери та громадські діячі з різних міст, які  подорожують Україною, організовують лекції та різноманітні творчі майстер-класи у навчальних закладах для консолідації суспільства, піднесення патріотичного духу громадян та підтримки національної єдності.

У Вінниці волонтери та громадські активісти говорили про встановлення пам'ятника Небесній Сотні та людей, які цьому протидіяли.

– У Вінниці є кілька негідників, які посміли назвати себе учасниками Євромайдану. І це після того, як вони протидіяли ідеї встановлення пам'ятнику нашим героям, – розповідає керівник потягу «Труханівська Січ» Микола Бондар. – Одним із таких є пан Воловодюк. На моїй пам'яті він був і християнином, і іудеєм, і називав себе козаком 4-ї сотні Майдану, коли це було треба.

Микола Бондар

Після пана Бондара висловився друже Роман. Більш відомий, як Кучерявий. Під час Революції гідності хлопець втратив руку. Пережив кілька клінічних смертей і був вивезений у США на лікування. Діаспора допомогла йому з протезуванням та запропонувала залишитися жити в Америці. Проте хлопець повернувся в Україну. Кошти, які йому зібрала діаспора, витратив на потреби АТО. Сам є регулярним бійцем одного із добровольчих батальйонів, які воюють на сході країни.

– Люди мають вивчати свою історію. Якщо вони не знатимуть своєї історії – вони не матимуть майбутнього, – розповідає друже Роман. – У Небесній сотні загинув не один мій друг. Для мене це символ людей, які порвали кайдани за незалежність і свободу країни. А те, що зараз відбувається навколо пам'ятника Небесній сотні у Вінниці – це намагання знищити пам'ять про нашу історію.



Під вигуки «Слава Україні! Героям Слава!» колона рушила до пам’ятного знака Небесній сотні та загиблим героям АТО.

Біля пам'ятного знаку Небесній сотні капелан читав молитви за захисників України

Не обійшлося і без флешмобу «Хто не скаче, той москаль».


 

Після Вінниці Потяг рушить на схід країни у зону АТО.

 

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (14)
  • Александр Шеповалов

    А скаклы всё скачут, четвёртый год пошёл..

    Безумие — это точное повторение одного и того же действия. Раз за разом, в надежде на изменение. Это есть безумие.

    — Альберт Эйнштейн
  • Anonymous

    "висловився друже Роман","розповідає друже Роман"

    У п.Курдюкова проблеми з українською мовою?
  • Anonymous

    "Учасниками Потягу Єднання є митці, волонтери та громадські діячі з різних міст, які  подорожують Україною..." та займаються всілякою х...,даруйте, всілякими дурницями.
  • rer

    — Послушай, человеческий детёныш, — сказал медведь Балу, — я учил тебя Закону Джунглей, но у бандерлогов нет Закона. Бандерлоги — отверженные. У них нет собственного наречия, они пользуются украденными словами. У них не наши обычаи. У них нет памяти. Они уверяют, что они великий народ, но падает орех, и они всё забывают об этом. Бандерлогов много, они злы, грязны, не имеют стыда, и если у них есть какое-либо желание, то именно стремление, чтобы в джунглях их заметили. Они всё собираются избрать себе вожака, составить собственные законы, придумать обычаи, но никогда не выполняют задуманного. Мы не пьём там, где пьют бандерлоги, не двигаемся по их дорогам, не охотимся там, где они, не умираем там, где умирают бандерлоги.
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
17:40 Рецепт шоколадної паски з шоколадною глазур'ю від учасниці 13 сезону МастерШеф та ТМ Зерносвіт (партнерський проект) 17:00 Відпочинок та розвантаження: ветеранам та їх родинам влаштували екскурсію до зоопарку та кото-кафе 16:16 У Вінниці та області стрімко поширюється вітрянка. Що про це варто знати батькам 16:00 Що таке лікування зубів під мікроскопом та куди звернутися у Вінниці? (партнерський проєкт) Від читача 16:51 Кіберполіція запрошує долучитись до соціального проєкту BRAMA 16:00 На Донеччині загинув 25-річний Владислав Сидорук із Дашківець 15:00 До Музею Вінниці передали ескізи малого та великого гербів міста. Їх створили у 1990-х роках 14:44 Ми порахували, скільки грошей у вінницьких нардепів. Огляд декларацій за 2023 рік 14:05 У Вінниці збирають пропозиції для Програми розвитку безбар’єрного простору громади 14:00 Цілує орден сина… Родинам полеглих Захисників вручили почесні нагороди 13:10 Куди вступити після 11 класу: огляд вищих навчальних закладів Вінниці (партнерський проєкт) 13:00 Незаконне виготовлення марок та збут контрафактної продукції: на Вінниччині викрито масштабну схему 12:08 «Мав багато гарних мрій, які прагнув втілити в життя». Загинув захисник з Барської громади 11:30 Суд взяв під варту вбивцю 21-річного Романа Панянчука 10:30 Адреси, де у Вінниці 25 квітня тимчасово не буде світла чи води 09:30 Ліквідували ще 1040 окупантів. Зведення Генштабу на ранок 25 квітня 09:25 ТОП заклад Вінниці, що має дитячу кімнату - справжній відпочинок дітям та батькам (партнерський проєкт) 08:30 Сьогодні вітаємо Марка та не кричимо на дітей. Історія та прикмети 25 квітня 08:20 Будівельні та ремонті послуги по дому. Актуальні оголошення від вінницьких компаній 21:16 Про що потрібно знати, якщо у вас сезонна алергія? Розповідає професорка медичного університету
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up