Малюватимуть знаних персон області. Стартував п'ятий Міжнародний пленер «Кращий художник 2021»

Малюватимуть знаних персон області. Стартував п'ятий Міжнародний пленер «Кращий художник 2021»
  • На п'ятий Міжнародний мистецький пленер «Кращий художник 2021» приїхали 34 художника з України і з-за кордону — Китаю, Франції та Білорусі.
  • Протягом тижня митці будуть зображувати на полотнах наймальовничіші куточки нашої області, до 30-річчя незалежності — малювати знаних особистостей Вінниччини.

Міжнародний конкурс «Кращий художник 2021» урочисто відкрили на площі Шевченка у Вінниці, а відбуватиметься він суто в населених пунктах області. Мистецький десант малюватиме на пленерах в Тульчині, Хмільнику, Ольгополі, Бершаді, Шаргороді, Тиврові, Жмеринці та Браїлові, Житомирі. Відбудуться творчі майстерні та виставки. Свої персональні здобутки презентують одеська художниця Катерина Білетіна, харківський митець Валерій Шматько та відомий український скульптор Влад Волосенко.

Організатор Міжнародного мистецького конкурсу народний художник України Володимир Козюк розповів, що на пленер приїхали не тільки художники з України, але й із Китаю та Франції.

Відео дня

— З 10 по 18 серпня митці працюватимуть на різних локаціях, — зазначив Козюк.— Невеликими групами вони роз’їдуться по містах, містечках і селах Вінниччини для того, щоб відтворити на своїх полотнах якомога більше історичних пам’яток, визначних об’єктів та подільських краєвидів. Художники забезпечені всім необхідним,— засобами для малювання, житлом та харчуванням.

 «Кращий художник» щороку збирає талановитих художників з усього світу, щоб відтворити на полотнах «золоту провінцію» — Вінницю та Поділля

 Загалом на конкурс надійшло понад півтисячі заявок від митців з семи країн світу, але через замкнені кордони не всі могли дістатися до України, — сказав Володимир Козюк.

Художниця Злата Шишман родом з Ізмаїла. Розповідає, у пленері бере участь вчетверте.

— Вінницька область продовжує дивувати своїми красотам,— ділиться Злата.— Сюди хочеться приїздити знову і знову. Це цікаве спілкування з митцями з усіх куточків світу. Цікаво подивитися, як працюють представники різних живописних шкіл. Кожного року додаються нові місця для пленеру, відтак є можливість малювати чудові краєвиди Поділля. Тут класна атмосфера, і класні емоції.

— На цьому пленері я в четвертий раз, — розповіла учасниця пленеру із Одеси, Євгенія Божко.— Враження від краєвидів Вінниці і області просто неймовірні. Не можливо обрати одне місце, бо я побувала у десяти різних селах та містах області. Як митець, можу сказати, що вони всі особливі. Очікую нових вражень від знайомства з колегами, на гарних результатів в плані творчості.

Головною особливістю цьогорічного пленеру стане унікальний проект. З нагоди 30-ти річчя Незалежності України найкращі з кращих художників Україні відтворять на своїх полотнах портрети видатних вінничан. Їх кандидатури вже запропонували громади Вінниччини, організації, творчі спілки.  

Фінальним акордом проекту стане живописна виставка, яка буде презентована у кращих виставкових залах Вінниці та області. 18 серпня в концертній залі «Плеяда» відбудеться гала-концерт та нагородження переможців.

 

Читайте також:

«Це не відчай, це крок вперед». Народний художник України Володимир Козюк залишає Вінницю

Наталія Мосейчук бачила вежу, собор і фонтани. Як ТСН презентував Вінницю до Дня незалежності

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі

keyboard_arrow_up