«Маленький чоловік з великим серцем»: помер майданівець Микола Пасічник

«Маленький чоловік з великим серцем»: помер майданівець Микола Пасічник
  • Повідомили сумну новину. У Ладижині помер Микола Пасічник, який став відомий на всю країну під час подій на Майдані у столиці.

Про це повідомила у фейсбук Людмила Головашич.

— Пішов з життя Микола Пасічник... Маленький чоловік з великим серцем і безмежною любов‘ю до України! Вся Україна дізналася про нього, коли його беззахисного і старого побили беркутівці, бо поїхав у столицю, аби стати в ланцюг єдності України, — йдеться у повідомленні.

Відео дня

Найстаріший революціонер Майдану Микола Пасічник з Ладижина став відомим на всю країну після його арешту «беркутівцями». Тоді його показали по багатьох каналах телебачення.

У день Соборності України, 22 січня, дід приїхав у столицю. Каже, кожного року на це свято приходить на Софіївську площу. Цього разу мав намір взяти участь у святковій ході. Час її проведення перенесли з 11.00 на 16.00. Пан Микола пішов на Майдан.

Там спілкувався з людьми. Раптом  почув оголошення по гучномовцю, що на Грушевського «Беркут» прорвав оборону мітингувальників, і їм потрібна допомога. Добровольці поспішили за вказаною адресою. Слідом за ними пішов наш земляк. Там йому і дісталося від «Беркута». Діда вдарили палицею по голові і непритомного затягли в «автозак». Коли прийшов до тями, побачив, що поруч з ним козак Гаврилюк, той самий, якого на морозі роздягли «беркутівці» і збиткувалися над ним.

Пана Миколу тримали під вартою в Оболонському слідчому ізоляторі Києва. Його звинувачували в тому, що нібито у сумці знайшли пляшки з «коктейлем» Молотова. Насправді там був великий кусень сала. Дід привіз гостинець синові, який проживає у Києві. Пізніше віддав сало міліціонерам у СІЗО.

Через деякий час тримання під вартою, коли здоров’я чоловіка погіршилося, майданівці добилися заміни тримання під вартою на домашній арешт. А вже після перемоги Майдану нашого земляка виправдали у суді. Микола Пасічник тривалий час лікувався у Києві, дали про себе знати удари міліцейською палицею по голові.

Ми писали також про Миколу Пасічника у наступних матеріалах:

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (22)
  • Svitlana Pryshchepa

    Царство небесне герою
  • Игорь Бахин

    Слава беркуту вічна слава і пам'ять загиблим правоохоронцям які загинули від рук таких революціонерів
  • Ладьо Яхно

    Слава герою- приклад нащадкам!!!
  • Виктор Поляк

    Земля бетоном!
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
19:00 Воїнам з бригади «Червона калина» передали 20 FPV дронів 18:44 Тест: 10 каверзних питань з історії Вінниці, які змусять вас подумати 18:00 «На війні найважче – бачити дітей на лінії фронту». Історія поліцейського, який пішов на війну 17:40 Рецепт шоколадної паски з шоколадною глазур'ю від учасниці 13 сезону МастерШеф та ТМ Зерносвіт (партнерський проект) Від читача 16:51 Кіберполіція запрошує долучитись до соціального проєкту BRAMA 17:00 Відпочинок та розвантаження: ветеранам та їх родинам влаштували екскурсію до зоопарку та кото-кафе 16:16 У Вінниці та області стрімко поширюється вітрянка. Що про це варто знати батькам 16:00 Що таке лікування зубів під мікроскопом та куди звернутися у Вінниці? (партнерський проєкт) 16:00 На Донеччині загинув 25-річний Владислав Сидорук із Дашківець 15:00 До Музею Вінниці передали ескізи малого та великого гербів міста. Їх створили у 1990-х роках 14:44 Ми порахували, скільки грошей у вінницьких нардепів. Огляд декларацій за 2023 рік 14:05 У Вінниці збирають пропозиції для Програми розвитку безбар’єрного простору громади 14:00 Цілує орден сина… Родинам полеглих Захисників вручили почесні нагороди 13:10 Куди вступити після 11 класу: огляд вищих навчальних закладів Вінниці (партнерський проєкт) 13:00 Незаконне виготовлення марок та збут контрафактної продукції: на Вінниччині викрито масштабну схему 12:08 «Мав багато гарних мрій, які прагнув втілити в життя». Загинув захисник з Барської громади 11:30 Суд взяв під варту вбивцю 21-річного Романа Панянчука 10:30 Адреси, де у Вінниці 25 квітня тимчасово не буде світла чи води 09:30 Ліквідували ще 1040 окупантів. Зведення Генштабу на ранок 25 квітня 09:25 ТОП заклад Вінниці, що має дитячу кімнату - справжній відпочинок дітям та батькам (партнерський проєкт)
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up