Гумвантажі і відкати: волонтер звинуватив Борзова у корупції. Що каже «головний» області?

Гумвантажі і відкати: волонтер звинуватив Борзова у корупції. Що каже «головний» області?
  • Очільник вінницької військової адміністрації Сергій Борзов потрапив у скандал. 
  • Волонтер Тарас Чмут з благодійного фонду «Повернись живим» звинувати його і представників влади з Дніпра у тому, що вони вимагають відкати за надання листів щодо пропуску гуманітарної допомоги.
  • Що каже Сергій Борзов?

«Мені дуже прикро, коли представники Дніпровської та Вінницької військово-цивільних адміністрацій (та інші) вимагають «відкату» у волонтерів за надання листів щодо пропуску гуманітарної допомоги через митний кордон України в умовах воєнного стану для захисників та захисниць держави.
«Тариф» — або 10% від рахунку або 100 автівок.  
Пане Сергій Борзов, пане Ігор Маковцев — країна обов'язково згадає вашу «допомогу» в умовах війни. Після перемоги. А поки нехай ваші прізвища будуть десь зафіксовані у публічній площині.
Шановний Офіс Президента України — наведіть, будь ласка, порядок з тими, кого ви призначили», — написав у себе в Facebook Тарас Чмут.

Вже за кілька годин під його дописом були сотні коментарів. Люди обурювались корупцією під час війни. І поки очільник вінницької військової адміністрації Сергій Борзов мовчав, мер Дніпра Борис Філатов не добирав слів до волонтера і вимагав пояснень і доказів.

Відео дня

«Безусловно, война показывает истинное лицо каждого. Истеричек, пиарщиков, просто людей с неустойчивой психикой.
Чмут и тебе подобные, если у вас перед тем, как разобраться в вопросе, тянутся руки к клавиатуре и возникает бессмысленный зуд написать мерзости и облить людей грязью, то держите нервы в порядке.
Если у тебя и тебе подобных есть доказательства, ты не жалуйся в ОП публично, как баба, а иди с заявлением, записями разговоров и доказательствами в правоохранительные органы», — написав Борис Філатов під дописом Тараса Чмута.

Вже згодом Філатов там саме під дописом залишав повідомлення «Подонок, отвечай!», «Падаль е@ная, ты чего молчишь?» та інші коментарі. 

І поки мер Дніпра намагався достукатись до волонтера, Сергій Борзов записав відео.

«Пояснюю усім одразу. Розібрався. Телефонував особисто пану Тарасу. Він взагалі про цю ситуацію від когось чув. Зателефонували вказаній людині, яка про це заявила. Щодо ста авто — це не до нас а до іншої області. У нас стосується лише приладів нічного бачення і оптики», — каже Борзов.

Далі він каже про версії, через що міг розгорнутися цей скандал. За його словами, нібито хтось з волонтерів збрехав про те, що 10% вантажу має лишатись у Вінниці. 

«Вантажі йдуть чітко до тих, хто їх має отримати. І не можна забрати 10-20 чи 30% вантажу, який йде, наприклад, у військову частину», 

Повністю звернення з версіями Сергія Борзова можна переглянути нижче:


 

Читайте також:

В Україні з’явились три нових генерали. Серед них — вінничанин і Герой України Сергій Собко

Купівля-продаж нерухомості під час війни. Чому зараз краще не укладати угод, що стосуються житла

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (185)
  • AL Borovska

    Вже пройшло 8 місяці, а нічого не помінялися, прийшли перші генератори гуманітарним вантажем, і одразу Борзим додому, бо ж вони критична інфроструктура
  • Поліна Чайковська

    Зараз військовий час-розстріляти!!!
  • Вячеслав Савченко

    Знищувати таких паскудників.
  • Наталія Форманюк-Зарувна

    Ганьба

keyboard_arrow_up