Гроші чи «пакунок малюка»? Матусі відтепер можуть обирати, яку допомогу отримати

Гроші чи «пакунок малюка»? Матусі відтепер можуть обирати, яку допомогу отримати
  • Починаючи з 1 липня батьки можуть обирати, що отримати — пакунок малюка чи кошти. Куди звертатися, щоб отримати допомогу? Про це у матеріалі.
«Пакунки малюка» або як їх іще називають,— бебі-бокси, — в Україні були запроваджені у 2018 році. Це допомога батькам у вигляді набору першочергових речей для догляду за новонародженим. До пакунка входять одяг, підгузки, доглядова косметика, постіль та інформаційні матеріали для батьків.

Нині можна замість пакунку отримати кошти. Виплата грошової компенсації вартості одноразової натуральної допомоги «пакунок малюка» на дітей, народжених починаючи з 1 липня 2021 року, проводиться за бажанням отримувача. Про це пише Департамент соціальної політики Вінницької міської ради.

— Розмір грошової компенсації вартості одноразової натуральної допомоги «пакунок малюка» становить не менш як три розміри прожиткового мінімуму (ред. — зараз це 5 763 гривні) для дітей віком до шести років, установленого законом на дату подання заяви про призначення грошової компенсації вартості одноразової натуральної допомоги «пакунок малюка», — йдеться у повідомленні. — Грошова компенсація призначається, якщо звернення за нею надійшло не пізніше ніж через 12 місяців з дня народження дитини.

Як отримати компенсацію?

Відео дня

Для отримання зазначеної виплати отримувач звертається до структурних підрозділів з питань соціального захисту населення. Прийом документів здійснюється на умовах попереднього запису.

Для отримання талону попереднього запису необхідно зателефонувати до:

  • управління соціального захисту населення (Правобережне) пр. Космонавтів, буд. 30 (2 поверх), телефони для довідок: 50-91-33, 50-83-88, моб. тел. 097-101-58-40 або 063-856-62-72
  • управління соціального захисту населення (Лівобережне)вул. Замостянська, буд. 7 (2 поверх), телефони для довідок: 50-86-77, 50-86-70, моб. тел. 097-101-45-18 або 063-856-62-75.

З початку 2021 року у Вінницькій територіальній громаді 991 сім'я з новонародженими дітьми отримала «Пакунок малюка». Їх видавали у пологових будинках та в департаменті соціальної політики. 

 

Читайте також:

Сьогодні вітаємо Давида та Григорія. Історія та прикмети 9 липня

Викриття криптоферми та як продати пай: важливе за 8 липня на 20minut.ua

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі

keyboard_arrow_up