Кишкова паличка та стафілокок. На вінницьких пляжах заборонили купатися

Кишкова паличка та стафілокок. На вінницьких пляжах заборонили купатися
  • Спеціалісти перевірили міські пляжі та знайшли ряд порушень. Купатися нині скрізь заборонено.

Перевіряли грунт та воду у липні. Про це у фейсбук пише Головне управління Держпродспоживслужби у Вінницькій області.

  • Пляж Гонти

Якість води не відповідає нормативним значенням по вмісту лактозопозитивних кишкових паличок, який становив 290000 КУО в куб.дм при нормі не більше 5000 в куб.дм, також встановлена невідповідність по вмісту ентерококу, який становив 15000 та запаху, який становив 3 бали при нормі не більше 1 балу, біохімічна потреба в кисні становила 11,0 мгО2/куб.дм при нормі не більше 6 мгО2/куб.дм.

  • Пляж Хімік

Вміст лактозопозитивних кишкових паличок становив 210000 КУО в куб.дм при нормі не більше 5000 КУО в куб.дм, вміст ентерококів становив 14000, виявлено стафілокок, запах становив 3 бали при нормі не більше 1 бала, біохімічна потреба в кисні становила 10,4 мгО2/куб.дм при нормі не більше 6 мгО2/куб.дм.

Відео дня
  • Пляж Центральний

Вміст лактозопозитивних кишкових паличок становив 460000 КУО в куб.дм при нормі не більше 5000КУО в куб.дм., вміст ентерококів становив 23000, виявлено стафілокок, запах становив 3 бали при нормі не більше 1 балу, біохімічна потреба в кисні становила 10,65 мгО2 /куб.дм при нормі не більше 6мгО2/куб.дм.

  • Вишенське озеро

Вміст лактозопозитивних кишкових паличок становив 160000 КУО в куб.дм при нормі не більше 5000 КУО в куб.дм, вміст ентерококу становив 15000, запах становив 3 бали при нормі не більше 1 балу, біохімічна потреба в кисні становила 10,1 мгО2/куб.дм.

— Крім того, за результатами лабораторних досліджень виявлені бактерії групи кишкових паличок в ґрунті на всіх пляжах, а на пляжах Гонти, Хімік та Вишенському озері — ще й ентерокок, — йдеться у повідомленні. — Враховуючи викладене, з метою недопущення виникнення інфекційних захворювань та погіршення стану здоров’я населення, купатись на пляжах Гонти, Хімік, Центральний, а також на Вишенському озері не дозволяється.

Журналісти 20minut.ua вчора перевірили, як ставляться до заборон купатися вінничани. Дивіться матеріал з відеосюжетом із пляжу біля Київського мосту: 

 

Читайте також:

Хворіє понад 400 людей. Дані про COVID по Вінницькій області

Нові ціни за електрику, карантин та інше важливе за 11 серпня на 20minut.ua

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (1)
  • Ols Kat

    а Спартак?

keyboard_arrow_up