Каші, юшки та пісні. Як у Вінниці провели Фестиваль польової кухні, присвячений пам’яті кухаря-АТОвця

Каші, юшки та пісні. Як у Вінниці провели Фестиваль польової кухні, присвячений пам’яті кухаря-АТОвця
  • Фестиваль, присвячений пам’яті кухарю-АТОвцю Тарасу Сичу, відбувся вдев’яте у Вінниці.
  • У Центральному парку стояли ятки зі стравами солдатської кухні — борщі, юшки, каші, пиріжки.
  • Зі сцени лунали патріотичні пісні від місцевих колективів. І ще діяли різноманітні атракції: від фотозон із військовим спорядженням до дитячих розваг.

У Центральному парку 29 червня відбувся Фестиваль польової кухні пам’яті вінничанина Тараса Сича. Навколо фонтану було близько двадцяти «точок» для приготування страв на багатті та у польових умовах.

Готували для вінничан просто неба військові, рятувальники, представники спеціалізованих навчальних закладів та громадських організацій, волонтери.

Крім того свої намети мали для грузинської, єврейської кухонь. І ще частували стравами переселенці з Маріуполя, які приготували фірмову Азовську юшку.

Щоб спробувати страви польових кухонь, потрібно було придбати «фестивальну тарілку» за 200 гривень. Зібрані гроші підуть на потреби військових.

Крім частування смаколиками до програми фестивалю входило:

  • виставкові експозиції;
  • концертна патріотична програма за участі оркестру обласного управління Служби надзвичайних ситуацій; муніципального естрадно-духового оркестру «Він-бенд»; гурту «Аскер», артистів міського Палацу мистецтв та області.

На заході також був представлений стенд проєкту «Подільські дрони». Це масштабна волонтерська ініціатива вінницьких айтівців з виготовлення власних FPV-дронів для Сил оборони, активним учасником якої стало й наше видання RIA / «20 хвилин».

Більше про проєкт «Подільські дрони» можна дізнатися на їхньому офіційному сайті. Там же ви знайдете установчі документи, контакти та реквізити, за якими можна підтримати вінницьких розробників FPV-дронів. Слідкувати за оновленнями можна на офіційному Телеграм-каналі ініціативи ТУТ.

Довідка

Тарас Сич народився 30 березня 1966 року у Вінниці. Був учасником Революції Гідності, з початком АТО/ООС — пішов на передову.

Чоловік був ідейним пацифістом, до рук зброї не брав, натомість служив кухарем у батальйоні «Київська Русь». Мав позивний «Дід».

13 лютого 2015 року солдат Тарас Сич загинув у районі міста Дебальцеве Донецької області під час мінометного обстрілу внаслідок прямого попадання снаряду в кухарський намет. 27 березня 2015 року похований на Алеї Слави Центрального кладовища міста Вінниця. Нагороджений орденом «За мужність» III ступеня (22.09.2015; посмертно).

До війни та подій на Майдані Тарас Степанович працював будівельником, у вільний час безплатно ремонтував монастир. Він завжди намагався внести свою маленьку допомогу для загального блага.

 

Читайте також:

Вінниця в Instagram. Кращі фото за 24 — 29 червня

Чи співпадають у вас графіки відключень світла? Ми запитали вінничан

Новини України та світу за минулий тиждень: огляд у мемах

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі

keyboard_arrow_up