Господарський суд наклав арешт на земельну ділянку біля вінницького центрального базару

Господарський суд  наклав арешт на земельну ділянку біля вінницького центрального базару
  • На одній із зустрічей з вінницькими медійниками до головного прокурора звернулася журналістка та закликала звернути увагу прокуратури на процедуру виділення земель комунальної власності.
  • Олексій Химченко сказав, що увагу звернуть обов’язково і розповів про справу із виділенням землі біля центрального базару у Вінниці.
  • Станом на лютий 2024 року після клопотання прокуратури суд наклав арешт на земельну ділянку біля вінницького центрального ринку.

На зустрічі з журналістами в листопаді 2023 року Олексій Химченко розповів, що до прокуратури звернулись мешканці Вінниці та повідомили, що біля входу у центральний ринок міста Вінниці незаконно ведеться будівництво.

Прокуратура провела відповідну перевірку, звернулась з позовом про скасування рішення міської ради про виділення земельної ділянки поза конкурсною основою.

— Це означає, що було право власності на два МАФи, там 2,5-3 кв. м. та під ці МАФи виділили набагато більшу земельну ділянку без проведення відповідного аукціону. Задіяли близько 8 мільйонів гривень, що вартує близько 400 гривень за один метр квадратний. Це не має так відбуватись. Суд першої та апеляційної інстанції не підтримав позов прокуратури та залишив рішення міської ради в силі. Однак, Верховний Суд 7 листопада задовольнив касаційну скаргу прокурора та повернув на новий судовий розгляд наш позов, — повідомив прокурор.

Відео дня

Олексій Химченко підкреслив, що прокуратура реагуватиме у всіх таких випадках та буде діяти в рамках закону. Адже є відповідна законна процедура.

— Законом прописано проведення аукціону. Будь ласка, проведіть аукціон, надавайте землю, будуйте, якщо містобудівні умови дотримуються. Але викуповувати по якимось «сірим схемам»… Ми будемо реагувати на всі такі питання, — наголосив Химченко.

На теперішній час судовий розгляд триває. Рішення остаточно не прийнято. Але прокуратура повторно звернулася з клопотанням про накладення арешту на земельну ділянку для того, щоб там не відбувалось будівництво для забезпечення позову.

У лютому 2024 року Господарський суд задовольнив клопотання прокуратури і наклав арешт на земельну ділянку.

 

Читайте також:

Прокурор Олексій Химченко розповів про подробиці корупційного скандалу в Гнівані

Справа із заправками «Спектр-Ойл». Як їх кришують силовики та криміналітет

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (1)
  • Alla

    Поки судяться-машину вже рік немає де припаркувати там.

keyboard_arrow_up