ФОТО ДНЯ. Мурал «Південний Буг» замалювали мостом дружби з Туреччиною

ФОТО ДНЯ. Мурал «Південний Буг» замалювали мостом дружби з Туреччиною
  • Абстракцію «Річку Буг» з паперовими хвилями та рибками зафарбували.
  • Тепер на трансформаторній підстанції біля вулиці Нансена є зображення «мосту дружби» між Туреччиною та Україною.
  • Чому вирішили замалювати мурал-арт, який створили до Дня міста 2016 року?

Днями примітили, що на будівлі трансформаторної підстанції, що поблизу тролейбусної зупинки на Нансена, зафарбували мурал, присвячений річці Південний Буг. Її створив в 2016 році за ескізом художника Артура Столярука. На малюнку в синіх тонах були зображені води Бугу, паперові кораблики та рибки, що пливуть річкою.

Нині там на жовтому фоні намалювали підвісний міст та прапори Туреччини і України. Це, ймовірно, символізує дружбу між країнами. При цьому поблизу цієї будівлі стоїть декілька будівель ЖК «Туркіш Сіті».

Відео дня

Куратор резиденції «VIN ART CITY» Олександр Никитюк, під керівництвом якого щороку в місті малюють нові масштабні малюнки на стінах, пояснив, чому замалювали «Південний Буг»:

— На жаль, малюнок був у жахливому стані. Можливо, через розміщення на технічній будівлі, може через те, що цю будівлю ремонтували. Я особисто роздивлявся мурал до того, як його зафарбували — відновити вже не можна було, — говорив Никитюк.

Примітно те, що поряд з цим муралом, на стінах бібліотеки №1 був кримськотатарський орнамент, який закрили мінватою під час термомодернізації закладу.

Фото Олесі Шуткевич, газета «День»

Його збиралися невдовзі відновити, але досі цього не сталося.

— Я постійно нагадую про це міській владі, але поки немає результатів. Щодо створення нових муралів в 2020 році, то тривають перемовини щодо стін будівель. Але поки погодження від виконкому міської ради немає. Ви ж знаєте, якщо буде рішення виконкому — то ми готові приступити до роботи одразу, — розказав куратор резиденції «VIN ART CITY».

До Дня міста в 2019 році, нагадаємо, намалювали п’ять муралів.

 

Читайте також:

Вінницькі мурали. Як виглядають, ким створені й де знаходяться вуличні малюнки

ЩедрикНаш. Як вінницькі «віддали» донецьким найвідомішу мелодію Леонтовича

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (4)
  • Олександр Ковиженко

    Жлобство.
  • Ольга Троценко

    Судячи з фото бібліотеки до та після, наші доблесні "реставратори" просто знищили будівлю.
  • Кеп

    Яка гидота -турецькі мости,татарські орнаменти...Ви забули,що це наші вороги іще із середньовіччя,які нищили українців нещадно?
  • Ахмед

    Владельцы ТуркишСити занесли Никитюку немного бабла, вот и зарисовали речку и нарисовали рядом с их зданием турецкий флаг
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
13:21 На блок-посту в Гайсині затримали водія, у якого було 150 патронів photo_camera 12:19 У Вінниці зіткнулись три автівки, постраждали водії та дворічна дитина photo_camera 11:50 Запрошуємо на відкриття персональної виставки керамічних робіт ветерана Івана Шостака 11:17 Без води та світла. Де у Вінниці 29 березня відключатимуть послуги Від читача 13:19 «Мистецтво вільних людей»: на Вінниччині проведуть безкоштовний майстер-клас із петриківського розпису для дітей та дорослих 11:00 Чому вивчати англійську з дитинства актуально як ніколи (Новини компаній) 10:36 В останню путь проводжатимуть вінничанина Романа Стрільчука 10:12 Минулої ночі ворог застосував 99 засобів повітряного нападу: деталі нічної атаки 08:53 Ворожий безпілотник здетонував біля житлового будинку на Вінниччині 08:30 Що таке вініри? Де їх встановити у Вінниці (партнерський проєкт) 08:17 Сьогодні відзначають День фокусника. Історія, заборони та прикмети 29 березня 21:11 В Україні планують закрити майже всі сільські школи 20:17 У Козятині чоловік осквернив Меморіал полеглим воїнам 19:46 Під час спільного застілля донька побила батька сокирою 19:15 Екстремальна їзда на даху Range Rover: як поліція покарала «каскадерів» photo_camera 18:27 «Патрульний мало не зашпортнувся з TruСАМ у руках». За що поліцейські покарали подружжя військових офіцерів? 18:21 До яких лікарів можна звернутися без електронного направлення? 17:58 Зібрали 66 тисяч гривень на ЗСУ. В техколеджі відбувся благодійний бал в стилі 60 – 70 років photo_camera 17:23 Родинам полеглих військових у Вінниці вручили державні нагороди, присвоєні захисникам посмертно photo_camera 16:46 ТОП 3 ідеї, як відсвяткувати день народження сучасного підлітка у Вінниці (партнерський проєкт)
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up