«Канонада в Калинівці»: пройшло п'ять років після вибухів складів у військовій частині

«Канонада в Калинівці»: пройшло п'ять років після вибухів складів у військовій частині
  • 26 вересня 2017 року стався вибух на складах 48-го арсеналу в місті Калинівка.
  • Причиною вибухів боєприпасів у Калинівці назвали встановлення підривного пристрою.

Займання на стратегічних складах боєприпасів 48 арсеналу ЗСУ під Калинівкою, нагадаємо, відбулося 26 вересня 2017 року. У зону ураження потрапили населені пункти у радіусі п'яти кілометрів. 

Місцевих жителів довелося евакуювати. Вони тікали, залишаючи усе. Тоді люди були налякані та не знали, чи буде куди їм повертатися. Одна жінка розповіла нашим журналістам, що залишила худобу. Вона хвилювалася, що три дні не може дати тваринам їсти.

Відео дня

Зазначимо, що 48-й арсенал був одним з найбільших в Україні. Внаслідок пожежі вибухнуло 32-40 тисяч тонн снарядів, в основному — танкові 125 мм снаряди.

Рік тому, на четверту річницю після вибухів боєприпасів на 48 арсеналі, Генеральний прокурор України Ірина Венедіктова написала про збитки:

«Збитки — понад 5,9 млрд грн внаслідок знищення боєприпасів, а також завдана шкода — пошкоджені об’єкти військової частини, будівлі місцевих мешканців, — писала Венедіктова у себе на фб. — Версія вчинення вибуху на 48 арсеналі шляхом проникнення сторонньої особи на територію частини та встановлення підривного пристрою підтверджується здобутими доказами та висновками вже одержаних та долучених до матеріалів провадження судових експертиз, протоколами проведених негласних слідчих (розшукових) дій, допитів свідків та оглядів».

Про ту надзвичайну ситуацію у Калинівці, що була рівно п'ять років тому, читайте у наших матеріалах за цим посиланням.

 

Читайте також:

Вибухи у Калинівці: показали фото місця пожежі, які зробили з гелікоптера

Вибухи у Калинівці: за два роки розмінували близько 96% ураженої площі

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (325)
  • Юра Любарский

    Хуйню пиздит!!!
  • Наталия Риденгер

    Це все робота таких зрадників як медведчук і т д.....
  • Віра Васильова

    Карпова ліцей слабенький чи тупизна в голові чи так собі припудрилась нехило що преш на тих що при ньому ви отримували все!!! Тепер не тисне нічого що горить вся Украіна і заливається кров"ю земля гинуть найкращі сини і дочки Украіни а pochuівці отримали ордена на день Незалежності? До Вороновиці не дійшло поки бо тримають Героі кордони Півдня і Сходу  та на Заході і Півночі!!! А ви так собі в серединці в золотій скриньці що-небудь аби запаскудитись!!!
  • Елена Ордынская-Стеценко

    За несколько дней до взрывов в  Калиновке  развесили листовки,в которых предупредили о взрывах.Чтоб не боялись И 🙂местные расказывали,что до взрывов почти все вывезли.

keyboard_arrow_up