Син легендарної Елли Фіцджеральд сьогодні виступить на VINNYTSIA JAZZFEST

Син легендарної Елли Фіцджеральд сьогодні виступить на VINNYTSIA JAZZFEST
  • Суботній концерт XXIV міжнародного джазового фестивалю VINNYTSIA JAZZFEST-2020 буде по-справжньому історичним!
  • 26 вересня о 18.00 вперше у Вінниці виступить жива легенда — єдиний син «королеви джазу» Елли Фіцджеральд і одного з найвидатніших контрабасистів світу Рея Брауна.
  • Фірмовий чорний джаз, свінг і блюз наповнять серця легкістю, світлом і натхненням та зададуть позитивних ритмів і яскравих фарб, яких вистачить на всю осінь!

 Рей Браун-молодший — неперевершений джазовий і блюзовий співак, що ріс і виховувався в оточенні справжніх «джазових титанів»: Оскара Пітерсона, Луїса Белсона, Дюка Еллінгтона, Нат Кінг Коула і Френка Сінатри. Але його історія — зовсім не той випадок, коли син використовує у своїй кар'єрі прізвище батьків, — відзначає продюсер VINNYTSIA JAZZFEST, заслужена артистка України Ірина Френкель. — Рей Браун зумів віднайти власну манеру виконання, стилістику й поведінку на сцені, і на надзвичайно високому рівні продовжує традиції своєї славетної родини. Його свободу у співі, блискучі імпровізації, вміння грати усіма барвами свого голосу і фірмову, чисто американську манеру треба чути!

Рей Браун народився у Нью-Йорку, згодом з батьками переїхав у Лос-Анджелес. Його талант до музики проявився змалку. Вже у школі Беверлі Хіллз 10-річний Рей почав давати концерти і зі шкільними групами гастролював на місцевих фестивалях. Тоді він грав на роялі і співав, а з 14 років ще й захопився ударними, грі на яких навчався у ветерана джазу Біллі Дугласа, джазової ікони Лос-Анджелеса Чака Флореса і знаменитого барабанщика оркестру Дюка Еллінгтона Луїса Белсона.

Відео дня

Талант Рея настільки швидко розвивався, що вже за кілька років він став популярним співаком та барабанщиком, а після переїзду до Сієтлу ще й почав писати музику і тексти до пісень.

У 90-х роках Рей Браун мав власне шоу в Лас-Вегасі, а крім постійних виступів на найпрестижніших музичних фестивалях США й Канади, багато гастролював у Японії й Кореї.

Рей Браун-молодший випустив диски «Stand by Me», «From the heart» і «Time for Love» у стилях джаз, блюз і r&b, а також знаковий альбом «Friends and Family», що складається з дуетів із найвідомішими співаками США Діоном Уорвіком, Джейном Монхайтом, Полом Вільямсом із групи The Temptations, Dr.John, Лонні Смітом, саксофоністом Девідом Ньюманом, вібрафоністом Террі Гібзом. А ще саме у цьому альбомі можна почути рідкісний запис відомого стандарту «How High The Moon», який Рей виконує разом зі своїми легендарними батьками.

Сьогодні Рей Браун активно гастролює по всьому світу, співаючи не лише джаз та блюз, але й фанк, соул і рок-н-рол. Його розкішний тембр закохує з перших нот, вражаючи надзвичайно професійною, інтелігентною і водночас — драйвовою та мегапозитивною манерою виконання. Коли співає, він не схожий ні на кого іншого! Його чарівний голос звучить надзвичайно тепло, з неповторною «чорною» інтонацією, начебто переносячи у знаменитий джазовий клуб Cotton 1930-х років, а потім дивує, суперничаючи з насвистуваннями флейти на високих нотах.

На VINNYTSIA JAZZFEST-2020 Рей Браун-молодший виступить разом із майстрами імпровізації — знаменитим Тріо Олексія Петухова з Одеси, що завжди дивує мозаїкою неперевершеного таланту і драйву.

Глядачі почують композиції із золотого фонду класичного джазу, кращі хіти Елли Фіцджеральд, а також неймовірні повільні балади, блюзи і сучасний джаз. А оскільки Рей Браун є ще й приголомшливим оповідачем,  також буде багато ексклюзивних розповідей з перших вуст про легендарних батьків та інших джазових зірок світу, які руйнували бар'єри й створювали Музику з великої букви.


Читайте також:

 Джазуємо на здоров’я! У вихідні на VINNYTSIA JAZZFEST виступлять зірки з Польщі, Швейцарії, США і України

У вихідні Вінницю чекають «Джазові сніданки» зі світовими зірками

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
21:01 «Вінниця у коміксах»: оголосили конкурс для дітей і молоді 20:05 Про «Щедрик»: у Вінниці покажуть матеріали із українських, чеських, канадських та американських архівів photo_camera 20:02 Командиру розвідгрупи з Вінниччини вручили орден 19:40 Сонячні електростанції: для чого вони вам, яка їх вартість та терміни окупності (Новини компаній) Від читача 18:58 смс для Анечки 19:01 Сміттєзвалище посеред кварталу: по вулиці Чайковського майже немає місця для виносу сміття 18:27 Помер колишній директор 23-го ліцею Григорій Поліщук 17:28 Вибори на посаду ректора Вінницького медуніверу: хто претендує photo_camera 17:26 ФК «ЯСКО» підтвердив звання чемпіона області з футзалу 16:20 «Сцену любощів знімали у холодній воді». Актор з Вінниці — про фільм «Перелесник» і не тільки 16:17 Прикордонники викрили 12 ухилянтів, які сиділи в старій будівлі та чекали коли втечуть до Молдови play_circle_filled 15:10 «Долину плюс» знову виганяють з Вінниці? Ми розбиралися, що сталося 14:51 Вінницькі прокурори повідомили про підозру жінці, яка здавала ворогу позиції ЗСУ 13:55 Куди вступити після 11 класу: огляд вищих навчальних закладів Вінниці (партнерський проєкт) 13:53 У Козятині нетверезий водій пропонував поліцейським 20 тисяч гривень 12:50 Вже можна записуватись на безоплатну комп’ютерну томографію в онкоцентр 12:23 Вінничанин дерев'яною палкою побив знайомого. Потерпілий в лікарні 11:26 На території Кунківської сільської ради виявили 10 стихійних сміттєзвалищ photo_camera 11:05 Що таке шале? Про затишні будиночки на природі та хто їх будує (Новини компаній) 10:19 Без води та світла. Де у Вінниці 18 березня відключають послуги
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up