Джазуємо на здоров’я! У вихідні на VINNYTSIA JAZZFEST виступлять зірки з Польщі, Швейцарії, США і України

Джазуємо на здоров’я! У вихідні на VINNYTSIA JAZZFEST виступлять зірки з Польщі, Швейцарії, США і України
  • Син легендарної Елли Фіцджеральд Рей-Браун-молодший, «посол польського джазу у світі» Артур Дуткевич, швейцарський піаніст-віртуоз Лоран Ніку, Закус-Донцови-Фролов Квартет, Тріо Олексія Петухова з Одеси і майстри а капела ManSound у вихідні дадуть джазу у Вінниці.
  • Все про сюрпризи, якими 25-27 вересня дивуватиме Вінницький джазовий фестиваль – у нашому спецогляді!

У зв'язку з тим, що у Вінниці продовжується зростання захворюваності на COVID-2019, вперше за 24 роки проведення головний музичний бренд Вінниці - міжнародний джазовий фестиваль VINNYTSIA JAZZFEST-2020 буде проведений у онлайн: пряму трансляцію концертів глядачі зможуть побачити на телеканалі «ВІТА», а також після професійного монтажу повні версії концертів будуть опубліковані на офіційному Youtube-каналі VINNYTSIA JAZZFEST. Відтак - аудиторія, що побачить ексклюзивні концерти світових зірок джазу із Польщі, Швейцарії, США та України, що з 25 по 27 вересня наживо гратимуть у Вінниці, – збільшиться у рази.

- Головне, що, попри усі виклики непростого нинішнього часу, VINNYTSIA JAZZFEST-2020 відбудеться. Ми гідно зустрінемо світових зірок,які підготували для нашого фестивалю ексклюзивні концертні програми, а шанувальникам джазу у онлайні гарантуємо записи концертів найвищої якості, - відзначає директор VINNYTSIA JAZZFEST, заслужений діяч мистецтв України Павло Третьяков. – Проведення міжнародної музичної події в умовах карантину - це перша спроба відновити культурне життя міста та нашого регіону. Це перший крок навчитися жити звичним для нас способом у цих умовах.

Відео дня
v class="embed-responsive embed-responsive-16by9">

Живі музичні легенди вже їдуть!

Концерт-відкриття фестивалю стане по-справжньому історичним.

У суботу, 26 вересня, о 18.00 у концерт-холі «Моnt Blanc» вперше у Вінниці виступить жива легенда – єдиний син «королеви джазу» Елли Фіцджеральд і одного з найвидатніших контрабасистів світу Рея Брауна. Неперевершений джазовий і блюзовий співак Рей Браун-молодший  ріс і виховувався в оточенні справжніх «джазових титанів»: Оскара Пітерсона, Луїса Белсона, Дюка Еллінгтона, Нат Кінг Коула і Френка Сінатри. Але його історія – зовсім не той випадок, коли син використовує у своїй кар'єрі прізвище батьків. Рей Браун-молодший зумів віднайти власну манеру виконання, стилістику й поведінку на сцені, і на надзвичайно високому рівні продовжує традиції своєї славетної родини.

- Його свободу у співі, блискучі імпровізації, вміння грати усіма барвами свого голосу і фірмову, чисто американську манеру треба чути!  – розповідає продюсер VINNYTSIA JAZZFEST, заслужена артистка України Ірина Френкель. - На нашому фестивалі разом зі знаменитим Тріо Олексія Петухова з Одеси Рей Браун-молодший  виконає композиції із золотого фонду класичного джазу, кращі хіти Елли Фіцджеральд, а також неймовірні повільні балади, блюзи і сучасний джаз. А оскільки Рей Браун є ще й приголомшливим оповідачем, глядачів також чекають ексклюзивні розповіді з перших вуст про легендарних батьків та інших джазових зірок світу, які руйнували бар'єри й створювали музику з великої букви.

Другим фестивальним сюрпризом у суботу о 20.00 стане POLISH JAZZ NIGHT і виступ одного з найкращих джазових піаністів і композиторів Польщі, музиканта-легенди Артура Дуткевича, на рахунку якого десятки найвищих премій, рекордні аншлаги і сотні концертів по всій Земні кулі – від Південної Америки і США до Африки, Китаю, Австралії і Нової Зеландії. 

Будучи зіркою світового джазу, Артур Дуткевич завжди вражає музикою справжнього смаку, а на VINNYTSIA JAZZFEST за підтримки Генерального консульства республіки Польща у Вінниці презентує унікальну програму «ІмпроМАЗУРКИ», яку найгучнішими оплесками вітали понад 15 країн світу.

- «ІмпроМАЗУРКИ» – це цикл творів Артура Дуткевича з сольної платівки «Mazurki», що стала винятковим проектом у сучасній польській фортепіанній музиці, поєднавши в оригінальне ціле вільну імпровізацію, польські ритми, народні мотиви і традиції класичної й джазової музики, - розповідають організатори. - Глядачі відчують натхнення красою музики Шопена, емоційністю композицій Шимановського та ритмікою й атональністю творів Бартока. І, звісно, будуть вражені невимушеністю розгортання тематичних ліній, вражаючою швидкістю пальців і надзвичайною технікою маестро Дуткевича, чиї віртуозні імпровізації скорили весь світ.

У неділю, 27 вересня, о 18.00 красу стильного й креативного сучасного джазу Швейцарії на фестивалі представить яскравий джазовий піаніст-віртуоз, імпровізатор і композитор Лоран Ніку.

Творчість Лорана Ніку ґрунтується на стику джазу, імпровізації, композиції і класичної музики. Активно гастролюючи по всьому світу, він грає у різних стилях і складах - від авторського фортепіанного джазу до камерної музики, сольно, у яскравих дуетах, джазових тріо і як соліст симфонічного оркестру.

Вінничанам Лоран Ніку презентує кращі пісні свого альбому «Outline», що у січні цього року вийшов на німецькому джазовому лейблі QFTF та був високо оцінений міжнародною критикою й гучно презентований на провідних радіостанціях Європи.

Про неповторний стиль Лорана Ніку британський журнал «UK Vibe» написав: «Його дотик унікальний, його техніка бездоганна. Всі його музичні ідеї мають ліричну якість».

А видання «All about Jazz» відзначило: «Лоран Ніку має вдумливий штрих, який надає ваги кожній окремій ноті. Ніку має хист до вишуканості і грандіозного драматичного розквіту».

А о 20.00 справжній акапельний вибух влаштують зірки зі світовою славою - вокальний бенд ManSound, для мегапотужних голосів якого немає нічого неможливого. Це справжнє «вокальне 3D»! Шість вокалістів замінюють на сцені цілий оркестр, вражаючи надзвичайним поєднанням професіоналізму та чоловічого шарму.

На VINNYTSIA JAZZFEST-2020 ManSound презентують грандіозну ювілейну програму до 25-річчя на сцені! Це буде унікальне вокальне шоу з «фірмових» і абсолютно нових композицій, які колектив підготував на честь знаменної події - від джазових стандартів, всесвітньовідомих любовних балад, рок-н-рольних хітів, безсмертної класики і перлин української народної пісні.

Яскрава pre-party і «Джазові сніданки»

Окрім концертів, VINNYTSIA JAZZFEST-2020 порадує глядачів драйвовою pre-party: у п’ятницю, 25 вересня, о 20.00 авторський джаз і улюблені світові джазові стандарти представлять одні з найяскравіших джазових музикантів України: «батько українського джазу», геніальний бас-гітарист і композитор Ігор Закус, чарівна вокалістка Анна Донцова, гітарист-віртуоз Денис Донцов і один з кращих барабанщиків України Артур Фролов.

А 26 та 27 вересня з 9.30 до 13.00 пройдуть майстер-класи і коворкінг-зустрічі «Джазові сніданки», на яких під час невимушеного спілкування усі бажаючі дізнаються практичні рецепти успіху всесвітньовідомих джазменів.

- Оскільки цього року проект «Джазові сніданки» проходитиме в онлайн-форматі, усім, хто бажає взяти участь у проекті, потрібно зареєструватися за google-формою на сайті snidanky.jazz.vn.ua й отримати підтвердження реєстрації та посилання на ZOOM-сніданки, - звертають увагу організатори.

За усіма новинами VINNYTSIA JAZZFEST слідкуйте на сайті www.jazz.vn.ua і готуйтесь до дійсно особливих емоцій.

Відеоверсію прес-конференції організаторів фестивалю ви можете переглянути тут

Читайте також:

Син легендарної Елли Фіцджеральд у суботу виступить на VINNYTSIA JAZZFEST

«Батько українського джазу» Ігор Закус у п’ятницю зіграє на VINNYTSIA JAZZFEST, а у суботу поділиться секретами успіху

У вихідні Вінницю чекають «Джазові сніданки» зі світовими зірками

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
21:01 «Вінниця у коміксах»: оголосили конкурс для дітей і молоді 20:05 Про «Щедрик»: у Вінниці покажуть матеріали із українських, чеських, канадських та американських архівів photo_camera 20:02 Командиру розвідгрупи з Вінниччини вручили орден 19:40 Сонячні електростанції: для чого вони вам, яка їх вартість та терміни окупності (Новини компаній) Від читача 18:58 смс для Анечки 19:01 Сміттєзвалище посеред кварталу: по вулиці Чайковського майже немає місця для виносу сміття 18:27 Помер колишній директор 23-го ліцею Григорій Поліщук 17:28 Вибори на посаду ректора Вінницького медуніверу: хто претендує photo_camera 17:26 ФК «ЯСКО» підтвердив звання чемпіона області з футзалу 16:20 «Сцену любощів знімали у холодній воді». Актор з Вінниці — про фільм «Перелесник» і не тільки 16:17 Прикордонники викрили 12 ухилянтів, які сиділи в старій будівлі та чекали коли втечуть до Молдови play_circle_filled 15:10 «Долину плюс» знову виганяють з Вінниці? Ми розбиралися, що сталося 14:51 Вінницькі прокурори повідомили про підозру жінці, яка здавала ворогу позиції ЗСУ 13:55 Куди вступити після 11 класу: огляд вищих навчальних закладів Вінниці (партнерський проєкт) 13:53 У Козятині нетверезий водій пропонував поліцейським 20 тисяч гривень 12:50 Вже можна записуватись на безоплатну комп’ютерну томографію в онкоцентр 12:23 Вінничанин дерев'яною палкою побив знайомого. Потерпілий в лікарні 11:26 На території Кунківської сільської ради виявили 10 стихійних сміттєзвалищ photo_camera 11:05 Що таке шале? Про затишні будиночки на природі та хто їх будує (Новини компаній) 10:19 Без води та світла. Де у Вінниці 18 березня відключають послуги
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up