Хто організовує «блокаду» на Соборній? Відповідають активісти та депутати

Хто організовує «блокаду» на Соборній? Відповідають активісти та депутати
  • З 11 години триває акція протестувальників, що вимагають від облради прийняти рішення про підтримку блокади
  • О 12-й її тимчасово припинили і рух по Соборній розблокували
  • А хто ж є організатором? Про це «20хвилин» запитали активістів та політиків

Громадські активісти вимагають від облради прийняти рішення про підтримку блокади на межі зони АТО. Причиною цьому стало побиття та затримання блокадників в Кривому Торці, що на Сході України, яке відбулося 12-13 березня.

О 12-й оголосили тимчасову перерву: голова облради Анатолій Олійник сказав, що сесія перенесена на 14-у годину. Активісти відкрили проїзд.

А хто ж є організатором?

Відео дня

— Прямого організатора немає. Люди обурені, що на сесію не прийшли депутати від БПП, Радикальної партії. тому заблокували проїзд по Соборній. Ми не планували цього робити зовсім, бо вважали, що сесія відбудеться без проблем. Проте вважаю, що о 14-й годині все-таки зберуться депутати та приймуть рішення про підтримку блокади, оскільки вже й Президент (Петро Порошенко — авт.) підтримує цю акцію, про що бачив на засіданні РНБО. “Свобода” також приєдналась до мітингувальників добровільно, це було спонтанно, — сказав координатор “Люстраційного комітету Вінниччини” Анатолій Банах.

— Немає організатор, акція вийшла спонтанною. Коли був мітинг під СБУ, було чітко видно — тут немає організатора. Різні групи людей об’єдналися спонтанно, як це було на Майдані. Половину людей, що були сьогодні на Соборній, я не знаю, — казала лідерка “Автомайдану Вінниччини” Таїса Гайда.

Перед сесією зранку організували мітинг. Це символ матері українських військових, що воюють на Сході України— Організатором є громадськість. Втручання політичних сил в цій акції немає. Хочу сказати, що вже є рішення РНБО, де Президент України підтримав блокаду та поручив розібратися з російськими банками, — розповіла голова обласної організації “БЮТ”, перший заступник голови облради Людмила Щербаківська.

Через перекриття Соборної до 12-ої години машини розвертали з центральної вулиці на Театральну— Ініціативні групи є організатором цієї акції. Бачив багато представників з громадських організацій — з «Айдару», вінницького «Автомайдану». Сподіваюся, що депутати з БПП, Радикальної партії Ляшка з’являться на сесію, щоб був кворум та ми змогли прийняти рішення щодо підтримки блокади, — розповів голова Вінницької обласної організації ВО «Свобода» Олексій Фурман.

Для прикладу, в Тернополі акцію підтримки блокади організували представники «Автомайдану». У Полтаві такі акції проходили під прапорами партії «Свобода» та «Правого сектору». Подібні акції ширяться від Львова до Харкова з початку цього тижня.

Читайте також:

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (3)
  • Сергеев Сергей

    А наша сраная полиция не может обеспечить нормальное функционирование  транспорта и всей инфраструктуры ?? Не могут справится с кучкой додиков, которые положили на всех людей в городе..
  • укроп

    Враховуючи заяву Порошенка, що блокаду ДИРИ знімуть лише після повернення активів Ахметову, то складається враження  про договірняк с сепарами. Думав, розжену блокадників, очолю акцію, і далі потихеньку все поверну як було. Але барига не дооцінив протестний рух по країні... потрібні вибори в Раду, але бажано без мажоритарників.
  • Лаврін Капуста

    А якщо депутати і зберуться й приймуть рішення, то що далі? Жоден з міністрів не піде. І аргумент "актівісти змусять" не проходить. Не змусять, бо вже по Київських акціях видно малолюдність та відсутність підтримки і акцій на загал і активістів зокрема. Ще раз-два чи три рази перекрийте Соборну - переконаєтесь, що в Конотопі ані поліції, ані "тітушок" не треба було, щоб блокувальників не пустити. Не ті люди блокадою займаються і тим більше не ті нею опікуються. А справа була б непоганою.
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
21:01 Створимо живий коридор для Героя! До Вінниці «на щиті» повертається Олександр Яремчук 20:14 Орденом нагородили молодого бойового медика Нацгвардії Богдана Гижу з Козятина 20:02 «Він навчив мене бути щасливою, але не сказав, як жити без нього». Розповідь дружини полеглого бійця 19:33 Дев'ять днів у Вінниці за рядом адрес не буде газу. Список будинків Від читача 19:06 Молодь Вінниччини ярмаркувала у Хмельницькому 19:25 Онови дані в ТЦК або станеш ухилянтом. До чого ще зобовʼязує новий закон про мобілізацію? 18:02 На Вінниччині вирує негода: рятувальники прибирають повалені вітром дерева photo_camera 18:00 Кращі клінінгові компанії та хімчистки Вінниці: де і як замовити? (партнерський проєкт) 17:01 Справа на мільйон. Заступника мера Гнівані знову звинувачують у розкраданні бюджетних коштів 16:00 Афіша Вінниці. Де і як відпочити дітям і дорослим на вихідних 20 та 21 квітня 15:31 У Вінниці на «зебрі» Volkswagen збив пенсіонерку. Жінка у лікарні 15:19 Браконьєр на Вінниччині наловив риби на 117 тисяч гривень photo_camera 14:04 Через два роки вінницькі ліцеї перероблять у гімназії та школи. Пояснюємо рішення виконкому 13:13 Обгін по зустрічній закінчився автотрощею. Постраждала 13-річна дівчинка photo_camera 12:10 Лабораторія ДІЛА - не лише про дослідження, а про турботу до команди, благодійність та підтримку госпіталів (новини компаній) 12:02 Окупанти втратили ще 870 солдатів та два засоби ППО — Генштаб ЗСУ 11:01 У Вінниці знеструмили 10 вулиць: адреси, де немає світла та причина відключення 11:00 Що таке вініри? Де їх встановити у Вінниці (партнерський проєкт) 10:10 «Ця картина — не порнографія». Чому через роботу вінницького художника спалахнув скандал photo_camera 09:35 Мікрорайон Слов'янка та ще п'ять вулиць без води. АДРЕСИ
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up