«Коли везли в лікарню, бідкалася, що розбила батькову машину». Гвардієць врятував 19-річну дівчину

«Коли везли в лікарню, бідкалася, що розбила батькову машину». Гвардієць врятував 19-річну дівчину
«Дівчину врятували подушки безпеки, інакше важко уявити, чим все могло закінчитися», — каже Роман Ясинчук
  • В аварії під Калинівкою постраждала 19-річна дівчина.
  • Першу допомогу їй надав фельдшер Калинівського полку Нацгвардії.
  • Як усе відбувалося, він розповів журналісту 20minut.ua.

 

— У машини розбито передок і зад, а дівчина жива, її врятували подушки безпеки, вони приглушили удар, інакше страшно подумати, що могло статися, — каже фельдшер восьмого Калинівського полку Нацгвардії Роман Ясинчук.

Це він надав першу допомогу постраждалій в ДТП 19-річній дівчині.

Відео дня

При свідомості, але в шоковому стані

Дівчина не справилася з керуванням і злетіла з траси. Машину вдарило об дерева.

Сталося це неподалік від залізничного переїзду після виїзду з Калинівки у напрямку Вінниці. Дівчина добиралася до обласного центру. Проживає у Калинівці.

В цей час по трасі до Вінниці проїжджав санітарний автомобіль згаданого військового підрозділу. Разом з водієм їхав фельдшер старшина Роман Ясинчук. Побачивши ДТП, сказав водієві зупинити авто.

— На місці аварії уже зібралися водії проїжджого транспорту, — розповідає медик. — Дівчина знаходилася у напівлежачому положенні. Була при свідомості, але в шоковому стані.  Говорила тихим голосом. Сказала, що дуже болить голова. Оглянув її. Переконався, що нема переломів, тобто не потребує спеціального обладнання для транспортування.

Хтось з чоловіків викликав поліції, швидку. Поліцейські з’явилися оперативно. Я запитав їх, чи можна забрати постраждалу в лікарню. Поклали її на медичні ноші і повернулися назад в Калинівку. Як правило, постраждалого доставляєш у найближчий медичний заклад. До районної лікарні звідти ближче, ніж до Вінниці.

Їхала на літніх шинах

По дорозі фельдшер весь час запитував про самопочуття постраждалої. На його здивування, у відповідь чув про інше. Дівчина бідкалася, що розбила батькову машину. Причому, повторювала це неодноразово. Ще сказала, що не встигли замінити літні шини на зимові.

У дорозі повідомила телефон свого хлопця. Йому зателефонували і розповіли, що сталося, попросили повідомити батьків. Схоже, батьки дізналися про аварію саме від нього. Фельдшер зустрівся з ними у лікарні. Наступного дня зателефонувала бабуся дівчини. Подякувала фельдшеру.

Він побажав швидкого одужання постраждалій.

— Без струсу мозку у такій ситуації не обходиться, — каже медик. — Дай Бог, аби не виявилося інших ускладнень.

Ще раз згадує про подушку безпеки. Ось що врятувало молоду водійку у тій ситуації. Так вважає співрозмовник.

БТР переїхав військового

Роман Ясинчук випускник Погребищенського медучилища. Після строкової служби пішов контрактником у Калинівку. Тут він з 2012 року.

Війна на Донбасі кардинально змінила службу фельдшера. Майже весь 2014 рік провів в АТО. Поверталися на декілька днів перепочину, і знову їхали на Схід. 

Каже, після 2014-го не було жодного року, коли б він не їздив у зону АТО. Щоправда, останні відрядження тривали три місяці. На відміну від того, що було на початку бойових дій.

Рятувати бійців доводилося з різними травмами. Один з випадків чи не найбільше врізався у пам’ять. Було це під Слов’янськом на Донеччині у вже згаданому «гарячому» 2014-му.

— Ми тоді відбили блокпост у «сепарів», — згадує співрозмовник. —  Я чергував на ньому разом з іншими. Раптом надійшло повідомлення: БТР переїхав бійця. Терміново потрібна допомога медика. Сталося це біля комбікормового заводу на околиці Слов’янська.

Медик каже, що постраждалому військовому тоді повезло. Машина проїхала по ногах. Він залишився живий. Терміново наклали джгути і доправили в медичну частину.

Про фельдшера-гвардійця Романа Ясинчука 20minut.ua розповів прес-офіцер восьмого полку Нацгвардії капітан Микола Коваль.


Читайте також:

Смертельна ДТП на Келецькій. За кермом мікроавтобуса не було водія

Загибла за кермом прокурорської машини секретар суду була тверезою. Подробиці ДТП в Барі

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (101)
  • Читач65

    ДУУЖЕ БАГАТО ЯКОСЬ ЗГАДОК ЗА БАТЬКІВ ПО ВІДНОШЕННЮ ДО ЛЮДЕЙ, ЯКІ НАСТІЛЬКИ ДОРОСЛІ,ЩО ВЖЕ Й ВОДЯТЬ АВТО...
    20-тонна фура зійде в кювет через зіткнення з такими . І на цвинтарі будуть мати нахабство про мам і тат розповідати.
    НУДИТЬ
  • Алла Динь

    +++++++++++
  • Людмила Боярська

    Молодець
  • Світлана Саванчук

    ++++!+++++++++++++++
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
21:00 ТОП важливих новин на «20 хвилин» від 22 по 29 квітня, які ви могли пропустити photo_camera 19:50 Сестри Тельнюк приїдуть у Сугаки. Коли і кого запрошують на зустріч з ними? 19:44 Магнітні бурі в травні-2024: коли очікувати на погіршення самопочуття 19:10 «Потрібна підтримка!» Зірка «Перелесника» з Вінниці братиме участь у новому проєкті Від читача 13:03 EPAM Україна та ГО «Загартовані серця» передали Силам оборони 100 автомобілів 18:38 «Вінницький» ліфт встaновлять в одній із бaгaтоповерхівок містa 17:42 На Вінниччині до Реєстру корупціонерів за 2023 потрапили 169 осіб 17:07 П'ять вулиць у Вінниці назвуть іменами загиблих захисників 15:43 На фронті загинув Микола Калачик з Тульчинської громади 15:20 Втрачена історія: закинуті садиби та палаци Вінниччини 14:25 Під час пожежі на Вінниччині травмувався власник будинку photo_camera 13:07 Вербна неділя: традиції та заборони, куди поставити освячену вербу 11:50 Вінницька торгово-промислова палата працюватиме в оновленій будівлі Пошти photo_camera 10:38 Вночі сили ППО збили над Вінниччиною ворожий безпілотник 10:05 Швидкий рецепт сирної паски від учасниці 13 сезону МастерШеф та ТМ Зерносвіт (партнерський проект) 10:00 Як ви ставитеся до норми про вилучення авто у законі про мобілізацію? Ми запитали вінничан 09:17 В Україні відзначають День працівників швидкої допомоги. Історія, заборони та прикмети 28 квітня 09:00 Напівфабрикати: шкода чи користь? (партнерський проєкт)
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up