На Вінниччині відновили полювання на лисиць: за два дні добули 101 тварину

На Вінниччині відновили полювання на лисиць: за два дні добули 101 тварину
  • З 5 листопада на Вінниччині розпочали проведення заходів зі зменшення чисельності лисиці до встановлених норм: 0,5-1 гол. на 1000 га угідь.
  • Добутих лисів направляють до місцевих установ ветеринарної медицини для дослідження на сказ.

У пресслужбі Центрально-Західного міжрегіонального управління ЛМГ відзначають, що контроль за роботою бригад з відстрілу лисиць здійснюють 20 рейдових груп, до складу яких ввійшли відповідальні працівники Центрально-Західного міжрегіонального управління лісового та мисливського господарства, працівники державної лісової охорони філій ДП «Ліси України», Головних управлінь Національної поліції та Держпродспоживслужби у Вінницькій області, Державної екологічної інспекції у Вінницькій області.

— Рейдові групи виявили чотири випадки порушення правил полювання, не пов’язані з відстрілом лисиць. На порушників правил склали чотири протоколи, — зазначають лісівники.

Нагадуємо, як показує аналіз результатів епізоотичних розслідувань випадків сказу, у 100% продуктивних і у 50% домашніх тварин зараження відбулося при контактуванні саме з лисами. 

Відео дня

Сказ — це небезпечне інфекційне захворювання, яке передається через укуси та ослинення і у разі відсутності лікування у найкоротші терміни призводить до 100% смерті. У тварини, хворої на сказ, вражається центральна нервова система. Змінюється поведінка тварини. З’являються дуже характерні ознаки: боязнь світла, спазми гортані, активне слиновиділення, агресивність.

На Вінниччині руді хижачки почали вільно заходити у населені пункти. Особливо страждають мешканці, чиї садиби знаходяться на околицях, поряд із лісом, полем, лісосмугами, порожніми будинками. 

 

Читайте також:

З 15 жовтня відновлюють відстріл лисиць. Будьте пильні, не забувайте про заборону відвідування лісу

На території Липовецької громади буде чути постріли. Відстрілюватимуть хижаків

Від початку року на Вінниччині підтверджено 74 випадки сказу. Будьте пильні

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (45)
  • Євген Олійник

    Для любителів лисичок:

    https://www.youtube.com/watch?v=oCx1nFQLz-Q

    AK reply Євген Олійник

    А там він собачку покормив.

    Євген Олійник reply AK

    А є принципова різниця від кого сказ отримати - від лисиці чи від пса, зараженого лисицею?

    AK reply Євген Олійник

    Укус не принципово від кого, наслідки однаково погані, а робити пропаганду проти лисиць використовуючи відео з бродячим шавлом (яке у нас у місті розмножується ще більше чим лисиці) не коректно.
  • Миколай Лисюк

    Як захисники природи розпинаються, що тільки не верзуть.А м'ясо дуже люблять.Чим звинили ті тварини та птахи що ви кожен день з'їдаєте і ваші собаки і коти.А як ви плачетесь що жити  хочеться ,як біда приходе до вас самих, чи готові ви пожертвувати своїм життям?Чи любите ви мишей та пацюків, чи розводите їх.Чим вони звинили перед вами.? Будьте розумними, та тверезими людьми, бо деякі уже пишуть що вони ненавидять людей, а люблять собак та котів.Спомніть  для чого Бог сотворив тварин.
  • Юлія Ковалюк

    І чому людина вирішила, що її життя важливіше і значуще на планеті, ніж життя тварин…🤔

    Irmel Lucky reply Юлія Ковалюк

    Руслан Данилюк а ви ВИПАДКОВО не вторглися в їх зону життя?

    Irmel Lucky reply Юлія Ковалюк

    Юлія Ковалюк так, там не лізуть в їх ореол існування, тому всі гарно співіснують. А тут все віджимають і потім в шоці

    Юлія Ковалюк reply Юлія Ковалюк

    Руслан Данилюк що цікаво,  тут,в штаті де тимчасово перебуваю, на диво дуууже багато тварин, різних. Вони ходять де заманеться, навіть по вулицям міста, аппосуми,бобри, єноти, олені, бабкети, та навіть ведмеді. Усі співіснують з людьми разом. В більшості гинуть на дорогах під колесами авто.

    Руслан Данилюк reply Юлія Ковалюк

    Юлія Ковалюк ви зараз в штатах,поцікавтесь як там ведеться мисливське господарство.Як людина співіснує з природою.І чи в них є таке поняття регулювання чисельності хижака.
    Ваше питання задайте еко активістам,я в цьому не розуміюсь.В мене трішки інший профіль.

    Юлія Ковалюк reply Юлія Ковалюк

    Руслан Данилюк а скільки має бути осіб людей на 1000га? Є науково обгрунтовано?🤔😄

    Юлія Ковалюк reply Юлія Ковалюк

    Руслан Данилюк ні не веган.

    Руслан Данилюк reply Юлія Ковалюк

    Розмова ведеться за лисицю,науково обгрунтовано,що на 1000га одна особина.Тоді вона не приносить шкоду.
    А ви випадково не веган?
    Бо дивне запитання.
  • Иван Демидов

    Лисиця має велике господарське значення як цінний хутровий звір, а також регулятор чисельності гризунів і комах. При цьому шкода, яку завдають лисиці промисловій дичині та свійським птахам, набагато менша від користі, яку вони приносять, знищуючи гризунів - споживачів зерна. У середні віки винищували лисиць і тоді були спалахи чуми.
    Забули про Гепатит А? Чума вона така теж є. Може це так зробили не вдалось запустити гепатiт то зробимо чуму.Щури, гризуни рознощики інфекцій, а лисиця їх знищує.

    Анна Чорна reply Иван Демидов

    Максим Краснопір з приводу санітарного відстрілу. Ніхто нічого без погодження з військовими адміністраціями не робить. Військовий стан в країні. Це відповідь управління лісового господарства.

    Анна Чорна reply Иван Демидов

    Максим Краснопір дякую, якраз дзвоню в їх управління.

    Максим Краснопір reply Иван Демидов

    Анна Чорна Полювання і санітарний відстріл це зовсім різні речі .

    Анна Чорна reply Иван Демидов

    Максим Краснопір військовий стан, зміни до законодавства. Не читали?

    Максим Краснопір reply Иван Демидов

    Анна Чорна А яке відношення військова адміністрація має до лісового господарства, є державне агенство лісових ресурсів це їх парафія  і санітарний відстріл їде офіційно майже по всіх областях.

    Анна Чорна reply Иван Демидов

    Максим Краснопір навіщо мені пост, немає  ніодного офіційного документу для відстрілу. Військова адміністрація нічого не підписувала.

    Максим Краснопір reply Иван Демидов

    Анна Чорна Читайте уважно пост.

    Анна Чорна reply Иван Демидов

    Максим Краснопір але ж дозволу їх відстрелювати ніхто не давав.

    Максим Краснопір reply Иван Демидов

    Иван Демидов Цінне хутро 🤔 колись так зараз ні , в даний час вполювати лиса дорожче коштує чим вартість її хутра, регулятор чисельності гризунів це так з цим ніхто не сперечається, але є нюанс із-за заборони на полювання їх розвелося занадто багато, на тих площах де має бути одна лисиця їх 5-6 і це вже проблема.

keyboard_arrow_up