Хірургічний центр готовий на 95%. Треба ще обладнання на 500 мільйонів

Хірургічний центр готовий на 95%. Треба ще обладнання на 500 мільйонів
  • Хірургічний центр обласної лікарні імені Пирогова почали будувати ще у 1989 році. Але досі новий корпус не відкрили
  • Підрядник робіт каже, що ремонт завершений на 95%. Його мають закінчити до 15 листопада
  • Щоб запустити центр, треба закупити обладнання на 513 мільйонів гривень

У вівторок, 12 жовтня, обласні депутати приїхали в Хірургічний центр імені Пирогова з перевіркою. Про стан об’єкту розповів заступник голови Вінницької ОДА Василь Броварник:

— Це приміщення почали зводити у 1989 році, потім було кілька хвиль фінансування — у 1992, 2002, 2005, 2007 роках, — казав Броварник. — За останніх три роки ми вийшли на фінішну пряму завдяки фінансуванню за рахунок коштів Фонду регіонального розвитку. У 2015 році вартість об’єкту склала 728 мільйонів, в тому числі обладнання — 513 мільйонів.

Відео дня

Заступник голови ОДА поставив завдання перед будівельниками — закінчити всі роботи до 15 листопада, бо з цього дня об’єкт має приймати робоча комісія.

— В цьому році з  Фонду регіонального розвитку виділено  36 мільйонів, і співфінансування з обласного бюджету на рівні 10% — 3,6 мільйони — додав Василь Броварник.

Студенти зможуть дивитися на операції

Головний лікар обласної клінічної лікарні Олександр Жупанов розповів більше про те, що матиме хірургічний центр:

— Комплекс розрахований на 225 ліжок, 15 операційних залів, — розказав головний лікар. — У цокольному поверсі буде приймальне відділення. Перший корпус відведено під діагностичний корпус, відділення реанімації, травматології, ортопедії, урології та серцево-судинної хірургії. Палати оснащені подачею кисню, вай-фаєм, телевізійним обладнанням, телефонами. Усі операційні зали будуть підключені до відеокамер і студенти зможуть слідкувати за операціями онлайн.

Будівництво завершено на 95%

Керівник підприємства «Вінницябуд» Володимир Гігінеішвілі розказав, що будівельно-монтажні роботи виконані на 95%:

— Прокладені усі  інженерні комунікації, системи каналізації та  водопостачання, вентиляційна система, днями заасфальтували та озеленили територію навколо лікарні.

Нагадаємо, у червні заступник голови ОДА Василь Броварник розповідав, що для того щоб завершити будівництво центру треба 52 мільйони гривень. В результаті 36 мільйонів гривень на будівництво дав Державний фонд регіонального розвитку, а 3,6 мільйонів — з обласного бюджету. На сесії облради, що пройшла 7 жовтня, губернатор області Валерій Коровій розповів, що у листопаді почнуть поступово «заселяти» хірургічний центр: відділення обласної лікарні перемістять на перший поверх центру.

Довідка. Перший камінь у фундамент хірургічного корпусу Вінницької обласної клінічної лікарні ім. Пирогова був закладений ще в 1988 році при Радянському Союзі. Після цього майже п'ятнадцять років будівництво було заморожено через відсутність коштів. Відновили її в 2009 році та досі не завершили. На запуск центру в 2010 році треба було 219 мільйонів гривень, і роботи на 139 мільйонів гривень були виконані.

Читайте також:

На запуск обласного хірургічного центру треба більше 650 мільйонів гривень

Обласний хірургічний центр почнуть «заселяти» у наступному місяці

 

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
16:33 В останні дні квітня на вулицях біля Київського мосту обмежать рух. Яка причина та скільки це триватиме 14:45 З’явився білий бенгальський тигр. Чим ще здивує Подільский зоопарк у новому сезоні? photo_camera 13:45 У Вінниці чоловік з сокирою накинувся на контролера обленерго 13:32 «Колосівські» тхеквондисти здобули дві бронзи на турнірі «Hereya open» в Болгарії Від читача 13:03 EPAM Україна та ГО «Загартовані серця» передали Силам оборони 100 автомобілів 13:20 Де смачно пообідати на Вишенці: огляд бізнес-ланчі і не тільки (партнерський проєкт) 12:45 За вбивство продавця трактора хмільничанин сидітиме 15 років 12:21 «Коли в темну пору йшли по траві, іскри сипалися з-під ніг». Спогади про аварію в Чорнобилі photo_camera 12:00 Адреси, де у Вінниці 26 квітня тимчасово не буде світла чи води 12:00 Як знайти роботу в Польщі: поради для українців (Новини компаній) 11:45 Знайшли військових, які переховували вбивць поліцейського з Вінниччини 11:00 Ліквідували ще 950 окупантів. Зведення Генштабу на ранок 26 квітня 10:00 Сьогодні день пам'яті Чорнобиля. Історія та прикмети 26 квітня 09:44 Чи знаєте історію Чорнобильської катастрофи? Тест від 20minut.ua 09:00 Конференц-зали та коворкінги у Вінниці: де орендувати та за скільки? (партнерський проєкт) 21:00 Поліція Вінниччини затримала двох наркоторговців: їм загрожує до 10 років ув'язнення 20:08 «Жирна ціль»: Як військові з вінницьких міні-градів знищили генерала рашистів 20:00 Вінниччина готується до сильного вітру: оголосили жовтий рівень небезпеки 19:00 Воїнам з бригади «Червона калина» передали 20 FPV дронів 18:44 Тест: 10 каверзних питань з історії Вінниці, які змусять вас подумати
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up