Лимонад, морозиво, смузі: тренерка Марина Боржемська пропонує літній мікс прохолоджуючих рецептів

Лимонад, морозиво, смузі: тренерка Марина Боржемська пропонує літній мікс прохолоджуючих рецептів
  • Коли на вулиці спека, ми рятуємося прохолоджуючими напоями і смаколиками.
  • Тренерка Марина Боржемська ділиться літніми рецептами, які можна приготувати вдома.

Цими днями у Вінниці термометр показує на вулиці +35, а то і вище. Для відмінного самопочуття у спеку знана вінничанка, тренер «Зважені та щасливі», експерт зі схуднення Марина Боржемська запропонувала кілька рецептів літніх смаколиків.

«Літо вже тут, а це означає, що час освіжитись. Пропоную вам мікс простих і смачних рецептів для прохолоджуючих напоїв, домашнього морозива та сорбету, — поділилась Марина у Фейсбуці. — Насолоджуйтесь літніми смаками і діліться з друзями!»

Освіжаючий лимонад з м’ятою

Інгредієнти:

Відео дня
  • 4 лимони
  • 1 літр води
  • 1/2 чашки меду або цукру
  • жменя свіжої м’яти
  • лід

Приготування:

  1.  Вичавіть сік з лимонів.
  2. Змішайте сік з водою і медом/цукром.
  3. Додайте м’яту і залиште настоятись на 30 хвилин.
  4. Подайте з льодом.

Ягідний смузі

Інгредієнти:

  • 1 банан
  • 1/2 чашки полуниці
  • 1/2 чашки чорниці
  • 1 чашка молока або йогурту
  • мед за смаком

Приготування:

  1. Змішайте всі інгредієнти в блендері до однорідної консистенції.
  2. Подайте охолодженим.

Домашнє ванільне морозиво

Інгредієнти:

  • 2 чашки вершків
  • 1 чашка молока
  • 3/4 чашки цукру
  • 1 ст.л. ванільного екстракту

Приготування:

  1. Змішайте вершки, молоко, цукор і ванільний екстракт у великій мисці.
  2. Перелийте суміш у морозивницю і заморожуйте згідно з інструкцією.
  3. Перекладіть у контейнер і залиште в морозилці ще на дві години.

Полуничний сорбет

Інгредієнти:

  • 500 г свіжої або замороженої полуниці
  • 1/2 чашки води
  • 1/4 чашки цукру
  • 1 ст.л. лимонного соку

Приготування:

  1. Змішайте полуницю, воду, цукор і лимонний сік у блендері до однорідної маси.
  2. Перелийте суміш у контейнер і заморожуйте протягом 4-5 годин, періодично перемішуючи.
     

Читайте також:

Страви з квітів та плодів. Ділимося літніми рецептами подільської кухні від Олени Павлової

Як зберегти продукти у спеку без холодильника? Ми дізналися

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (1)
  • Жора
    Марина , давай уже рецепт борща !

keyboard_arrow_up