Ізраїльська депутатка засудила встановлення пам'ятника Петлюрі в Вінниці

Ізраїльська депутатка засудила встановлення пам'ятника Петлюрі в Вінниці

Депутат Ізраїльського Кнесету просить вжити необхідних зусиль для скасування рішення про встановлення пам'ятника Петлюрі в центрі старого єврейського кварталу в Вінниці.

Депутат Кнесету Ксенія Свєтлова ( "Сіоністський табір") звернулася до посла України в Ізраїлі Геннадія Надоленка і до мера Вінниці Сергія Моргунова з вимогою скасувати рішення про встановлення пам'ятника Симону Петлюрі в центрі єврейського кварталу міста Вінниця, передає iland.tv .

"Симон Петлюра несе відповідальність за багато погромів в Україні, в яких загинули десятки тисяч євреїв. Недовгий час правління Петлюри - одна з похмурих і сумних сторінок в житті єврейської громади України. Тому прошу вжити необхідних зусиль для скасування рішення про встановлення пам'ятника Петлюрі в центрі старого єврейського кварталу в місті Вінниця ", - йдеться в листі Ксенії Свєтлової.

Нагадаємо, що у Вінниці 14 жовтня відкрили перший в Україні пам'ятник отаману війська Української народної республіки (УНР) Симону Петлюрі.

Відео дня

Пам'ятник був встановлений на вул. Симона Петлюри, а відкриття скульптури приурочили до 100-річної річниці української революції. Пам'ятник розташований біля будівлі обласного радіо, де 100 років тому розташовувалося міністерство пошти і телеграфу УНР.

Відзначається, що пам'ятник виготовлений з бронзи. Симон Петлюра сидить на лавці, тримаючи в руках карту України. На ній виділяються дві головні позначки - Вінниця як тимчасова столиця УНР і Київ - столиця держави, яка перебуває під владою рад.

Читайте також: "Да с вашей политикой вас вздернут на галстуке", - євреї про відкриття пам’ятника Петлюрі у Вінниці
 

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (34)
  • Petro Vasyliv

    "Я з ними виріс, разом з ними провадив боротьбу проти антисемітів та русифікаторів - єврейських та українських. Ані мене, ані решту думаючих сіоністів південної Росії не переконають, що людей цього типу можна вважати за антисемітів"

    "коли я помру, я хочу, щоб на моєму пам"ятнику було написано таке - тут лежить людина, яка приятелювала з Петлюрою..."

    Володимир Зеєв Жаботинський.

    чи це для теперишніх євреїв не авторитет?

    Задунайский Торонтуй reply Petro Vasyliv

    Судя по фамилии - галычанин. Так вот, Васылів. Я жил на Ерусалимке и  еще застал тех стариков, которые помнили петлюровский сброд и их "подвиги" в Виннице.

    Евреев грабили и убивали.

    В больших масштабах повтор был когда в Винницу вошла галицкая банда Шухевича. Эти убивали евреев по всей области.
  • Задунайский Торонтуй

    Какой бы еще мрази памятник поставить, щоб уїсти Пуйла??
  • Yulia Krivickaya

    идут они.. по адресу. они только и могут что осуждать, я к соседу домой не лезу с воплями что мне его мебель не нравится, или чашки не по фен-шую стоят, вот и ксению не должно волновать что мы у себя поставили.
  • Александр Балаганов

    Всем инициаторам и открывателям этого монумента-позор.Городской совет необходимо разогнать,так как людям принимающим такие решения не место во власти.

    Anonymous reply Александр Балаганов

    Говори прямо как есть - горисполком ФАШИСТЫ.
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
20:44 Вінницькі гімнастки підкорили Грузію. Привезли 21 нагороду з «Keti Cup Tbilisi» photo_camera 20:29 Родичі та бізнес-партнери у вінницьких МСЕК: знайшли багато цікавого в деклараціях членів комісій 19:35 «Ми гідно робимо свою роботу». Про історію та випробування війною Ладижинської ТЕС 18:45 Класична, сирна, шоколадна. Знані вінничани діляться рецептами великодньої паски та хліба photo_camera Від читача 13:03 EPAM Україна та ГО «Загартовані серця» передали Силам оборони 100 автомобілів 18:10 Оригінальні автозапчастини від провідних виробників тепер доступні для вінничан (Новини компаній) 18:09 У Вінниці виділять 21 мільйон гривень на потреби Захисників та Захисниць 17:48 Шукає ту, яку ніколи не цілував. Вони обоє із Джурина: хвилююча історія двох наших земляків 17:32 Як вінничанам з хронічними захворюваннями безплатно отримати ліки 17:00 Афіша Вінниці. Де і як відпочити дітям і дорослим на вихідних 27 та 28 квітня 16:35 Охорона та безпека під час війни: вінницькі охоронні фірми, сигналізація та відеонагляд (партнерський проєкт) 16:33 В останні дні квітня на вулицях біля Київського мосту обмежать рух. Яка причина та скільки це триватиме 14:45 З’явився білий бенгальський тигр. Чим ще здивує Подільский зоопарк у новому сезоні? photo_camera 13:45 У Вінниці чоловік з сокирою накинувся на контролера обленерго 13:32 «Колосівські» тхеквондисти здобули дві бронзи на турнірі «Hereya open» в Болгарії 13:20 Де смачно пообідати на Вишенці: огляд бізнес-ланчі і не тільки (партнерський проєкт) 12:45 За вбивство продавця трактора хмільничанин сидітиме 15 років 12:21 «Коли в темну пору йшли по траві, іскри сипалися з-під ніг». Спогади про аварію в Чорнобилі photo_camera 12:00 Адреси, де у Вінниці 26 квітня тимчасово не буде світла чи води 12:00 Як знайти роботу в Польщі: поради для українців (Новини компаній)
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up