Громадські організації стали на захист пам’ятника Небесній Сотні

Громадські організації стали на захист пам’ятника Небесній Сотні
  • Ініціатори встановлення пам’ятника на майдані Небесної Сотні оприлюднили заяву про майбутній пам’ятник та пояснили його концепцію

  • Благодійний фонд «Подільська громада» виступив із офіційною заявою з приводу ситуації, що днями сталася у Вінниці.

У заяві Фонд заявляє, що ідею пам’ятника Героям Небесної Сотні презентував художник-скульптор Борис Данилюк. Ідею прийняли 20 громадських організацій міста та області. Крім того, громада зібрала вже 75% коштів на спорудження пам’ятника та готові його відкрили до 20 лютого 2018 року.

Вибір місця, як йдеться в заяві «Подільської громади» також є очевидним:

«Майдан Небесної Сотні у Вінниці, де проходили всі події Революції Гідності, звідки проводжали в останню путь Героя Максима Шимка – вже є уособленням цієї пам’яті.

Відео дня

Звернувшись до депутатів міськради та голови, ми отримали позитивне рішення на встановлення «Дерева Свободи» на Майдані Героїв Небесної Сотні, за що проголосували 48 з 50 присутніх на сесії 27 жовтня 2017 року депутатів. Окрім того, більшість депутатів висловили свою готовність взяти участь у фінансуванні цього проекту», — йдеться у заяві.

Громадські активісти пояснили, що значить пам’ятник Героям Небесної Сотні:

«Пам’ятний знак «Дерево свободи» - це Вишня, яка квітує і відроджується, продовжує народжувати своїх Героїв, а опалі 107 квіточок символізують Героїв Небесної Сотні, які загинули під час Революції Гідності»

Бюст Шевченка не був знесений, а його демонтували. Погруддя відвезли у музей Революції Гідності та АТО, що знаходиться у школі №22. Його передав власник — Володимир Базелюк.

Тоді як поєднання пам’ятників Героям Небесної Сотні та Тарасу Шевченку було неприпустимим для ГО «Родини Небесної Сотні»: організація не підтримує поєднання різних важливих історичних подій та постатей в одному пам’ятнику.

На кінець заяви благодійний фонд «Подільська громада» заявила, що вважає неприпустими «дії невеликої частини представників громади Вінниці у підбурюванні на протиправні дії та повній зневазі до думки, яку висловлювали понад 20 громадських організацій та майже весь склад депутатського корпусу міськради.

Нагадаємо, що 24 січня у Вінниці на Театральній стався конфлікт через демонтаж погруддя Тарасу Шевченку.

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (5)
  • З.А.Глядач

    Мені от цікаво,а яка реальна користь від усіх цих "громадських організацій",що ДІЙСНО КОРИСНОГО для міста вони зробили та за які кошти вони існують. Тільки не потрібно мені доводити,що це все-"благодійні внески".
  • Zina

    Нужен памятник Пушкину или Артынову.  Политически нейтрально, четко и не будет повторяться. Так же возможен памятник Лесе Украинке
  • Задунайский Торонтуй

    Вы делом займетесь когда-то или нет? Не надоело в эти памятники играться?? В чем подвиг "небесной сотни", в том что их убили? Причем снайперы сидели на подконтрольных майданистам крышах. Куда их пустил Парубий.

    З.А.Глядач reply Задунайский Торонтуй

    В чому подвиг? Та в тому,що коли героів немає,то їх потрібно створити. Так і зробили. А тепер штучно підтримують ажіотаж навколо них.

    Zina reply Задунайский Торонтуй

    Он из Червонограда. Это же там где францюватые были.
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
21:00 Поліція Вінниччини затримала двох наркоторговців: їм загрожує до 10 років ув'язнення 20:08 «Жирна ціль»: Як військові з вінницьких міні-градів знищили генерала рашистів 20:00 Вінниччина готується до сильного вітру: оголосили жовтий рівень небезпеки 19:00 Воїнам з бригади «Червона калина» передали 20 FPV дронів Від читача 16:51 Кіберполіція запрошує долучитись до соціального проєкту BRAMA 18:44 Тест: 10 каверзних питань з історії Вінниці, які змусять вас подумати 18:00 «На війні найважче – бачити дітей на лінії фронту». Історія поліцейського, який пішов на війну 17:40 Рецепт шоколадної паски з шоколадною глазур'ю від учасниці 13 сезону МастерШеф та ТМ Зерносвіт (партнерський проект) 17:00 Відпочинок та розвантаження: ветеранам та їх родинам влаштували екскурсію до зоопарку та кото-кафе 16:16 У Вінниці та області стрімко поширюється вітрянка. Що про це варто знати батькам 16:00 Що таке лікування зубів під мікроскопом та куди звернутися у Вінниці? (партнерський проєкт) 16:00 На Донеччині загинув 25-річний Владислав Сидорук із Дашківець 15:00 До Музею Вінниці передали ескізи малого та великого гербів міста. Їх створили у 1990-х роках 14:44 Ми порахували, скільки грошей у вінницьких нардепів. Огляд декларацій за 2023 рік 14:05 У Вінниці збирають пропозиції для Програми розвитку безбар’єрного простору громади 14:00 Цілує орден сина… Родинам полеглих Захисників вручили почесні нагороди 13:10 Куди вступити після 11 класу: огляд вищих навчальних закладів Вінниці (партнерський проєкт) 13:00 Незаконне виготовлення марок та збут контрафактної продукції: на Вінниччині викрито масштабну схему 12:08 «Мав багато гарних мрій, які прагнув втілити в життя». Загинув захисник з Барської громади 11:30 Суд взяв під варту вбивцю 21-річного Романа Панянчука
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up