Коли немає світла й газу: крупи, які можна приготувати без варіння
- Ворог щодня завдає ракетних ударів по території України. Нам варто бути готовими до будь-яких ситуацій, в тому числі — відключення світла та газу.
- Що можна приготувати, аби нагодувати родину, не використовуючи електроенергії та газової плити? Розповідаємо про крупи, які не потребують варіння.
Дієтолог із Львова назвала п'ять видів круп, які можна приготувати без варіння. Вона зазначає, що в умовах війни, нажаль, не всі мають можливість повноцінно готувати їжу.
Ознайомтеся з порадами. Можливо у цьому переліку є ваша улюблена крупа і ви зміните уявлення про її приготування.
Гречка
Гречку не обов’язково варити — крупу можна просто заливати водою. Причому не окропом, а чистою водою кімнатної температури в пропорції 1:2.
— У воді вона має настоятися приблизно п'ять годин, а краще 8-10. Після цього її можна їсти.
Секрет у тому, що коричнева гречка вже готова — на упаковці вказано, що вона обсмажена та висушена, — зазначає дієтолог. — Тому простої води буде достатньо, щоб гречка набухла.
Ячмінка
Кашу з подробленого ячменю теж традиційно варять. Однак ячку можна заливати окропом у пропорції 1:2 і дати настоятися щонайменше 2 години.
Час приготування залежатиме від розміру подробленого ячменю.
Кускус
Кускус достатньо залити його окропом і накрити тарілкою на 15 хвилин. Однак врахуйте, що води має бути трохи більше, ніж самої крупи.
Перловка
Перлову крупу також можна заливати водою, причому не обов’язково дуже гарячою. Залийте перловку з розрахунку 1:3 і дайте настоятися 24 години.
Геркулес
Навіть якщо на упаковці вказано, що геркулес потребує варіння, є альтернативний спосіб приготування. Залийте геркулес окропом і почекайте 15-20 хвилин.
Читайте також:
Що подивитися на вихідних? П'ять сильних кінострічок, які рекомендує психолог
Прогноз погоди до кінця жовтня: температурні гойдалки та дощі
Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.
VITALYA F
Maryna Butenko
Руслана Сацюк reply Maryna Butenko
Оля Кузьменко
Олексій Устяк