Конференція педіатрів у Вінниці: почнуться зміни на краще?

Конференція педіатрів у Вінниці: почнуться зміни на краще?
Доктор Комаровський та інші учасники конференції педіатрів
  • У приміщенні конференц-зали Військово-медичного центру Центрального регіону Військово-повітряних сил України проходить конференція педіатрів «Захід зустрічає схід: педіатрична практика в системі громадського здоров’я»
  • Доктор Комаровський готовий розповісти, як педіатрам ставати цивілізованими
  • В.o.міністра oхoрoни здoрoв’я Уляна Супрун спілкується з педіатрами
  • Професор з Литви хоче допомогти реформувати медицину, але не отримує відповіді від міністрів

Молодий лікар-інтерн педіатр Ольга Мельник нещодавно стала мамою. – Мій синочок Ярослав народився трохи більше місяця тому. Але таку подію, як конференція педіатрів, не могла пропустити, - говорить Ольга. – Працюю у Центрі матері та дитини. Я дуже хочу почути щось нове про лікування, те, про що не пишуть у підручниках. Сподіваюся, що лікарі, які приїхали на конференцію, будуть застосовувати на практиці те, про що тут дізнаються. Для вінничан така конференція це тільки плюс і медицина почне рухатися уперед. Дуже хочу послухати професора Арунаса і доктора Комаровського.

Лікар-інтерн педіатр Ольга Мельник сподівається, що конференція дасть поштовх у реформуванні медициниНа конференцію очікували біля 300 осіб, але за попередніми даними кількість учасників сягає 500. В залі яблуку ніде було впасти. Тут зібрались педіатри Вінничини, Хмельниччини, Житомирщини, Тернопільщини, з Волині, зі Львова.

Відео дня

До Вінниці приїхав гість з Литви кандидат медичних наук професор Вільнюського університету Арунас Валіуліс. Він є президентом ГО «Асоціація педіатрів Литви» і членом Європейської Академії Педіатрії. На прес-конференції він сказав, що медичні послуги повинні бути стандартизованими. А це означає у першу чергу безпеку пацієнта, а також безпеку лікаря, адже лікар діє згідно міжнародних протоколів.

Кандидат медичних наук професор Вільнюського університету Арунас Валіуліс готовий допомагати українській медициніПан Арунас готовий прийти на допомогу, він навіть має кандидатуру людини, яка була заступником міністра з педіатрії у Польщі, людини, яка зробила там усі реформи. – Ми усі намагаємося, як можемо допомогти, - говорить пан Валіуліс. – За свої гонорари від лекцій я купував бронежилети для вашої армії. Зараз ваша армія вже сильна і треба допомогти медицині. 

Голова новоствореного ГО «Подільська спілка педіатрів» говорить, що педіатри Вінничини повинні мати єдині європейські стандарти, підходи до вакцинації, лікування, ведення пацієнтів. Члени організації будуть мати доступ до професора Арунаса, до доктора Комаровського, до тих величин європейських, які будуть давати їм нові стандарти. Більше дивіться у відео.

 

На конференцію завітала в.о. міністра охорони здоров’я Уляна Супрун. Після доповіді педіатри мали можливість задати питання міністру. Українською та англійською мовами. Міністр говорила про необхідність знання лікарями англійської мови для розуміння усіх сучасних медичних документів.

В.о. міністра охорони здоров’я Уляна Супрун відповідає на питання педіатрів

Відомий лікар-педіатр Євген Комаровський був присутній на заході від самого початку. Ще до його офіційного виступу він дав коротку прес-конференцію, після якої почува слова вдячності від шанувальників. А ще познайомився з професором Арунасом Валіулісом.

Доктор Комаровський слухає доповідачаДоктора Комаровського обступили шанувальники

Доктор Комаровський про сучасну педіатрію:

Напередодні вінницької конференції Євген Комаровський ділився думками про захід у своєму фейсбуці.

Подивится "велике інтерв'ю" доктора Комаровського можна за посиланням goo.gl/4q6I6V

Конференція завершиться біля 18 години. Педіатрам будуть вручені сертифікати.

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (2)
  • Daily

    а почему только Комаровский где Кашпировский ,Чумак
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
21:16 Про що потрібно знати, якщо у вас сезонна алергія? Розповідає професорка медичного університету 20:55 Дівчатам та жінкам не можна в церкву в штанах? Це вигадка — сказали в ПЦУ 20:05 У Вінниці завершився чемпіонат міста з волейболу серед чоловіків сезону 2023–2024 photo_camera 19:40 Юлія Тимошенко вимагає негайної відставки Сольського з посади міністра аграполітики (Прес-служба ВО "Батьківщина") Від читача 18:08 Присвоєння звання ГЕРОЯ УКРАЇНИ посмертно Бондаренко Ігорю Вікторовичу 19:30 Дощі і пил із Сахари. Коли до Вінниці повернеться сонце? 19:09 «Чому їм можна, а нам ні?» Через незаконне будівництво у селі Прибузьке затоплює ліс photo_camera 19:03 Майже 200 тисяч гривень для ЗСУ: у Вінниці завершився благодійний шкільний марафон photo_camera 18:36 У світі відзначили День книги. Що почитати у вінницьких авторів та авторок 18:34 П’ять років позбавлення волі за розбещення дітей: суд виніс вирок чоловіку 18:30 Допоможуть у тяжку хвилину: ритуальні послуги та товари, кафе та обіди на замовлення (партнерський проєкт) 18:13 Зловили ухилянта-екстремала. Він плив на надувному матраці до Молдови play_circle_filled photo_camera 17:25 Вимагав 2 тисячі доларів за нерозкриття ДТП. На Вінниччині затримали в.о. командира photo_camera 17:07 На Вінниччині підприємствам ввели обмеження використання електрики 17:02 «Реальні смертники: ми по них б’ємо, а вони все одно повзуть» — Як вчитель став військовим 16:55 Конкурс із закупівлі послуг з підготовки грантових заявок для бізнесу (Прес-служба Спілки підприємців "Стіна") 16:07 Була піна та мертва риба. Екоінспекція перевірила воду в озері «Миру» 16:00 Зубки як у казці: історія успіху клініки "ПАВЛІН" (Новини компаній) 15:10 Малюють місця сили Вінниччини. Стартував восьмий пленер «Кращий художник» 14:03 Вінницький суд виніс вирок громадянину Молдови. Він переправляв чоловіків за кордон
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up