Електронні петиції: вулицю Тімірязєва пропонують перейменувати на вулицю Джонсона

Електронні петиції: вулицю Тімірязєва пропонують перейменувати на вулицю Джонсона
  • На сайті вінницької міської ради виклали петицію під назвою «Перейменування вулиці Тімірязєва на вулицю Бориса Джонсона».
  • Станом на сьогодні, 25 травня, пропозицію підтримали понад 40 вінничан.

«Перейменування вулиці Тімірязєва обґрунтуване причиною, що описана в списку пропозицій на перейменування вулиць, який був сформований на засідані Ради з питань історії, на основі думок та звернень представників міської громади, а також на основі фахових рекомендацій: "Тімірязєв Клімєнт Аркадієвіч (1843-1920) – російський біолог. Жодним чином не пов’язаний з Вінницею, Поділлям та Україною.". А крім того, за даними відкритих джерел був активним сторонником Жовтневої революції. Виходячи з цих причин перейменування є доцільним», — йдеться у тесті петиції.

Автор звернення пише, що перейменувати вулицю на честь Бориса Джонсона доцільне і обґрунтуване з причин того, наскільки велику підтримку надав нашій країні Александр Борис де Пфеффель-Джонсон — британський політик та колишній журналіст і Британія, як країна, в цілому. Доцільність перейменування саме на честь цієї людини, окрім бажання громади, можна довести позицією заслуженого журналіста України, та письменника Олександра Олександровича Горобеця та інших відомих людей, які виступали з аналогічними пропозиціями щодо перейменування проспекта в Києві на честь вищезгаданої людини.

— Оскільки жителі громади мають бажання жити не на вулиці «Тімірязєва», а на вулиці «Бориса Джонсона», просимо задовільнити це бажання, враховуючи його доцільність викладену вище, — зазначає Микита Кучер.

Відео дня

Петицію можна підписати ТУТ.

Опитування

Чи підтримуєте Ви перейменування вулиці Тімірязєва на вулицю Бориса Джонсона?

 

Читайте також:

Підприємство «Артемсіль» через війну зупинило роботу. Що каже вінницька влада?

У Вінниці переселенцям передали чергову допомогу від міжнародних організацій

Потерпілих або свідків воєнних злочинів просять фіксувати та надсилати докази

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (41)
  • Ліля Яковенко

    Ви що там, подуріли? Нам ще тут джонсона не вистачає!
  • Віктор Піхур

    Світ надто крихкий. І не відомо, що буде через 3-5 років. Головне, щоб не прийшлось перейменовувати по п'ятому колу
  • Лилия Кушнерёва

    В країні війна а вони назвами переймаються. Наведіть порядок біля водойм. Літо наближається.
  • Олег Ковальчук

    Нема більш чим зайнятись під час війни ??? Якщо Тімірязева стане Б.Джонсона ми заживем як в Англії ??? Чи наші чинуші почнуть меньше красти ???

keyboard_arrow_up