Гвардійці завершують вакцинацію. Що пришвидшило темпи її проведення?

Гвардійці завершують вакцинацію. Що пришвидшило темпи її проведення?
У в/ч 3008 Національної гвардії уже сформували колективний імунітет проти Covid-19, тут вакцинували понад 85% особового складу
  • Понад 85% військовослужбовців вінницької в/ч 3008 Нацгвардії України отримали щеплення проти Covid-19.
  • Пришвидшенню темпів вакцинації сприяла зміна в організації процесу його проведення.
  • Що саме змінилося?

— Наші гвардійці перебувають у групі ризику, — розповіла 20minut.ua прес-офіцер в/ч3008 старший лейтенант Анна Лазуренко. — Вони у постійному контакті з іншими категоріями людей. Одні зайняті конвоєм засуджених, інші здійснюють охорону у судах, під час судових засідань. Хто патрулює вулиці, також стикаються з багатьма людьми…

За словами співрозмовниці, гвардійці усвідомлюють свою відповідальність за збереження здоров’я. Це одна з причин того, що вони приходять на пункт щеплення.

— Нині пункт щеплення знаходиться безпосередньо у частині, — продовжує розповідь Лазуренко. — На початку вакцинації формували групи бажаючих вакцинуватися і супроводжували їх до одного зі стаціонарних медичних закладів нашого міста. Така ситуація, зрозуміло, стримувала темпи щеплення. Наші військові медики пройшли підготовку, отримали сертифікати на виконання процедури вакцинації і тепер проводять її на базі медичного підрозділу безпосередньо у частині.

Відео дня

Військовий медик, який просив не називати свого прізвища, розповів, що протягом тижня в середньому до них звертається 20-30 військових, як офіцерів, так і прапорщиків, чи солдатів.

— Щеплення робимо вакциною CoronaVac, це препарат компанії «Сіновак», — уточнює військовий медик. — Отримуємо її з розрахунку на один тиждень. Маємо необхідні умови зберігання. Жодних проблем з дефіцитом вакцини у нас не виникало.

Медик наголошує, що для військових, так само, як і для цивільних, процес вакцинації добровільний. Охочі письмово підтверджують надання згоди на процедуру щеплення.

Запитую у співрозмовника про побічні негативні наслідки після вакцинації. За його словами, у них у частині за весь період не зафіксували значних ускладнень у військових. Також медик сказав, що так само мають можливість вакцинуватися і ті військові, які виконують завдання у районі проведення операції ООС.

— Є випадки, коли перше щеплення військовий отримав у нас у частині, а повторне уже у районі ООС, — каже військовий медик.

Першим у в/ч 3008 вакцинувався начальник штабу підполковник Володимир Черноусов. Саме з його легкої руки цей відповідальний процес у частині проходить без проблем. У частині уже створили колективний імунітет.

Загалом у Національній гвардії України перше щеплення зробили 63% особового складу. Про це йдеться у повідомленні на сайті НГУ. Завершили вакцинацію, тобто отримали дві дози, майже 25% гвардійців.


Читайте також:

На вихідні у Вінниці знову працюватимуть центри вакцинації. Адреси пунктів

Цими вихідними щепилося 739 вінничан. Це менше ніж минулі рази

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі

keyboard_arrow_up