Куди подінуть демонтоване погруддя Шевченку та що діється за парканом на площі?

Куди подінуть демонтоване погруддя Шевченку та що діється за парканом на площі?
  • Погруддя Шевченка із площі Небесної сотні прибрали, а саму територію вночі огородили парканом. 
  • За нашою інформацією, його відвезли на територію однієї із вінницьких шкіл. Скоро чекайте фото звідти
  • З-за паркану, яким огороджена частина площі Небесної сотні, чується гавкіт псів. Що там зараз діється?

На площі Небесної сотні сьогодні вночі з’явився паркан, який з усіх боків огороджує ту ділянку, де раніше знаходився гіпсове погруддя Тарасу Шевченку.

Тут же зібрались активісти, які зривають плакати “Територія охороняється злими собаками“ з паркану та намагаються отримати коментар щодо ситуації від поліцейських. Яких тут, до речі, чоловік із 15 - і це тільки по зовнішній бік паркану.

Відео дня
Ні гіпсового пам'ятника Кобзарю, ні постамента вже нема. Зате багато поліції та кінологів із собаками

Паркан обклеєний банерами із написом “Вічна пам'ять Героям Небесної Сотні. Скульптурна композиція "Дерево свободи".

— Що це в центрі зробили? Поясніть мені, як громадянці України! - каже волонтерка Катерина Цибульська. — Я вистояла цей увесь  Майдан, і пам’ятник Шевченка для мене - святе. При тому всьому, що пам’ятник Небесній сотні за наші гроші вже поставлений - там, біля Вічного вогню. А чому вночі це зробили, поясніть мені?  

Один із журналістів підходить подивитись, що там за огорожею. Чутно, як прямо навпроти нього з тієї сторони гавкає пес.

Як видно з відео, всередині огородженої площі теж багато поліцейських, кінологів та кілька собак породи алабай.

Нагадаємо, саме про перенесення пам'ятника у одну із вінницьких шкіл кілька місяців тому, на 23-й сесії міськради казав депутат від «Свободи» Володимир Базелюк. Тоді він зазначив, що у часи Революції гідності і вінницького Майдану ставив його за свій кошт.

— Можливо, поставимо на подвір'ї якоїсь школи. Бо цей пам'ятник Шевченку постав під час Революції гідності, і втрачати його не хотілось би, хоч він і зроблений із підручних матеріалів(гіпсу).

Коментар із приводу демонтажа погруддя Шевченку на сайті міськради вже є:

"Пам’ятник Небесній Сотні на однойменному майдані у Вінниці його ініціатори хочуть відкрити 20 лютого 2018-го – на 4-ті роковини кривавих розстрілів на Майдані у столиці. Сьогодні вранці на площі розпочались підготовчі роботи. На те, щоб встигнути встановити скульптурну композицію «Дерево Свободи» на честь загиблих українських патріотів, залишилось менше місяця", - повідомляють в віннницькій мерії.

За інформацію від читачів редакції RIA/20minut, гіпсовий бюст Шевченка відправили до школи № 22. Скоро чекайте фото звідти.

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (42)
  • Иванов Иван

    раньше говорили бюст сейчас прыдумалы погрудя  а по пояс буде по х..й?
  • Александр Придатко

    Площади вернуть название Театральная и поставить памятник Леонтовичу. 'Монументальный покруч' установить в парке возле 'Радуги' или на Мемориале Славы. Для 'винничан' и 'ахтивистов' типа гайды - бюст Шевченко есть возле 30й школы. Скачите там!

    Задунайский Торонтуй reply Александр Придатко

    Насчет Леонтовича не согласен. На территории музучилища - да. А Театральная будет всегда Театральной "на Париже", как бы ее не перекручивали всякие зайды.
  • Алхимик

    А где-то, люди собираются на Марс лететь, а тут, каменным идолам поклоняются :( Дикари, млять...

    Почему, поклоняются они, а стыдно мне?
  • З.А.Глядач

    "Я вистояла цей увесь  Майдан"

    А інші у той час-працювали.
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
11:30 Суд взяв під варту вбивцю 21-річного Романа Панянчука 10:30 Адреси, де у Вінниці 25 квітня тимчасово не буде світла чи води 09:30 Ліквідували ще 1040 окупантів. Зведення Генштабу на ранок 25 квітня 09:25 ТОП заклад Вінниці, що має дитячу кімнату - справжній відпочинок дітям та батькам (партнерський проєкт) Від читача 18:08 Присвоєння звання ГЕРОЯ УКРАЇНИ посмертно Бондаренко Ігорю Вікторовичу 08:30 Сьогодні вітаємо Марка та не кричимо на дітей. Історія та прикмети 25 квітня 08:20 Будівельні та ремонті послуги по дому. Актуальні оголошення від вінницьких компаній 21:16 Про що потрібно знати, якщо у вас сезонна алергія? Розповідає професорка медичного університету 20:55 Дівчатам та жінкам не можна в церкву в штанах? Це вигадка — сказали в ПЦУ 20:05 У Вінниці завершився чемпіонат міста з волейболу серед чоловіків сезону 2023–2024 photo_camera 19:40 Юлія Тимошенко вимагає негайної відставки Сольського з посади міністра аграполітики (Прес-служба ВО "Батьківщина") 19:30 Дощі і пил із Сахари. Коли до Вінниці повернеться сонце? 19:09 «Чому їм можна, а нам ні?» Через незаконне будівництво у селі Прибузьке затоплює ліс photo_camera 19:03 Майже 200 тисяч гривень для ЗСУ: у Вінниці завершився благодійний шкільний марафон photo_camera 18:36 У світі відзначили День книги. Що почитати у вінницьких авторів та авторок 18:34 П’ять років позбавлення волі за розбещення дітей: суд виніс вирок чоловіку 18:30 Допоможуть у тяжку хвилину: ритуальні послуги та товари, кафе та обіди на замовлення (партнерський проєкт) 18:13 Зловили ухилянта-екстремала. Він плив на надувному матраці до Молдови play_circle_filled photo_camera 17:25 Вимагав 2 тисячі доларів за нерозкриття ДТП. На Вінниччині затримали в.о. командира photo_camera 17:07 На Вінниччині підприємствам ввели обмеження використання електрики
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up