«Хай живе Хімік!». Що хочуть зробити з парком жителі Замостя

«Хай живе Хімік!». Що хочуть зробити з парком жителі Замостя
  • Закинутий парк на Замості можуть відродити. А як саме — міські посадовці розпитували жителів, 10 квітня.
  • На публічному обговоренні жителі розказали, що у цій зоні відпочинку не вистачає дитячих майданчиків, світла, лавок, вбиральні. Чи буде сенс від їх слів?

Увечері, 10 квітня, мешканці Замостя зібралися у парку «Хімік», щоб запропонувати шлях і способи, за допомогою яких його можна змінити. Урбаністи з КП «Інституту розвитку міст», щоб дізнатися громадську думку, провели публічне обговорення. Завдяки стріму активістки Таїси Гайди, що була на цій зустрічі, ми можемо коротко переказати плани розвитку «Хіміку», які пропонували люди.

— «Люди поділилися на групи і записували свої побажання. Вони обговорили їх, попрацювали разом і розказують про свої пропозиції. Це дуже крутий досвід: люди дослухаються один одного, висловлюють думки. Дякую працівникам комунального підприємства «Інститут розвитку міст» — казала Гайда.

Обговорення у «Хіміку». Фото з FB Олени Васількової

Що люди пропонували для «Хіміка»:

  • встановити нові лавки;
  • повністю оновити дитячі майданчики;
  • створити спортивні майданчики із тренажерами;
  • зробити з гравію пішохідні доріжки, по яким можна було б комфортно ходити, бігати та їздити на велосипеді;
  • поставити турнікети для паркування велосипедів;
  • поставити громадські вбиральні (про це казали, щонайменше, п’ять разів);
  • обладнати відеонагляд;
  • провести безкоштовний Wi-Fi;
Обговорення у «Хіміку». Фото з FB Олени Васількової
  • оновити освітлення;
  • відновити фонтан (за словами учасників групи «Ветерани» — розбитий фонтан не працює вже понад 30 років);
  • насадити нові дерева — каштани, липи, а старі і хворі, після обстеження, зрізати;
  • відновити арку на вході та огорожу навколо парку;
  • заасфальтувати дорогу на вулиці Некрасова;
  • обладнати у «Хіміку» зону для вигулу тварин;
  • зробити сцену для літнього театру;
  • для людей з інвалідністю — обладнати заїзди у парк, спеціальні тренажери.

Відео дня

Старші люди пропонували не тільки благоустрій території, а створення місць для гри в шахи та шашки. І молоді, і старі казали, що не підтримують будівництво ніяких церков на території «Хіміку». Так само, як і забудову парку іншими спорудами.

Громада хоче змін. А чи достатньо слів?

Керівниця комунального підприємства «Інститут розвитку міст» Аліна Дяченко розказала про враження від вчорашньої зустрічі та про наступні плани щодо цього проекту.

— Було дуже приємно, що так багато людей прийшло. Для нас це сигнал, що для вінничан це справді важливе питання, — сказала Дяченко. — Ми зараз опрацьовуємо те, що розказували вчора люди: про бачення розвитку парку, про потреби мешканців. Ймовірно, потрібно буде більше зустрічей з громадою. А ще у нас з'явилася ідея провести соцопитування, аби якомога ширше охопити цей район та дізнатися думку всіх жителів. У результаті ми маємо отримати кілька сценаріїв розвитку цієї зеленої зони: або це буде тихий парк з новим благоустроєм, або крутий Лунапарк, у який будуть приїжджати туристи з усієї області. Це я назвала умовні приклади, а не реальні сценарії. Завершену роботу маємо презентувати депутатському корпусу.

Обговорення у «Хіміку». Фото з FB Олени Васількової

Питаємо, чи можливо втілити у «Хіміку» те, чого хочуть місцеві жителі?

— Сподіваюсь, що депутатський корпус дослухається до усіх аналітичних даних та рекомендацїй, які ми зберемо, та обере один зі сценаріїв розвитку. Для нас це критично важливо: якщо депутати не дослухаються до того, що пропонуватимуть люди, тоді не буде результатів у майбутньому від подібних зустрічей. Громада перестане брати участь у змінах міста.

Нагадаємо, що наступні публічні обговорення заплановані на 22 квітня.

Читайте також:

Церкві не передали парк «Хімік». І що тепер там буде?

Парк «Хімік» має бути з церквою чи без? Що на це кажуть жителі Замостя

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (2)
  • Жора

    На счет церкви скажу ..... Церкву  хотят построить те  кто на этом  мечтает заработать  деньги... Там и финансирование из-за границы и др. финансовые махинации. И в этом  деле участвуют  бандиты , себя они называют активисты. Вообщем аферисты..... одним словом быдло.....
  • З.А.Глядач

    "пішохідні доріжки, по яким можна було б комфортно ходити, бігати та їздити на велосипеді;"

    Головне,щоб лісапидисти могли їздити.
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
20:44 Вінницькі гімнастки підкорили Грузію. Привезли 21 нагороду з «Keti Cup Tbilisi» photo_camera 20:29 Родичі та бізнес-партнери у вінницьких МСЕК: знайшли багато цікавого в деклараціях членів комісій 19:35 «Ми гідно робимо свою роботу». Про історію та випробування війною Ладижинської ТЕС 18:45 Класична, сирна, шоколадна. Знані вінничани діляться рецептами великодньої паски та хліба photo_camera Від читача 13:03 EPAM Україна та ГО «Загартовані серця» передали Силам оборони 100 автомобілів 18:10 Оригінальні автозапчастини від провідних виробників тепер доступні для вінничан (Новини компаній) 18:09 У Вінниці виділять 21 мільйон гривень на потреби Захисників та Захисниць 17:48 Шукає ту, яку ніколи не цілував. Вони обоє із Джурина: хвилююча історія двох наших земляків 17:32 Як вінничанам з хронічними захворюваннями безплатно отримати ліки 17:00 Афіша Вінниці. Де і як відпочити дітям і дорослим на вихідних 27 та 28 квітня 16:35 Охорона та безпека під час війни: вінницькі охоронні фірми, сигналізація та відеонагляд (партнерський проєкт) 16:33 В останні дні квітня на вулицях біля Київського мосту обмежать рух. Яка причина та скільки це триватиме 14:45 З’явився білий бенгальський тигр. Чим ще здивує Подільский зоопарк у новому сезоні? photo_camera 13:45 У Вінниці чоловік з сокирою накинувся на контролера обленерго 13:32 «Колосівські» тхеквондисти здобули дві бронзи на турнірі «Hereya open» в Болгарії 13:20 Де смачно пообідати на Вишенці: огляд бізнес-ланчі і не тільки (партнерський проєкт) 12:45 За вбивство продавця трактора хмільничанин сидітиме 15 років 12:21 «Коли в темну пору йшли по траві, іскри сипалися з-під ніг». Спогади про аварію в Чорнобилі photo_camera 12:00 Адреси, де у Вінниці 26 квітня тимчасово не буде світла чи води 12:00 Як знайти роботу в Польщі: поради для українців (Новини компаній)
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up