«Київська» ціна у маршрутках Вінниці. Огляд цін проїзду в обласних центрах

«Київська» ціна у маршрутках Вінниці. Огляд цін проїзду в обласних центрах
  • Нещодавно чиновники анонсували здорожчання проїзду в маршрутках. З 1 липня будемо їздити за 6 гривень, якщо таке рішення прийме виконком.
  • Отже, у Вінниці буде вартість проїзду як і в Києві? Зробили огляд тарифів в обласних центрах країни.

Вартість квитка у маршрутках буде зростати: з 1 липня заплановано підняти до шести гривень. Але поки що у Вінниці більшість перевізників бере з пасажирів чотири гривні.

Пояснення чиновників, чому підніматимуть ціну проїзду в Вінниці.

У столиці вартість однієї поїздки в «жовтому Богдані» вартує від 6 гривень. Тобто, з липня у Києві та Вінниці будуть однакові ціни на проїзд в маршрутках. Але київські перевізники планують вже цієї осені підняти ціну квитка на 1-2 гривні.

Відео дня

Станом на зараз найдорожча маршрутка є у Дніпрі та Одесі, де за проїзд стандартно беруть 7 гривень. 

Цього року вже підняли тариф на проїзд в маршрутках у Рівному. З 4 до 5 гривень за одну поїздку, а здорожчання відбулося 1 квітня. Також у День дурня підняли тариф в Івано-Франковську. Удень діє тариф 5 гривень. А з 20:00 до 23:00 діє нічний тариф 6 гривень.

Не дали підняти ціну

Тоді як у Полтаві підняли ціну на маршрутки до 5 гривень ще минулого року. Але у березні — нардеп через суд змусив скасувати нову ціну та повернути стару вартість проїзду — 4 гривні.

У жовтні 2017-го жителі Херсона пікетували мерію, яка ввела ціну на проїзд в маршрутках 5 гривень. Тоді як підвищення якості перевезень не відбулося, «гнилі маршрутки» залишилися. Міська влада повернула стару ціну — 3 гривні. А через місяць ввели новий тариф — 4 гривні, який досі діє.

Але у Чернівцях схожа тактика не спрацювала. Громадський тиск на міську владу робили вже самі перевізники. У травні цього року водії маршруток оголосили страйк, оточили Ратушу та вимагали підвищення тарифу з 4 до 5 гривень. Через чотири дні акція закінчилася, але ціна залишилася старою.

Здорожчання буде і в комунальному транспорті?

Востаннє вартість проїзду у Вінниці зростала два роки тому. Також 1 липня. Тоді перевізники на маршрутках хотіли проїзд по п’ять гривень, але влада затвердила — ціна має бути 3,5-4 гривні.

У 2016 році разом з маршрутками підняли вартість квитків й в комунальному транспорті: з 2-2,5 до 3-3,5 гривень. Екс-голова транспортної компанії Микола Форманюк казав, що цьому були передумови: на 200% подорожчали запчастини, більш ніж на 100% підвищилася ціна на електроенергію, паливо, мастило.

Такі ж причини для зростання ціни є у транспортників і в 2018-му.

— Як і на будь-яку компанію, що займається пасажирськими перевезеннями, на нас впливає зростання ціни пального та електроенергії, запчастин. Крім того, щороку нам не доплачують за перевезення пільговиків. Не приховую, питання щодо перегляду вартості проїзду є, — сказав гендиректор «Вінницької транспортної компанії» Михайло Луценко.

За його словами, наразі розрахунки всіх складових перевезень вже розглядає департамент економіки міської ради.

— Про нову ціну квитків та проїзних поки що не готовий сказати. Це нам розкажуть працівники департаменту економіки. Але здорожчання у електротранспорті та автобусах точно не буде з 1 липня, — сказав Луценко.

Читайте також: 

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (12)
  • Иван Рыбонька

    А де ж обіцяныі майдани, про які кричали активісти? Що якщо нас щось не влаштує то скинемо цю владу так само як попередню. Всіх все влаштовує? Ціни тільки зростають, за газ доведеться платити вдвічі більше, соціалку ріжуть, влада бреше і суперечить сама собі, де ж майдани?

    Женя Иванов reply Иван Рыбонька

    некому оплачивать майданы, а бесплатно никто стоять не будет
  • Светлана Рулько

    У Києві, Одесі чи харкова, та у тому ж Дніпрі, більші відстані вдвічі,якщо не втричі. Тож нехай не нахабніють. Харків он відмовився від монетизації. Бо коли працівники департаменту провели комплексну перевірку перевезень,то виявилося,що міська влада переплачувала перевізникам за провіз піьговиків на 30% більше!!! Гроші юблять лік. Якщо в нас це зробити, то й монетизація не потрібна буде.

    Читательница reply Светлана Рулько

    Я більше скажу! В Харкові дозволявся проїзд маршрутками пенсіонерам. Причому не дивились, чи з Харкова пасажир. а нам розказують, що в 27 і 7 автобусах люди душаться заштовхують друг друга щоб зайти на одній нозі через пенсіонерів. Поганому танцюристу заважає все.
  • Женя Иванов

    стимулируют велотранспорт....ща как пенсионеры на великах загасают...
  • Сергей Сторожук

    Хотіли в гЕйропу - добрались
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
14:24 Чемпіон підняв гирю 220 разів. В області визначили найкращих спортсменів серед аграріїв 14:14 У лабораторії виготовляли кілограм амфетаміну на місяць і збували через мережу клієнтів у Вінниці play_circle_filled photo_camera 13:16 Внаслідок масштабного обстрілу 22 березня пошкоджені всі енергоблоки на Ладижинській ТЕС 12:57 Чому «Долина» має забрати водомати з Вінниці? Отримали пояснення від мерії Від читача 00:11 Учні з Вінниці здобули призове місце на Таборі підприємництва у Львові 12:12 Судитимуть ділків, які пропонували «посприяти» отримати посаду ректора медуніверситету 12:06 «Дуже вчасно! Дуже красиво й потужно!» Чим вразив концерт-реконструкція у Вінниці? play_circle_filled photo_camera 11:22 Уряд уточнив перелік ВПО, які отримуватимуть допомогу на проживання. Що нового? 10:21 Де у Вінниці 28 березня не буде світла, гарячої та холодної води. Адреси 09:36 Вночі ворог застосовував стратегічну і тактичну авіацію, атакував кількома хвилями дронів 09:11 «На щиті» повернувся додому Андрій Цвях. Сьогодні Героя проводжатимуть в останню путь 09:00 Охорона та безпека під час війни: вінницькі охоронні фірми, сигналізація та відеонагляд (партнерський проєкт) 08:17 Сьогодні відзначають Всесвітній день історика. Історія, заборони та прикмети 28 березня 21:11 Чоловік здійснив 38 транзакцій і перевів собі з карти знайомого понад 255 тисяч 20:18 В один день на Вінниччині сталось одразу чотири автопригоди, в одній з них загинув пішохід photo_camera 19:45 Не лише комуналка. Які пільги має родина учасника бойових дій 19:19 Сварка через свійську тварину ледь не закінчилася трагедією 18:53 «Дочка у снах кличе тата, а в мене від того серце розривається». Жінка просить підтримати петицію 18:23 З нагоди річниці створення Нацгвардії відзначили військовослужбовців Вінниччини photo_camera 17:33 Тяжилівського різника волосся забрали в Дніпро. Що про це кажуть мами постраждалих дівчаток?
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up