Літаки в небі над Вінницею: так вшанували пам'ять героя України Костянтина Могилка

Літаки в небі над Вінницею: так вшанували пам'ять героя України Костянтина Могилка

Під Вінницею вшанували пам’ять загиблого Героя України полковника Костянтина Могилка, літак якого 5 років тому збили над Слов’янськом.

  • П’ять років минуло відтоді, як російські окупанти з переносного зенітно-ракетного комплексу збили літак Ан-30Б, що виконував спостережний політ у небі над Слов’янськом. Віддавши екіпажу наказ покинути борт літака й стрибати з парашутом, командир екіпажу, командир транспортної авіаційної ескадрильї «Блактина стежа» 15-ї бригади транспортної авіації льотчик 1-го класу підполковник Костянтин Могилко відтягнув палаючий літак від житлових кварталів міста й ціною власного життя врятував від загибелі цивільне населення. Разом із командиром загинуло ще четверо з восьми членів екіпажу — підполковник Сергій Камінський, майор Павло Дришлюк, старший прапорщик Олексій Потапенко та прапорщик Володимир Момот.

Сьогодні, 6 червня, біля могили Героя зібралися рідні та колеги. Військовий капелан отець Віктор відслужив панахиду по загиблому Герою та членах його екіпажу.

Відео дня

— На честь Героя України полковника Костянтина Могилка названо школу та площу у Борисполі та Вінниці, встановлено погруддя й меморіальні дошки, йому та загиблим членам екіпажу встановлено обеліск та меморіал. Також ім’ям Героя названо літак Ан-30Б в його рідній ескадрильї, до списків якої він зарахований навічно, — зазначив полковник Павло Мурашкін.

Також під час вшанування пам'яті літак Ан-30Б ескадрильї «Блакитна стежа» — точно такий, на якому літав і загинув екіпаж — зробив почесний проліт над могилою Героя та мешканцями, які зібралися, вшановуючи його пам’ять. Згодом пройшла пара літаків Ан-26 місцевої бригади транспортної авіації, віддаючи шану загиблому побратиму.

Джерело: mil.gov.ua

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (6)
  • Vika Mytko

    Вічна пам‘ять...
  • Vika Mytko

    Вічна пам‘ять...
  • Лилия Сторож

    Герой от бога, спасал жизни других людей, и сам при этом четко осознавал , что это его последние сикунды жизни. Все кто знал, служил с ним будут помнить его как верного друга, человека с большой буквы !!! Вечная память!!!!
  • Larisa Sidiuk

    Вічна память Герою
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
09:30 Ліквідували ще 1040 окупантів. Зведення Генштабу на ранок 25 квітня 09:25 ТОП заклад Вінниці, що має дитячу кімнату - справжній відпочинок дітям та батькам (партнерський проєкт) 08:30 Сьогодні вітаємо Марка та не кричимо на дітей. Історія та прикмети 25 квітня 08:20 Будівельні та ремонті послуги по дому. Актуальні оголошення від вінницьких компаній Від читача 18:08 Присвоєння звання ГЕРОЯ УКРАЇНИ посмертно Бондаренко Ігорю Вікторовичу 21:16 Про що потрібно знати, якщо у вас сезонна алергія? Розповідає професорка медичного університету 20:55 Дівчатам та жінкам не можна в церкву в штанах? Це вигадка — сказали в ПЦУ 20:05 У Вінниці завершився чемпіонат міста з волейболу серед чоловіків сезону 2023–2024 photo_camera 19:40 Юлія Тимошенко вимагає негайної відставки Сольського з посади міністра аграполітики (Прес-служба ВО "Батьківщина") 19:30 Дощі і пил із Сахари. Коли до Вінниці повернеться сонце? 19:09 «Чому їм можна, а нам ні?» Через незаконне будівництво у селі Прибузьке затоплює ліс photo_camera 19:03 Майже 200 тисяч гривень для ЗСУ: у Вінниці завершився благодійний шкільний марафон photo_camera 18:36 У світі відзначили День книги. Що почитати у вінницьких авторів та авторок 18:34 П’ять років позбавлення волі за розбещення дітей: суд виніс вирок чоловіку 18:30 Допоможуть у тяжку хвилину: ритуальні послуги та товари, кафе та обіди на замовлення (партнерський проєкт) 18:13 Зловили ухилянта-екстремала. Він плив на надувному матраці до Молдови play_circle_filled photo_camera 17:25 Вимагав 2 тисячі доларів за нерозкриття ДТП. На Вінниччині затримали в.о. командира photo_camera 17:07 На Вінниччині підприємствам ввели обмеження використання електрики 17:02 «Реальні смертники: ми по них б’ємо, а вони все одно повзуть» — Як вчитель став військовим 16:55 Конкурс із закупівлі послуг з підготовки грантових заявок для бізнесу (Прес-служба Спілки підприємців "Стіна")
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up