Лелека, що йшов у жалобній ході за загиблим Воїном з Ямпільщини, поселився у Подільському зоопарку

Лелека, що йшов у жалобній ході за загиблим Воїном з Ямпільщини, поселився у Подільському зоопарку
  • У жалобній ході та траурній процесії за загиблим захисником України Олександром Луценком з-поміж людей був і... лелека. 
  • Щонайменше до весни птах оселився у Подільському зоопарку.

Відомий на всю Україну птах, якого кличуть Буся, до весни житиме в Подільському зоопарку.

Разом з усіма, хто прийшов віддати шану полеглому Герою, Буся пройшов траурною ходою на кладовище, а коли домовину опустили в землю, якось по-особливому, своєю журавлиною мовою попрощався із Захисником та пішов на сільський ринок, де любив гуляти.

Відео дня

— У селі Буся з’явився навесні. Малечею він випав з гнізда. Його виходила пані Раїса. Жінка — одеситка, але час від часу навідується у село до батьківської хати. Поряд зі своєю хатою вона і знайшла безпорадне лелеченя, — розповідають працівники зоопарку.

Попереду зима і жінці потрібно їхати додому, а лелеці-зірці перезимувати у теплі. За словами пані Раїси, Буся — дуже розумний і володіє телепатичними здібностями. Своїм поглядом ніби сканує кожну людину. Жінка дуже прив’язалась до птаха. Тому прощання з улюбленцем було важким. Бусю загорнули у теплу ковдру та відправили до Вінниці.

— Коли до нас звернулись із проханням забрати на зиму такого незвичайного птаха, ми звісно, одразу погодились допомогти. Ми подбаємо, аби у цього лелеки було все необхідне, щоб перезимувати зиму, — зазначив директор Подільського зоопарку Євген Ткачик.

Наразі новий мешканець зоопарку почувається задовільно. Птах заспокоївся, нормально споживає воду та їсть рибу.

 

Читайте також:

На Вінниччині відновили полювання на лисиць: за два дні добули 101 тварину

Від початку року на Вінниччині підтверджено 74 випадки сказу. Будьте пильні

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі

keyboard_arrow_up