«Макові булки не їжте за кермом». Активісти влаштували пікет судді Ковбасі

«Макові булки не їжте за кермом». Активісти влаштували пікет судді Ковбасі
Один з учасників акції «макового» протесту
  • З десяток молодих людей з цивільного корпусу «Азов» прийшли з маковими булками на засідання міського суду
  • Це акція протесту судді, що скасував протокол патрульних щодо водія, якого піймали «під кайфом» через булочку з маком
  • Після протесту активісти перевіряться в наркологічному диспансері

Сьогодні, 0 9:30 мало розпочатися засідання судді Юрія Ковбаси. Слуга Феміди мав розглянути справу судовиконавця Сергія Дейдишина, якому патрульні виписали протокол через керування авто в стані наркотичного сп’яніння.

Суддя Юрій Ковбаса пояснив активістам, що це перший випадок в його судовій практиці

На початку березня цей самий суддя вже виправдав одного з перепинених патрульним поліцейськими водія. За ознаками, кермувальник був під дією наркотиків. Медики підозри правоохоронців підтвердили. Проте, в рушенні суду слуга Феміди встановив:

Відео дня

«Міг і не перебувати у стані наркотичного сп’яніння, вживши у свій раціон булочку з маком», — йдеться у постанові суду.

На вулиці перед судом активісти зібралися, щоб поїхати в наркодиспансер. Будуть перевірятися, чи є від булок з маком опіати?

І на сьогодні, 22 березня, активісти запланували акцію протесту: з’їсти перед суддею Ковбасою булочку з маком та почути відповідь на питання, чому виправдовують водія «під кайфом» за такою дивною причиною.

Суддя Юрій Ковбаса на засіданні знову повторив строки з постанови суду. Та додав, що це перший випадок за його судову практику:

— Я порадив своїм друзям та рідним, що не треба вживати булки з маком перед тим, як сідати за кермо, — казав суддя міського суду.

Активісти перед ним з’їли приблизно 15 булок з маком. Проте, як розповідав активіст цивільного корпусу «Азов» Ярослав Яремчук, акція ще не закінчилася:

Ми поїдемо в наркодиспансер та перевіремо, чи є в нас ознаки наркотичного сп’яніння через кілька булочок з маком. Якщо в нашій крові не виявлять опіатів чи інших наркотичних речовин, то це недовіра судді Ковбасі та будемо вимагати, щоб суддя поніс за відповідальність, — казав Яремчук.

Загалом, громадські активісти з`їли приблизно 15 булочок з маком

Як написала у своєму фейсбуку активістка Нацкорпусу «Азов» Ольга Бунич, результати тесту на вміст наркотичних речовин виявилися негативними.

«Результати негативні. Перевіряли в присутності поліції», — написала Бунич

Фото Ольги Бунич, активістки Національного корпусу "Азов"

Раніше лікар-нарколог Гліб Головатий роз’яснив журналістам «20хвилин», що булочка з маком не може викликати ознак наркотичного сп’яніння.

Читайте також:

Суд через булочку з маком виправдав водія, якого піймали «під кайфом»

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (32)
  • Ирина Яремчук

    На відео не Ярослав, а Олександр Яремчук!

    Виправте помилку!!
  • З.А.Глядач

    "На вулиці перед судом активісти зібралися, щоб поїхати в наркодиспансер"

    Здається,цим "ахтивістам" не до наркодиспансеру потрібно,а до психоневрологічного.
  • Бандит Аль Капоне

    Щодо рішення суду - шановні ЧОМУ усі стараються когось ЗРОБИТИ винним або нав'язати своє "МНЕНИЕ" не маючи ДОСТАТНЬОЇ ОБІЗНАНОСТІ в чому небудь? Я, наприклад, не бачив їх і мені було б цікаво їх дослідити. Тому, в даний час, я НІЧОГО не можу сказати з цього приводу.

    Хто ознайомлювався з Актом огляду лікаря або взагалі з будь якими матеріалами справи, поділіться, будь ласка.  



    В даному випадку це виглядає, наче Ви вихваляєтеся усім який у Вас хороший і грайливий "Кіт Шредінгера". Ви ніби то знаєте, що він десь є в коробці але насправді, Ви ще й не відкривали цю коробку і не маєте жодного уявлення чи Ваш кіт взагалі живий...
  • Бандит Аль Капоне

    І питання до активістів (не по темі "бклок з маком"). Ви то на результати свого тесту дивилися? Чому у вас показники тесту на амфітаміни знаходяться на межі чутливості (тестової полоси практично не видно)?

    http://image.prntscr.com/image/c05b7fba5e9348bb9a1d443a42e305d6.png

    Так, за інструкцією такий тест є негативним. Але б'юся об заклад, якби ви його пройшли на годин 5 раніше він би виявився позитивним.

    Перше питання поліції, нарколога - що Ви вживали?

    Дайте будь ласка відповідь на нього. Мені (та й думаю і іншим) просто цікаво це дізнатися.

Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
10:27 У Бершаді попрощалися із загиблим від бандитської кулі поліцейським Максимом Зарецьким play_circle_filled photo_camera 09:33 Ліквідували ще 800 окупантів. Зведення Генштабу на ранок 23 квітня 09:00 Куди віддати дитину: гуртки Вінниці, студії та позашкільні заняття (партнерський проєкт) 08:44 Сьогодні вітаємо Юрія та Валерія. Історія та прикмети 23 квітня Від читача 21:16 Журналіст знайшов причину, чому справа Шабуніна про ухиляння від армії не розслідується 08:00 Вакансії в Chopper, Green cool, Грош та 81 актуальна пропозиція роботи у Вінниці 21:12 Яку безкоштовну психологічну допомогу можуть надати сімейні лікарі? Ми дізналися 20:56 Вінничан закликають зменшити споживання електроенергії 20:18 «Вінницькі вовчиці» у Хорватії виграли престижний міжнародний турнір Adria Bowl photo_camera 20:04 У Вінниці затримали водія, який перевищував швидкість. А потім виявили підроблене посвідчення 19:35 Спір з вінницьким МСЕК: юристку звільнили вагітною, вона виграла суд і має повернутися на посаду photo_camera 19:05 Яким нині є укриття для ліцею №30? Його будівництво коштує понад 40 мільйонів гривень photo_camera 18:06 «Матиму ще п’ять років, щоб помститися ворогу»: історія бойового прикордонника з Вінниці 18:00 Перезавантаження та інсайти: художнє та спортивне водночас у Вінниці (Новини компаній) 17:29 Суд арештував обох підозрюваних у вбивстві 20-річного поліцейського 17:01 На Тиврівському шосе піймали водія напідпитку. Його пасажирка мала при собі наркотики 16:41 «Головне в житті сісти в правильний вагон». В Іванові вручили СміхоОСКАР і згадували Олега Чорногуза 16:02 Вінницькі спортсмени здобули сім медалей на чемпіонаті Європи 15:30 Шоколадна паска з шоколадною глазур'ю від учасниці 13 сезону МастерШеф та ТМ Зерносвіт (партнерський проект) 15:03 У Вінниці суд відправив під варту вбивцю 21-річного Романа Панянчука
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up