«Головне, щоб люди кохали одне одного й документи були в порядку»: як оформити шлюб за добу

«Головне, щоб люди кохали одне одного й документи були в порядку»: як оформити шлюб за добу
Фото з facebook-сторінки «Шлюб за Добу Вінниця»
  • Одруження — дуже важливий і хвилюючий крок для багатьох закоханих пар. 
  • Перед молодятами відразу постає безліч питань щодо організації і проведення свята. Та перші труднощі можуть виникнути вже на етапі вибору дати весілля. 
  • Щоб прискорити процес і підлаштувати все під власне «хочу» багато хто звертається до послуги «Шлюб за добу». Як це працює і скільки коштує?

Літня пора по праву вважається найпопулярнішим часом для одруження. Закохані пари, плануючи своє ідеальне весілля, можуть кілька місяців чи навіть рік чекати, щоб піти до вінця у конкретну дату й час. Та є і ті, хто мріє про максимально швидке одруження. У таких випадках на допомогу приходить послуга «Шлюб за добу», що діє у Вінниці ще з 2017 року.

Про особливості швидкого одруження ми поговорили з відповідальною за організацію і проведення шлюбу за 24 години Оксаною Роздорожнюк.

— На статистику «швидких» одружень справді вплинув ковід, останнім часом ми спостерігали певний спад і тривало таке затишшя фактично цілий рік, — розповідає вона. —  Та тепер ситуація змінюється, такої кількості людей як цього червня у нас ще не було ніколи!  Карантин став ніби пружинкою, що стримувала пари, які давно хотіли побратись, але вимушені були весь час переносити все на потім і на потім. Ось тому тепер вони вибирають нашу службу — не хочуть чекати ще один місяць. 

Відео дня

За її словами, на популярність такого формату одруження вплинули загальні зміни у підході до весіль. 

— Зараз багато хто не робить великих весіль, а обирає формат вечірки. Для цього можна встигну все оформити й за 24 години, тобто парам так справді зручніше, — каже Оксана Роздорожнюк. — А ще, надіюсь, молодят приваблює та невимушена, легка й святкова атмосфера, яку ми для них намагаємось створювати. 

Додамо, що особливо плідним на одруження виявився період між двома святами — Трійцею і Днем Конституції.

— Тоді були довгі вихідні й багато пар, які живуть чи працюють за кордоном, брали відпустки, до прикладу, на тиждень і приїжджали одружуватись, — пригадує наша співрозмовниця. — Взагалі, люди приїжджають тоді, коли їм зручно, але на самі вихідні ми пар не приймаємо. У реєстраторів також має бути вихідний, а працювати цілодобово просто фізично неможливо.  

Українці чи іноземці?

За словами відповідальної за організацію шлюбів, зараз послугою «Шлюб за добу» частіше користуються українці. Така тенденція, до речі, також може бути пов’язаною із пандемією і одним із її наслідків — закритими кордонами багатьох країн.

— Але до Вінниці все одно приїжджає багато іноземних громадян: поляки, німці, канадці, білоруси, росіяни й інші, — перераховує Оксана Роздорожнюк. — Це люди з абсолютно різних куточків світу. Ми навіть плануємо придбати собі інтерактивну мапу, щоб позначати всі країни, звідки до нас приїжджали заради одруження. А одружуємо ми всіх, хто до шлюбу готовий. Головне, щоб люди кохали одне одного й документи були в порядку. 

З цією підготовкою документів, маємо сказати, пов’язано багато зворушливих моментів. 

— Завжди дуже беруть за серце моменти, коли пари заради одруження мають приїхати із-за кордону, а батьки, які живуть у Вінниці, напередодні телефонують, перевіряють чи все гаразд із паперами, щоб в день розпису у їхніх дітей не було проблем, — ділиться враженнями Роздорожнюк. 

Як оформити шлюб?

Щоб оформити шлюб за 24 години, потрібно проконсультуватись із реєстраторами. 

— Ми намагаємось зараз приймати людей по попередньому запису, тобто, вони телефонують і кажуть, коли саме прийдуть на консультацію, але зрозуміло, що є пари, які приходять і без попереднього запису, — зазначає наша співрозмовниця. — З собою обов’язково потрібно мати дійсні українські паспорти. Якщо це книжечка, то потрібно перевірити, щоб були вчасно вклеєні фотографії, а якщо паспорт у формі картки, то необхідно мати довідку про прописку з місця проживання. Зверніть увагу, це має бути саме довідка, а не інформація із витягу Державної міграційної служби. Також, якщо хтось із пари раніше був у шлюбі, то потрібно принести документи про розлучення.

Важливо, що всі ці документи мають бути в оригіналі, а копії вже зроблять фахівці на місці. 

— Що стосується іноземних громадян, то тут вже йде трохи інша процедура. По перше, шлюб неможливо оформити за один день, бо обов’язковою є міграційна перевірка (від трьох до п’яти робочих днів). По друге, має бути завірений українським нотаріусом переклад закордонного паспорту, — інформує Оксана Задорожнюк. — Знову ж таки, якщо був попередній шлюб, то потрібно мати перекладений документ — свідоцтво або рішення суду, що попередній шлюб визнаний недійсним.  Від деяких країн, крім того, вимагається апостиль на це рішення.Тому справді важливо з нами проконсультуватися напередодні. 

Вартість швидкого одруження

— Стандартна вартість послуги у будній день для українців коштує 2 324 гривні 85 копійок. Якщо будуть ще якісь додаткові урочистості, то вартість збільшиться, — додає вона. — Також зараз є досить великий запит на те, щоб церемонію провести не в приміщенні, а на території. То ж по можливості ми йдемо парам на зустріч. 

Шлюб за добу

  • Адреса: вулиця Грушевського, 22
  • Телефони: (0432) 508585,  (093) 6031719,  (068) 4430604

 

Читайте також:

Сукня, бенкет та ведучий: порахували, скільки коштує організувати весілля у Вінниці

Добірка travel video про Вінницю, або Яким наше місто бачать українські туристи

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі

keyboard_arrow_up